i jak wyglada [img]https://scontent.fpoz2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/37973543_2117556384940091_6448251932988407808_n.jpg?_nc_cat=0&oh=e158736cbf21e501df477aa4108dec75&oe=5BD68151[/img]
a ja się zastanawiam jak pożenić Talisman z Shadowrunem Może jakiś dodatek do Schronu zrobię tylko nie wiem czy się wpasuje, muszę w końcu w Schron zagrać, dobrze że na zjeździe będzie okazja to muszę skorzystać
a ja się zastanawiam jak pożenić Talisman z Shadowrunem :D Może jakiś dodatek do Schronu zrobię tylko nie wiem czy się wpasuje, muszę w końcu w Schron zagrać, dobrze że na zjeździe będzie okazja to muszę skorzystać :)
Mysle ze az tak trudno nie byloby pozenic Shadowruna z Talismanem. Grafiki sa z TCG, wiec jedynie karty trza stworzyc. Settingiem moze byc, iz jest gdzies jakies mroczne miasto, w ktorym krasnoludzkie gnomy opanowaly sztuke tworzenia czegos z niczego oraz zaawansowanych technicznie przedmiotow. Troche cyberpunkowo, ale Shadowrun to przecie cyberpunk. Ostatecznie zawsze mozesz przerobic obecne Miasto i jego karty/obszary na Shadowruna.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Mysle ze az tak trudno nie byloby pozenic Shadowruna z Talismanem. Grafiki sa z TCG, wiec jedynie karty trza stworzyc. Settingiem moze byc, iz jest gdzies jakies mroczne miasto, w ktorym krasnoludzkie gnomy opanowaly sztuke tworzenia czegos z niczego oraz zaawansowanych technicznie przedmiotow. Troche cyberpunkowo, ale Shadowrun to przecie cyberpunk. Ostatecznie zawsze mozesz przerobic obecne Miasto i jego karty/obszary na Shadowruna.
w dodatku do schronu toxic będą mutacje to może zrób dodatek z cyberwszczepami i ogolnie: skynet , cerbero , OCP , Instytut czy inna robo, cyber, korporacja, SI ...<niepotrzebne skreślić>
w dodatku do schronu toxic będą mutacje to może zrób dodatek z cyberwszczepami :D i ogolnie: skynet , cerbero , OCP , Instytut czy inna robo, cyber, korporacja, SI ...<niepotrzebne skreślić>
Bardzo ładne!
Klimatyczne grafiki.
Nie znam Catanu. Tytuł słyszałem, ale nic ponadto. Nie grałem w gry planszowe wiele lat, od czasu, gdy w szkole katowaliśmy MiM. Na razie nasycam się w wolnych chwilach Talismanem, ale gdy to się skończy, chętnie sięgnę po „Ocalonych...”
Oglądało się wszak Mad Maxa 2 na VHSie
Bardzo ładne! Klimatyczne grafiki. Nie znam Catanu. Tytuł słyszałem, ale nic ponadto. Nie grałem w gry planszowe wiele lat, od czasu, gdy w szkole katowaliśmy MiM. Na razie nasycam się w wolnych chwilach Talismanem, ale gdy to się skończy, chętnie sięgnę po „Ocalonych...” Oglądało się wszak Mad Maxa 2 na VHSie :)
Czy do gry została wykonana instrukcja? W podanym linku odnajduję jedynie jeden plik pdf z elementami (bardzo ładne!) do wydruku.
[quote=armisch post_id=156391 time=1532892564 user_id=11103] jakby ktoś chciał przeróbka Osadników [/quote] Czy do gry została wykonana instrukcja? W podanym linku odnajduję jedynie jeden plik pdf z elementami (bardzo ładne!) do wydruku.
To dobry pomysł. Domyślanie się samemu o jak grać wymaga znajomości "Osadników" i przetransponowania tego na nową grę. Może nie jest to trudne, ale po pierwsze wymaga zapewne więcej czasu niż sama nauka gry, a po drugie do takiej gry ciężej wracać, bo zawsze trzeba dłużej się przygotować, żeby zorientować się co jest czym.
[quote=armisch post_id=157878 time=1536871896 user_id=11103] Mogę przerobić i instrukcje [/quote] To dobry pomysł. Domyślanie się samemu o jak grać wymaga znajomości "Osadników" i przetransponowania tego na nową grę. Może nie jest to trudne, ale po pierwsze wymaga zapewne więcej czasu niż sama nauka gry, a po drugie do takiej gry ciężej wracać, bo zawsze trzeba dłużej się przygotować, żeby zorientować się co jest czym.
tak zasady są dokładnie takie same jak w osadnikach z catanu
szczerze, w tym przypadku zasady są tak banalnie proste że bardzo szybko można je zaadoptować do nowej oprawy graficznej ... ale fakt przerobie instrukcje dla wygody.
tak zasady są dokładnie takie same jak w osadnikach z catanu szczerze, w tym przypadku zasady są tak banalnie proste że bardzo szybko można je zaadoptować do nowej oprawy graficznej ... ale fakt przerobie instrukcje dla wygody.