Myślę że Minotaur, Dragon Rider i Kuglarz mają ładne grafiki.
Fire Wizard ma grafikę na tym samym poziomie co Dragon Hunter...
Przez większą część gry rzuca się 1 kością za ruchZerden pisze:I pytanie do Nemomona- skoro na karcie Minotaura jest napisane "add the result of your movement die", to posiadając konia i tak dodawałby tylko 1 kostkę?
Nie.Draugnimir pisze:A tak w ogóle to jest gdzieś dostęp do instrukcji do tego rozszerzenia?
A więc tak czy inaczej wszystko będzie zależało najpewniej od indywidualnego podejścia każdego gracza, od tego, czy Minotaur z Koniem (tudzież Straszliwoskrzydłym albo inną podobną modyfikacją rzutu za ruch) zostanie uznany za zbyt potężnego w walce, czy nie.Nemomon pisze: Zważcie 2 rzeczy, pierwsza taka, iż rzut 1 kością za ruch jest podstawowym elementem mechaniki gry, jeżeli nic na ruch nie wpływa, to rzuca się 1 kością za ruch. Dlatego też odniesienie w tym punkcie jest do podstawowych zasad gry, a nie do ewentualnych modyfikacji, których może być sporo. Po drugie Talisman z założenia ma być prostą grą, dlatego też karty nie będą wspominały o ewentualnych możliwych przypadkach, tylko o podstawowych zasadach. Ale to nie oznacza, iż wszelkie modyfikacje zasad od razu nie działają.
Nie, nakładka znajduje się na planszy od Black Industries, a nie na planszy od FFG. Jak wiemy, te plansze mają minimalnie inny rozmiar.Draugnimir pisze:nakładka jest za duża - zauważcie, jak "ucina" wszystkie obszary Krainy Środkowej (a po Tajemnych Wrotach widać, że jest właściwie dopasowana)... W tym momencie mój entuzjazm wobec tego dodatku troszkę opadł
Z ulgą odetchnąłem podobnie jak i reszta jak widaćNemomon pisze:Nie, nakładka znajduje się na planszy od Black Industries, a nie na planszy od FFG. Jak wiemy, te plansze mają minimalnie inny rozmiar.
Technicznie rzecz biorąc można by się upierać że jest. Die to liczba pojedyńcza a więc 1 kośćDraugnimir pisze:Może i tak, lecz czy są ku temu jakiekolwiek mechaniczne przesłanki? Wszak napisane jest jedynie "add the result of your movement die" - nie ma żadnych zastrzeżeń, np. że można dodać wynik tylko jednej z kości
Nic nie stoi na przeszkodzie, by opatentować własną mechanikę, wykorzystującą obie strony planszy. Sam się będę może nad czymś takim zastanawiał, bo wydaje mi się, że byłaby to niezła metoda na wydłużenie finału gry przy jego jednoczesnym potencjalnym utrudnieniu. A poza tym szkoda byłoby korzystać z jednej strony, kiedy ma się dwieArbaal pisze: Być może ale tak się nie robi [-X
Ja nie polemizuję z zasadami gry (których swoją drogą jeszcze nie znamyArbaal pisze:Być może ale tak się nie robi [-XNowe plansze sprawiają wrażenie jakby w trakcie rozgrywki należało użyć obie strony.
Wersja dla bogatych - kupujesz smoki 2 razy i masz 2 planszeNemomon pisze:Rozumiem, iż planszę należy w powietrzu trzymać, ażeby Poszukiwacze mogli się znajdować na ich obu stronach naraz? Bo jeden Poszukiwacz może próbować dochodzić do Wieży, a drugi już się w niej znajdować.......