HunteR pisze:Jeśli chodzi o nazwy HPków, zostawiłbym zdrowie. Jak już pisałeś wytrzymałość tyczyć się będzie przedmiotów a życie jakoś mi nie pasuje bo brzmi jakby postać musiała zginąć kilka razy
Ale postać nie będzie tracić X Żyć tylko X punktów Życia

Bo jeśli się na to patrzysz jak w MM - X Żyć, to sobie pomyśl jak to będzie, gdy postać straci Zdrowie, 2 Zdrowia, lub 5 Zdrowiów :mrgreen:
HunteR pisze:A jak będzie z amunicją? Bo pamiętam że jakiś czas temu rozmawiało się o różnych typach takich jak zwykła, przebijająca, plazmowa itd. Będą do tego różne żetony czy rezygnujesz z tego rozgraniczenia?
Z tego co gadam i pracuję z MAckaNem to mają zostać żetony amunicji i takie rodzaje: Zwykła, Przebijająca, Ogniwa Energetyczne (tu możecie proponować lepsze nazwy)

Będą też żetony Napromieniowania, Kapsle i staty postaci
HunteR pisze:Że tak jeszcze spytam, umysł czego się będzie tyczył?
Ileś tam postów wcześniej pisałem, o testach umysłu, wiedzy, otwierania zamków itp. Za to wszystko będzie odpowiadał umysł, tylko będzie to pod różnymi nazwami, żeby rozróżnić te sytuacje i różne postacie będą miały bonusy tylko do wybranych testów (np. Złodziej do Otwierania Zamków)
HunteR pisze:Nie myślałeś o tym żeby może dorobić jeszcze jeden atrybut tj. do strzelania?
Nie wiem jak MackaN, ale ja się nad tym zastanawiałem i uważam, że to jednak zły pomysł. Gdyby rozdzielić współczynniki , to rozwijał by się pewnie tylko jeden z nich i mało opłacalne byłoby używanie broni palnej, choćby ze względu na ograniczenie amunicji. Ammo by zabrakło i tu nagle trzeba biegać z nożem, gdy mamy Siły 3, a do strzelania mieliśmy 18

Chyba, że jakiś w miarę równomierny przyrost zrobić, ale jak to rozwiązać?
Wcześniej prezentowałem karty Umiejętności (no same teksty, ale to już coś

), które można zdobyć w czasie gry i w nich będą bonusy do odpowiednich rodzajów broni, poza tym w zdolnościach Postaci też będzie uwzględnione jakie ma plusy i bonusy w używaniu danych rodzajów broni
Tak się na to zapatruję ja i pewno będę o tym z MackaNem dyskutował na gg

Ja nawet nie mam Talismana.
[quote="HunteR"]Jeśli chodzi o nazwy HPków, zostawiłbym zdrowie. Jak już pisałeś wytrzymałość tyczyć się będzie przedmiotów a życie jakoś mi nie pasuje bo brzmi jakby postać musiała zginąć kilka razy[/quote]Ale postać nie będzie tracić X Żyć tylko X punktów Życia :P
Bo jeśli się na to patrzysz jak w MM - X Żyć, to sobie pomyśl jak to będzie, gdy postać straci Zdrowie, 2 Zdrowia, lub 5 Zdrowiów :mrgreen:
[quote="HunteR"]A jak będzie z amunicją? Bo pamiętam że jakiś czas temu rozmawiało się o różnych typach takich jak zwykła, przebijająca, plazmowa itd. Będą do tego różne żetony czy rezygnujesz z tego rozgraniczenia?[/quote]Z tego co gadam i pracuję z MAckaNem to mają zostać żetony amunicji i takie rodzaje: Zwykła, Przebijająca, Ogniwa Energetyczne (tu możecie proponować lepsze nazwy) ;)
Będą też żetony Napromieniowania, Kapsle i staty postaci ;)
[quote="HunteR"]Że tak jeszcze spytam, umysł czego się będzie tyczył? [/quote] Ileś tam postów wcześniej pisałem, o testach umysłu, wiedzy, otwierania zamków itp. Za to wszystko będzie odpowiadał umysł, tylko będzie to pod różnymi nazwami, żeby rozróżnić te sytuacje i różne postacie będą miały bonusy tylko do wybranych testów (np. Złodziej do Otwierania Zamków) ;)
[quote="HunteR"]Nie myślałeś o tym żeby może dorobić jeszcze jeden atrybut tj. do strzelania?[/quote]Nie wiem jak MackaN, ale ja się nad tym zastanawiałem i uważam, że to jednak zły pomysł. Gdyby rozdzielić współczynniki , to rozwijał by się pewnie tylko jeden z nich i mało opłacalne byłoby używanie broni palnej, choćby ze względu na ograniczenie amunicji. Ammo by zabrakło i tu nagle trzeba biegać z nożem, gdy mamy Siły 3, a do strzelania mieliśmy 18 :P Chyba, że jakiś w miarę równomierny przyrost zrobić, ale jak to rozwiązać?
Wcześniej prezentowałem karty Umiejętności (no same teksty, ale to już coś :P), które można zdobyć w czasie gry i w nich będą bonusy do odpowiednich rodzajów broni, poza tym w zdolnościach Postaci też będzie uwzględnione jakie ma plusy i bonusy w używaniu danych rodzajów broni :P
Tak się na to zapatruję ja i pewno będę o tym z MackaNem dyskutował na gg :P