Siema,
ostatnio graliśmy i doszło do sytuacji gdzie Kapłan stanął na polu Skał, gdzie od 1-3 trafia się duch.
Kapłan posiada takiego spella specjalnego "Możesz automatycznie niszczyć Duchy, bez uciekania się do walki psychicznej. Zniszczonego w ten sposób przeciwnika nie możesz zatrzymać jako trofeum, możesz jednak wylosować 1 Zaklęcie." mieliśmy ogromny problem z rozegraniem tego i finalnie zagraliśmy że go "pokonuje" poprzez użycie specjalnej umiejętności.
Przewertowałem cały internet w poszukiwaniu i niestety nic takiego nie znalazłem co by tłumaczyło jak to rozegrać. W wersji digital podobno jest tak, że kapłan toczy potyczkę i jego umiejętność specjalna finalnie ma sens, jednak użytkownicy zagranicznego fora uznawali, że jest to mało zgodne z instrukcją, bo nie jest to WRÓG - DUCH.
Kapłan i skały jako pole na planszy
-
-
- DzieX
-
- Kontakt:
Re: Kapłan i skały jako pole na planszy
Moim zdaniem to jest wróg-duch i powinien być zniszczony automatycznie.
- Budowniczy Mostów
-
-
Spis dodatków autora:
• Bezdroża
• Bezkresne Morze
• Gospoda Pod Koroną. Obiekty i Misje 2
• Klątwy Króla Piramidy (Piramida 2.0)
• Legendarne Przedmioty
• Ląd Na Horyzoncie!
• Most
• Obiekty i Misje
• Szalony Tytan - Posty: 4564
Moim zdaniem nie jest to Wróg - Duch, lecz po prostu Duch (istota), ale tak, Kapłan może go zniszczyć automatycznie.
- Rogo
-
Re: Kapłan i skały jako pole na planszy
Wróg Duch to karta przygody takiego właśnie typu. Zdolność kapłana nie precyzuje, że chodzi o wrogów, więc nic nie stoi na przeszkodzie żeby tego ze skał też zniszczył.
Ja nawet nie mam Talismana.