FFG
Miejmy nadzieje, że to nie żart, ani plotka [-o<
Sorki za zamieszanie , ale cóż ja ,biedny żuczek mogę zrobić między Wami - wyjadaczamiNemomon pisze:Trochę się spóźniłeś Przyjacielu z informacją (byłem pierwszy), a poza tem, napisałeś w złym forum. Temat przesunięty oraz scalony z już istniejącym.
przypuszczalnie losowe zakończenie w Skarbcu? (zamiast rzucania k6 gdzie wylądujesz) Albo może rzucasz gdzie wylądujesz a oprócz tego losujesz nagrodę z tej talii, np super przedmiot.Nemomon pisze:Na rysunku widzimy tył kart Podziemi oraz tył karty, która ma na sobie skrzynię ze skarbem.
Raczej zbawienny rozum. Co z tego że w MiMie było tylu poszukiwaczy jeśli część w ogóle nie miała oryginalnych zdolności - np. taki leśny duszek. Nowi poszukiwacze w 4.5 przynajmniej nie robią za zapychadło.Hunter_SWC pisze:5 z 14tu ?? Żart ... czy sposób na zmuszenie fanów do wydawania kasy ](*,)
Zagadkowa plansza i te karty... a może to "drzwi", jako wejście do podziemi...Nemomon pisze:Na rysunku widzimy tył kart Podziemi oraz tył karty, która ma na sobie skrzynię ze skarbem.
2 z 14.Hunter_SWC pisze:5 z 14tu ?? Żart ... czy sposób na zmuszenie fanów do wydawania kasy ](*,)
Wątpię, by się pochwalili wyglądem karty Ekwipunku, jak to zrobili z Czarami oraz kartami Przygód.Bludgeon pisze:Albo może rzucasz gdzie wylądujesz a oprócz tego losujesz nagrodę z tej talii, np super przedmiot.
Fakt, że nowymi Poszukiwaczami chce się grać. Wcześniej nigdy, przenigdy nie chciałbym grać Druidem, a teraz jest on exterminatorem (nie ex-terminator XD).Bludgeon pisze:Nowi poszukiwacze w 4.5 przynajmniej nie robią za zapychadło.
http://209.85.62.24/137/44/0/p121678/Ta ... ungeon.jpg8janek8 pisze:Plansza jest podobno rozwiązaniem z trzeciej edycji. Jak ktoś ma jakieś fotki tego dodatku z "trójki" to poproszę o jakiś url/img.
To są Góry. Wyszedł jeszcze Las, Miasto oraz Wieża. Jak zrobią karty Mistrza w taki sam sposób, jak to zrobili w 3rd ED. , to zaprawdę zacznę się zastanawiać, czy inwestować w Revised Edition...8janek8 pisze:Dzięki. Tutaj znalazłem drugą część plansz chyba z tego samego dodatku: BGG
Ja się zastanawiam nad czymś innym, a w zasadzie nad dwoma rzeczami. Mianowicie, czy my czasem nie dostaniemy mix - dodatki z trzeciej edycji w drugiej - w końcu teraz dostaliśmy Podziemia, teraz już chyba można celnie powiedzieć, że Miasto także będzie &c. Druga rzecz, to taka, co z dodatkami, których nie da się zaprawdę dołączyć do podstawki - np. Otchłań. Mówiąc szczerze, to wolałbym jako drugi dodatek otrzymać nawet okrojoną wersję WKO niźli te Podziemia. No cóż... Inna rzecz jest taka, co Sandmanie mniej więcej zauważyłeś, co się stanie, gdy FFG zabraknie już rogów planszy podstawowej. Czy w koncu otrzymamy jakieś pełno-planszowe dodatki, czy coś pokroju Reapera. Jakby nie patrzeć, to w trzeciej edycji dostawaliśmy po dwa rogi naraz, a teraz tylko jeden..... Również po tych dwu dodatkach (po których wszystkie rogi zostały "obsadzone") otrzymaliśmy jeszcze jeden dotyczący Wewnętrznej Krainy, po czym edycja umarła śmiercią naturalną. Hmm..sandman071 pisze:Swoją drogą mogli by zrobić w jakimś kolejnym dodatku planszę-nakładkę , zmieniającą główną grę (coś jak w Runeboundzie), a nie będącą jedynie uzupełnieniem. Pytanie tylko czy będzie się chciało twórcom siedzieć nad stworzeniem czegoś całkowicie nowego, skoro wygodniej jest bazować na tym co już kiedyś wymyślono...