Pozdrawiam
Konkurs na postać/poszukiwacza - dyskusja
- zbynu
-
- Kontakt:
ja sądze że to wina końca semestru i każdy musi się pouczyć ja z miłą chęcią wystartuje ze swoją postacią już mam pomysł
nawet mam pomysł na świetny dodatek ale szansa na wykonanie go jest równa 20% natomiast postać do konkursu jest 90% ale dopiero w lipcu bo wcześniej chyba nie będe mieć czasu 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- gural
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Bestiariusz
• Kurhan
• Świątynia - Posty: 1031
-
-
teżź tak myslałem, ale prawdę mówiąc to i tak nie ma jak tego sprawdzać. Jak dotąd nie zrobiłem żadnego poszukwiacza specjalnie na konkurs. Po prostu wybierałem z tego co ostatnio zrobiłem, np w zeszłym miesiącu żadnych szczególnie dobrych nie miałem stąd też udział Weterana.Myślałem, że trzeba wystawiać poszukiwacza wykonanego w poprzednim miesiącu.
- mriswith
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Losowanie Postaci
• Zamek Bestii - Posty: 1008
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13529
No niważne aż tak tego przeciez nie bedziemy sprawdzać ja sie spodziewałem że w tym ostatnim etapie bedzie coś koło 15 zgłoszeń chyba jednak to tylko marzenia 
Zamysł z wystawianiem był taki zeby pojawiały sie nowe postacie a nie jakieś starocie przerabiane tysiąc i jeden razy, nieswojego autorstwa.
Zamysł z wystawianiem był taki zeby pojawiały sie nowe postacie a nie jakieś starocie przerabiane tysiąc i jeden razy, nieswojego autorstwa.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Krypta Upiorów (pomagier)
• Labirynt Magów (pomagier)
• Poszukiwacze - Posty: 6145
Moim zdaniem, na dłuższą metę konkurs robiony co miesiąc, może doprowadzić albo do robienia coraz gorszych Poszukiwaczy tylko po to, żeby wystawić na konkurs albo zniechęcić ludzi do robienia Poszukiwaczy ponieważ sporo pomysłów zostanie wyczerpanych.Zamysł z wystawianiem był taki zeby pojawiały sie nowe postacie a nie jakieś starocie przerabiane tysiąc i jeden razy, nieswojego autorstwa.
Top Secret Ninja Off Topic Creators Internatinal Organization Member
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
Dlatego zastanawiam sie nad 2 ed, która niekoniecznie musi sie odbyć. Zobaczę jak będzie z tym ostatnim etapem. Przy okazji jak ktoś ma jakiś pomysł na inny konkurs to proszę o PMy
EDIT.
Przy okazji SeSim nic nie wystawiasz na konkurs??
EDIT.
Przy okazji SeSim nic nie wystawiasz na konkurs??
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
-
-
O mnie się nie martwmoże doprowadzić albo do robienia coraz gorszych Poszukiwaczy tylko po to, żeby wystawić na konkurs
Na miesiąc można wymyślić całkiem sporo poszukiwaczy, nie mówiąc już o tym ilu mozna zrobić w ciągu roku, jak będę dalej odkładał prace nad wioską to sięokaże że będzie wniej więcej poszukwiaczy niż w całym oryginalnym MiMie
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
Niestety fizycznie nie mam czasuPrzy okazji SeSim nic nie wystawiasz na konkurs??
Top Secret Ninja Off Topic Creators Internatinal Organization Member
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
W pracy na kartce papieru rozpisz umiejętności (przy okazji zrób testy
), no albo w docu. grafikę wyszukasz w necie (jak szef nie bedzie patrzył), a wszystko poskładasz w domu w 5-15 min. 
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
Spoko nikt nie zmusza, tylko zdziwiło mnie że na angielski konkurs poszukiwacza podesłałeś a do nas nie chcesz;) Ale spoko nie mozesz to nie przecież Cie za to nie udusimy.
-
-
-
-
- Kontakt:
-
-
Jakoś w marcu zamieszczałem na forum coś w tym rodzaju, tyle że moja Łowczyni Głów zbierała tylko czachy zabitych poszukiwaczy, a rytuały odprawiała na runach (starczyła 1 głowa) w nagrodę dostając 1 punkt mocy + 1 punkt siły.Budzi postrach ludzi szukających przygód w świecie MiM. Strzeżcie sie każdy kto posiada przyzwoita, ludzką czaszkę.... Przedstawiam Kolekcjonera Czaszek
Największym problemem jest to, że wrogów będących ludźmi jest w MiMie cholernie mało, więc quest jest trudny do zrobienia, a nagroda marna. A jako że cała koncepcja postaci na tym się opiera, a poza tą zdolnością ma kilka wad to ogólnie wychodzi an to że jest słabiutki.
Ponadto fatalnie że ten topór tak wystaje rozwalając porządek na karcie. Na pionku ta grafika będzie dziwnie wyglądać, można się było pokusić o odpowiednie dopasowanie grafiki do karty.
po 1 - przy polskich słowach nie używa się apostrofówGamekeeper pisze:Moj głosik idzie skromnie na Czart'a ...
po 2 - ale wiesz mam nadzieję, na jakich zasadach się oddaje głosy?
po 3 - co do samej postaci czarta - jest fajna, ale ma jeden zonk, powinien dostawać punkt mocy za każde nawrócenie, nie za dwa, bo w takim przypadku w zasadzie nie sposób korzystać z tej zdolności kiedy gramy z jednym przeciwnikiem (niby się da, ale bardzo to ograniczone). Aż taka silna ta zdolnośc nie jest żeby dawac takie ograniczenia , a w dodatku zmusza to do zapamiętywania ilości "nawróceń".
Zbynu, ty lizusie :mrgreen:Zbynu pisze:Gratulacje
- gural
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Bestiariusz
• Kurhan
• Świątynia - Posty: 1031
Co prawda nie lubię właśnie takich skilli, w których co ileśtam użyć coś dostajemy, ale akurat do 2 liczyć to chyba nie problem. Choć znając realia MiM/MM to zakładając, że pamiętamy na bieżąco wszystkich przyjaciół, przedmioty, łączne staty w walce i poza nią, czary, i to samo u przeciwników + wszystko w miarę co jest na planszy, to może to wylecieć. Dlatego też nie preferuję tego typu zdolności.PoKrAk pisze:a w dodatku zmusza to do zapamiętywania ilości "nawróceń".
-
-
Tutaj to niby nie problem, ale tak jak powiedziałem - ile razy użyjesz tej zdolności grając na dwóch, czy nawet na trzech graczy? 1-2 może 3 ? wyglada na to, że uda się zdobyć góra 1 punkt mocy (może 2 przy dużym szczęściu, zakładając że jest komu zmieniać ten charakter), trochę mało, zwłaszcza, że wygląda na to, że to jego "główna" umiejętność :neutral: Tracenie 2 p.wt w świątyni czyli miejscu gdzie najlepiej można pakować sprawia natomiast że gośc jest strasznym cieniasem...(napisałem wczesniej, że postać "nawet fajna" ale to było pierwsze wrażenie, po zastanowieniu się nad nim dochodzę do wniosku, że to kaleka niemal na miarę psioniczki Tomoe)
Zarówno w przyadku Czarta jak i Kolekcjonera był nawet niezły pomysł, ale niestety nie przemyślano ich do końca i efekt końcowy jest taki sobie.
EDIT:
Berserker -
po 1 - co to za berserker co się wymyka? taka zdolnośc zupełnie nie pasuje do berserkera
po 2 - rzucasz trzema kostkami i co? sumujesz? wybierasz? To powinno być jasno określone
po 3 - czemu u licha berserker ma walczyć bez broni?
po 4 - znowu słabiutkie cechy, chyba autor naprawdę uwielbia robić poszukiwaczy-złamasów... :biggrin:
Ogólnie rzecz biorąc zdolności kiepsko oddają charakter tej postaci, znowu zmarnowanie potencjału :neutral:
Zarówno w przyadku Czarta jak i Kolekcjonera był nawet niezły pomysł, ale niestety nie przemyślano ich do końca i efekt końcowy jest taki sobie.
EDIT:
Berserker -
po 1 - co to za berserker co się wymyka? taka zdolnośc zupełnie nie pasuje do berserkera
po 2 - rzucasz trzema kostkami i co? sumujesz? wybierasz? To powinno być jasno określone
po 4 - znowu słabiutkie cechy, chyba autor naprawdę uwielbia robić poszukiwaczy-złamasów... :biggrin:
Ogólnie rzecz biorąc zdolności kiepsko oddają charakter tej postaci, znowu zmarnowanie potencjału :neutral:
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
11 zgłoszeń, jak dobrze liczę, a mriswith, tomoe, RasdSaris, Victorius, pillowbookworm, WindyIndy, Padre, co z wami nie wystawiacie nic na ostatni etap konkursu??
Przy okazji informuje, że 10-tego mnie nie bedzie co za tym idzie nie bede mógł ogłosić listy zgłoszonych postaci poszukiwaczy, Postanowiłem zwiększyć czas zgłaszania o 8 godzin czyli do czasu aż nie wrócę i nie zamieszczę takowej listy.
Zmiana terminu przyjmowania zgłoszeń!
Zgłoszenia przyjmowane będą do 11.06.2007 do godziny 8:00
Przy okazji informuje, że 10-tego mnie nie bedzie co za tym idzie nie bede mógł ogłosić listy zgłoszonych postaci poszukiwaczy, Postanowiłem zwiększyć czas zgłaszania o 8 godzin czyli do czasu aż nie wrócę i nie zamieszczę takowej listy.
Zmiana terminu przyjmowania zgłoszeń!
Zgłoszenia przyjmowane będą do 11.06.2007 do godziny 8:00
- mriswith
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Losowanie Postaci
• Zamek Bestii - Posty: 1008
Nie sądzę. Gdy nie było konkursu postacie też powstawały, w ciszy lub jawnie. Poza tym mamy tu postacie z MM i MiM razem. Czyli tak koło 8 miesięcznie do MiMa to nie sądzę żeby było wiele aby się czegoś obawiać.SeSim pisze:Moim zdaniem, na dłuższą metę konkurs robiony co miesiąc, może doprowadzić albo do robienia coraz gorszych Poszukiwaczy tylko po to, żeby wystawić na konkurs albo zniechęcić ludzi do robienia Poszukiwaczy ponieważ sporo pomysłów zostanie wyczerpanych
Spokojnie. Przecież zamierzam wygrać :mrgreen:Valdi pisze:11 zgłoszeń, jak dobrze liczę, a mriswith, tomoe, RasdSaris, Victorius, pillowbookworm, WindyIndy, Padre, co z wami nie wystawiacie nic na ostatni etap konkursu??
- czeski_
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Kraina Snu
• Kraina Umarłych
• Puszcza - Posty: 630
1 - Jak dla mnie głupia krytyka.PoKrAk pisze:po 1 - co to za berserker co się wymyka? taka zdolnośc zupełnie nie pasuje do berserkera
2 - A jak myślisz ?
3 - Bo rzut 3 kostkami to dużo.
Wolę poszukiwaczy słabych niż przepakowanych. Większa przyjemność z gry.PoKrAk pisze:po 4 - znowu słabiutkie cechy, chyba autor naprawdę uwielbia robić poszukiwaczy-złamasów...
- pretorianstalker
-
A ja bym powiedział, że coś w tym jest1 - Jak dla mnie głupia krytyka.
Ja szczerze powiedziawszy mam pewną wizję tej zdolności, ale pewny nie jestem. Nie ma chyba żadnego poszukiwacza, który sumuje kości, są natomiast tacy, którzy wybierają najlepszy wynik, co sugerowałoby, że tak właśnie jest i w tym przypadku, chociaż ja mam wrażenie, że chodziło o sumowanie właśnie. Skoro sumowanie 3 kości jest zbyt mocne, można było sumować dwie i walczyć z bronią.2 - A jak myślisz ?
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków