Konkurs na postać/poszukiwacza - dyskusja

Regulamin Forum wraz z wszelkiego rodzaju ogłoszeniami i komunikatami.
Zablokowany

Co Wprowadzić w 2 ed konkursu?

Czas głosowania minął sobota 18 sie 2007, 09:21

Jury oceniające Zgłoszenia.
3
17%
Tajne głosowanie.
9
50%
Tajne Zgłaszanie postaci
0
Brak głosów
Tajne Głosowanie i Zgłaszanie Postaci
4
22%
Tak jak do tej pory
2
11%

Liczba głosów: 18

Awatar użytkownika
zbynu
Kupiec
Kupiec
Kupiec
Kontakt:

Post autor: zbynu »

ja sądze że to wina końca semestru i każdy musi się pouczyć ja z miłą chęcią wystartuje ze swoją postacią już mam pomysł :) nawet mam pomysł na świetny dodatek ale szansa na wykonanie go jest równa 20% natomiast postać do konkursu jest 90% ale dopiero w lipcu bo wcześniej chyba nie będe mieć czasu :/
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
gural
Rycerz
Rycerz
Rycerz
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Bestiariusz
Kurhan
Świątynia

Post autor: gural »

mriswith pisze:każdy chce jak najlepiej dopracować swoją postać.
Myślałem, że trzeba wystawiać poszukiwacza wykonanego w poprzednim miesiącu. Także raczej nie ma mowy o poprawkach (no dobra drobne korekty tak), ale czasem mam wrażenie ze niektórzy robią postać na sam konkurs, a nie wcześniej.

:arrow: Świątynia
:arrow: Bestiariusz
PoKrAk
Rycerz
Rycerz
Rycerz

Post autor: PoKrAk »

Myślałem, że trzeba wystawiać poszukiwacza wykonanego w poprzednim miesiącu.
teżź tak myslałem, ale prawdę mówiąc to i tak nie ma jak tego sprawdzać. Jak dotąd nie zrobiłem żadnego poszukwiacza specjalnie na konkurs. Po prostu wybierałem z tego co ostatnio zrobiłem, np w zeszłym miesiącu żadnych szczególnie dobrych nie miałem stąd też udział Weterana.

Konto zablokowane. Aktualne konto:
Gieferg
Awatar użytkownika
mriswith
Rycerz
Rycerz
Rycerz
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Handel
Losowanie Postaci
Zamek Bestii
Post autor: mriswith »

gural pisze:Myślałem, że trzeba wystawiać poszukiwacza wykonanego w poprzednim miesiącu.
A ja sądziłem, że od początku poprzedniego miesiąca do zakończenia zgoszeń - właśnie z tego powodu, że nie ma jak tego sprawdzić kiedy postać została wykonana :-k

Awatar użytkownika
Valdi
#Administrator: Valdi
Właściciel portalu magiaimiecz.eu
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Handel
Księżycowy Kamień
ZP i LK

Post autor: Valdi »

No niważne aż tak tego przeciez nie bedziemy sprawdzać ja sie spodziewałem że w tym ostatnim etapie bedzie coś koło 15 zgłoszeń chyba jednak to tylko marzenia :/

Zamysł z wystawianiem był taki zeby pojawiały sie nowe postacie a nie jakieś starocie przerabiane tysiąc i jeden razy, nieswojego autorstwa.

Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
PoKrAk
Rycerz
Rycerz
Rycerz

Jak na razie mamy trzech zawodników, może przedostaną się do finału wygrywając walkoverem? \:D/

Gieferg
Awatar użytkownika
SeSim
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Dawna Administracja
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Krypta Upiorów (pomagier)
Labirynt Magów (pomagier)
Poszukiwacze

Post autor: SeSim »

Zamysł z wystawianiem był taki zeby pojawiały sie nowe postacie a nie jakieś starocie przerabiane tysiąc i jeden razy, nieswojego autorstwa.
Moim zdaniem, na dłuższą metę konkurs robiony co miesiąc, może doprowadzić albo do robienia coraz gorszych Poszukiwaczy tylko po to, żeby wystawić na konkurs albo zniechęcić ludzi do robienia Poszukiwaczy ponieważ sporo pomysłów zostanie wyczerpanych.

Top Secret Ninja Off Topic Creators Internatinal Organization Member
Awatar użytkownika
Valdi
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Handel
Księżycowy Kamień
ZP i LK

Dlatego zastanawiam sie nad 2 ed, która niekoniecznie musi sie odbyć. Zobaczę jak będzie z tym ostatnim etapem. Przy okazji jak ktoś ma jakiś pomysł na inny konkurs to proszę o PMy

EDIT.
Przy okazji SeSim nic nie wystawiasz na konkurs??

Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
PoKrAk
Rycerz
Rycerz
Rycerz

może doprowadzić albo do robienia coraz gorszych Poszukiwaczy tylko po to, żeby wystawić na konkurs
O mnie się nie martw :P
Na miesiąc można wymyślić całkiem sporo poszukiwaczy, nie mówiąc już o tym ilu mozna zrobić w ciągu roku, jak będę dalej odkładał prace nad wioską to sięokaże że będzie wniej więcej poszukwiaczy niż w całym oryginalnym MiMie ;) akurat teraz powstaje ekipa krasnoludów :biggrin:

Gieferg
Awatar użytkownika
SeSim
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Dawna Administracja
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Poszukiwacze

Przy okazji SeSim nic nie wystawiasz na konkurs??
Niestety fizycznie nie mam czasu :( (aczkolwiek pomysły są :D) Pewnie to widać po tym, że mało w sumie udzielam się teraz na forum. Na ogół tylko w pracy zajrzę, poczytam czy za dużego burdello nie ma, coś tam posprzątam i tyle :( Na więcej nie jestem w stanie sobie obecnie pozwolić. Mam nadzieję, że to się zmieni w wakacje.

PoKrAk
Rycerz
Rycerz
Rycerz

jeśli jest pomysł to zrobienie poszukiwacza zajmuje jakieś 15 minut, nie migaj się [-X

Gieferg
Awatar użytkownika
Valdi
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Handel
Księżycowy Kamień
ZP i LK

W pracy na kartce papieru rozpisz umiejętności (przy okazji zrób testy :P ), no albo w docu. grafikę wyszukasz w necie (jak szef nie bedzie patrzył), a wszystko poskładasz w domu w 5-15 min. :D

Awatar użytkownika
SeSim
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Dawna Administracja
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Poszukiwacze

Nie lubię czegoś robić w biegu. Poza tym trzeba mieć na czym, a obecnie nie mam na czym :P Anyway, nie będę się rozwodził nad swoimi prywatnymi kłodami pod nogami ;)

PoKrAk
Rycerz
Rycerz
Rycerz

Powiedz po prostu że ci się nie chce a nie jakieś ściemy będziesz puszczał :mrgreen:

Gieferg
Awatar użytkownika
Valdi
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Handel
Księżycowy Kamień
ZP i LK

Spoko nikt nie zmusza, tylko zdziwiło mnie że na angielski konkurs poszukiwacza podesłałeś a do nas nie chcesz;) Ale spoko nie mozesz to nie przecież Cie za to nie udusimy.

PoKrAk
Rycerz
Rycerz
Rycerz

OH NO!

Następny trenujący przyjaciół poszukiwacz starożytny #-o
już drugi w konkursie (falanga, dekuria, what's next?), a trzeci trener przyjaciół w ciągu ostatniego tygodnia... czyżby rzeczywiście klęska nieurodzaju pomysłów, ta zdolnośc w oryginalnym MiMie też występuje... :-k

Gieferg
Raleen
Necromancer
Necromancer
Necromancer
Kontakt:

Post autor: Raleen »

Widzę jakieś zainteresowania starożytnością. Może pokusicie się kiedyś o grę w realiach historycznych :)

PoKrAk
Rycerz
Rycerz
Rycerz

Budzi postrach ludzi szukających przygód w świecie MiM. Strzeżcie sie każdy kto posiada przyzwoita, ludzką czaszkę.... Przedstawiam Kolekcjonera Czaszek
Jakoś w marcu zamieszczałem na forum coś w tym rodzaju, tyle że moja Łowczyni Głów zbierała tylko czachy zabitych poszukiwaczy, a rytuały odprawiała na runach (starczyła 1 głowa) w nagrodę dostając 1 punkt mocy + 1 punkt siły.

Największym problemem jest to, że wrogów będących ludźmi jest w MiMie cholernie mało, więc quest jest trudny do zrobienia, a nagroda marna. A jako że cała koncepcja postaci na tym się opiera, a poza tą zdolnością ma kilka wad to ogólnie wychodzi an to że jest słabiutki.

Ponadto fatalnie że ten topór tak wystaje rozwalając porządek na karcie. Na pionku ta grafika będzie dziwnie wyglądać, można się było pokusić o odpowiednie dopasowanie grafiki do karty.
Gamekeeper pisze:Moj głosik idzie skromnie na Czart'a ...
po 1 - przy polskich słowach nie używa się apostrofów :P a nawet gdyby było angielskie i tak w tym wypadku apostrofu nie nalezy używać.
po 2 - ale wiesz mam nadzieję, na jakich zasadach się oddaje głosy?
po 3 - co do samej postaci czarta - jest fajna, ale ma jeden zonk, powinien dostawać punkt mocy za każde nawrócenie, nie za dwa, bo w takim przypadku w zasadzie nie sposób korzystać z tej zdolności kiedy gramy z jednym przeciwnikiem (niby się da, ale bardzo to ograniczone). Aż taka silna ta zdolnośc nie jest żeby dawac takie ograniczenia , a w dodatku zmusza to do zapamiętywania ilości "nawróceń".
Zbynu pisze:Gratulacje
Zbynu, ty lizusie :mrgreen:

Gieferg
Awatar użytkownika
gural
Rycerz
Rycerz
Rycerz
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Bestiariusz
Kurhan
Świątynia

Post autor: gural »

PoKrAk pisze:a w dodatku zmusza to do zapamiętywania ilości "nawróceń".
Co prawda nie lubię właśnie takich skilli, w których co ileśtam użyć coś dostajemy, ale akurat do 2 liczyć to chyba nie problem. Choć znając realia MiM/MM to zakładając, że pamiętamy na bieżąco wszystkich przyjaciół, przedmioty, łączne staty w walce i poza nią, czary, i to samo u przeciwników + wszystko w miarę co jest na planszy, to może to wylecieć. Dlatego też nie preferuję tego typu zdolności.

:arrow: Świątynia
:arrow: Bestiariusz
PoKrAk
Rycerz
Rycerz
Rycerz

Tutaj to niby nie problem, ale tak jak powiedziałem - ile razy użyjesz tej zdolności grając na dwóch, czy nawet na trzech graczy? 1-2 może 3 ? wyglada na to, że uda się zdobyć góra 1 punkt mocy (może 2 przy dużym szczęściu, zakładając że jest komu zmieniać ten charakter), trochę mało, zwłaszcza, że wygląda na to, że to jego "główna" umiejętność :neutral: Tracenie 2 p.wt w świątyni czyli miejscu gdzie najlepiej można pakować sprawia natomiast że gośc jest strasznym cieniasem...(napisałem wczesniej, że postać "nawet fajna" ale to było pierwsze wrażenie, po zastanowieniu się nad nim dochodzę do wniosku, że to kaleka niemal na miarę psioniczki Tomoe)

Zarówno w przyadku Czarta jak i Kolekcjonera był nawet niezły pomysł, ale niestety nie przemyślano ich do końca i efekt końcowy jest taki sobie.

EDIT:

Berserker -
po 1 - co to za berserker co się wymyka? taka zdolnośc zupełnie nie pasuje do berserkera
po 2 - rzucasz trzema kostkami i co? sumujesz? wybierasz? To powinno być jasno określone
po 3 - czemu u licha berserker ma walczyć bez broni?
po 4 - znowu słabiutkie cechy, chyba autor naprawdę uwielbia robić poszukiwaczy-złamasów... :biggrin:

Ogólnie rzecz biorąc zdolności kiepsko oddają charakter tej postaci, znowu zmarnowanie potencjału :neutral:

Gieferg
Awatar użytkownika
Valdi
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Handel
Księżycowy Kamień
ZP i LK

11 zgłoszeń, jak dobrze liczę, a mriswith, tomoe, RasdSaris, Victorius, pillowbookworm, WindyIndy, Padre, co z wami nie wystawiacie nic na ostatni etap konkursu??

Przy okazji informuje, że 10-tego mnie nie bedzie co za tym idzie nie bede mógł ogłosić listy zgłoszonych postaci poszukiwaczy, Postanowiłem zwiększyć czas zgłaszania o 8 godzin czyli do czasu aż nie wrócę i nie zamieszczę takowej listy.

Zmiana terminu przyjmowania zgłoszeń!
Zgłoszenia przyjmowane będą do 11.06.2007 do godziny 8:00

Awatar użytkownika
mriswith
Rycerz
Rycerz
Rycerz
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Handel
Losowanie Postaci
Zamek Bestii
Post autor: mriswith »

SeSim pisze:Moim zdaniem, na dłuższą metę konkurs robiony co miesiąc, może doprowadzić albo do robienia coraz gorszych Poszukiwaczy tylko po to, żeby wystawić na konkurs albo zniechęcić ludzi do robienia Poszukiwaczy ponieważ sporo pomysłów zostanie wyczerpanych
Nie sądzę. Gdy nie było konkursu postacie też powstawały, w ciszy lub jawnie. Poza tym mamy tu postacie z MM i MiM razem. Czyli tak koło 8 miesięcznie do MiMa to nie sądzę żeby było wiele aby się czegoś obawiać.
Valdi pisze:11 zgłoszeń, jak dobrze liczę, a mriswith, tomoe, RasdSaris, Victorius, pillowbookworm, WindyIndy, Padre, co z wami nie wystawiacie nic na ostatni etap konkursu??
Spokojnie. Przecież zamierzam wygrać :mrgreen:

Awatar użytkownika
czeski_ [Autor tematu]
Filozof
Filozof
Filozof
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Kraina Snu
Kraina Umarłych
Puszcza

Post autor: czeski_ »

PoKrAk pisze:po 1 - co to za berserker co się wymyka? taka zdolnośc zupełnie nie pasuje do berserkera
po 2 - rzucasz trzema kostkami i co? sumujesz? wybierasz? To powinno być jasno określone
po 3 - czemu u licha berserker ma walczyć bez broni?
1 - Jak dla mnie głupia krytyka.

2 - A jak myślisz ?

3 - Bo rzut 3 kostkami to dużo.
PoKrAk pisze:po 4 - znowu słabiutkie cechy, chyba autor naprawdę uwielbia robić poszukiwaczy-złamasów...
Wolę poszukiwaczy słabych niż przepakowanych. Większa przyjemność z gry.

Awatar użytkownika
pretorianstalker
Filozof
Filozof
Filozof
Post autor: pretorianstalker »

1 - Jak dla mnie głupia krytyka.
A ja bym powiedział, że coś w tym jest ;) Zdolności powinny pasować do nazwy postaci. Berserker kojarzy mi się raczej z jakimś szalonym wojownikiem, który nie dba specjalnie o własne zdrowie tylko atakuje z furią :) Skoro Berserker się wymyka to niekoniecznie musi to pasować to jego innych zdolnosci, gdzie np atakujesz szaleńczo bez broni. Gdyby ktoś zrobił np poszukiwacza Legendarny Wojownik, który świetnie walczy, ale jedną ze zdolności jest: podczas spotkań z Ropuchami ogarnia cię groza... - podejrzewam, że też by się nie przyjęło ;)
2 - A jak myślisz ?
Ja szczerze powiedziawszy mam pewną wizję tej zdolności, ale pewny nie jestem. Nie ma chyba żadnego poszukiwacza, który sumuje kości, są natomiast tacy, którzy wybierają najlepszy wynik, co sugerowałoby, że tak właśnie jest i w tym przypadku, chociaż ja mam wrażenie, że chodziło o sumowanie właśnie. Skoro sumowanie 3 kości jest zbyt mocne, można było sumować dwie i walczyć z bronią.

UWAGA! Cenzura na forum! :-#
BYKOM STOP!
Awatar użytkownika
SeSim
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Dawna Administracja
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Poszukiwacze

pokrak pisze:po 2 - ale wiesz mam nadzieję, na jakich zasadach się oddaje głosy?
Każdy ocenia jak mu się podoba ;)

Zablokowany