Planszówki na Legii 22.03.2025 - Warszawa

Regulamin Forum wraz z wszelkiego rodzaju ogłoszeniami i komunikatami.
Awatar użytkownika
husar
#Moderator: husar
Uczestnik Zjazdów
!Wspierający

Re: Planszówki na Legii 22.03.2025 - Warszawa

Post autor: husar »

Dzięki za grę zarówno w 5 edycję jak i alternatywną wersję Talismana. @Piter kawał wyśmienitej roboty. @Valdi jeszcze raz dzięki za maty i pozostałe druki. Bezpiecznego powrotu!

Pozdrawiam
Roman

Wikipedia TMiM
Awatar użytkownika
Piter
Kuglarz
Kuglarz
Kuglarz
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków

Post autor: Piter »

husar pisze: sobota 22 mar 2025, 20:02 Dzięki za grę zarówno w 5 edycję jak i alternatywną wersję Talismana. @Piter kawał wyśmienitej roboty.
Dziękuję bardzo za miłe słowa!

Mnie było bardzo miło spotkać się z Wami @Valdi @Mały Nemo @husar @Martek @MCSilvia , porozmawiać i premierowo przetestować planszę do Alternatywnej wersji Talizmana.
Nie kojarzę jeszcze wszystkich po pseudonimach z forum, więc z góry przepraszam, że nie pamiętam wszystkich ;)

Ogromne dzięki @Valdi za matę - świetnie wyszedł ten wydruk... a sama grafika - te kolory :heart_eyes: .
Przy okazji wspomnę, że testowałem trochę ostatnimi czasy nasycenie kolorów, kontrast, balans czerni i bieli, stąd widoczne różnice między grafiką planszy (120x80cm) - żywe i soczyste kolory, a planszą z opisami (105x70cm) - stonowane, pastelowe kolory.
Do tego też kombinowałem z ustawieniami RGB vs CMYK i to co rzuca się w oczy przy konwersji to lekko wypłowiałe odcienie niebieskie na planszy (na grafice wyszły ekstra).
Oczywiście kolory docelowo będą zbliżone do tych z grafiki, zgodnie z Waszymi opiniami (moją zresztą też ;))

Alternatywny Talisman: Magia i Miecz należy traktować jako projekt hobbystyczny i jest hołdem oddanym mojej ulubionej grze.
Nie będzie przeznaczony do sprzedaży, lecz wyłącznie do niekomercyjnego użytku osobistego w gronie znajomych.
Awatar użytkownika
Martek
Astropata
Astropata
Astropata
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
Rwąca Rzeka

Post autor: Martek »

Bardzo wszystkim dziękuję!
Atmosfera i towarzystwo na najwyższym poziomie.
Świetnie się bawiłem.
Do następnego.

Awatar użytkownika
Budowniczy Mostów
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
Bezdroża
Bezkresne Morze
Gospoda Pod Koroną. Obiekty i Misje 2
Klątwy Króla Piramidy (Piramida 2.0)
Legendarne Przedmioty
Ląd Na Horyzoncie!
Most
Obiekty i Misje
Szalony Tytan

Post autor: Budowniczy Mostów »

Rzucilibyście jakieś zdjęcia....

Dodano po 2 minutach 18 sekundach:
Znalazłem. Ech, piekielnicy...!

Awatar użytkownika
dwarazy
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Uczestnik Zjazdów

Post autor: dwarazy »

Udało się pyknąć w T5. I nawet skończyć ;) Dzięki za możliwość pogrania. Pewnie zobaczymy się na zjeździe.

Awatar użytkownika
Valdi [Autor tematu]
#Administrator: Valdi
Właściciel portalu magiaimiecz.eu
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Handel
Księżycowy Kamień
ZP i LK

Post autor: Valdi »

dwarazy pisze: poniedziałek 24 mar 2025, 15:39 Udało się pyknąć w T5. I nawet skończyć ;) Dzięki za możliwość pogrania. Pewnie zobaczymy się na zjeździe.
Ja chciałem Cie przeprosić że nie udało mi się z wami usiąść (akurat w tym czasie chciałem być na konferencyjnej.) Ale mam nadzieję ze zagramy w Józefosławiu

Dodano po 26 minutach 16 sekundach:
@Piter Jak Ci się podobała rozgrywka z młodymi?

Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
Awatar użytkownika
Piter
Kuglarz
Kuglarz
Kuglarz
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków

Post autor: Piter »

Valdi pisze: czwartek 27 mar 2025, 17:17 @Piter Jak Ci się podobała rozgrywka z młodymi?
Rozgrywka z młodymi musiała nabrać tempa... ale ja już się do tego przyzwyczaiłem, bo na naszych lokalnych planszówkach też przychodzą dzieciaki i młodzież - jest podobnie.
Ostatnimi czasy wręcz przynoszę 2 egzemplarze Talizmana w różnych kombinacjach: TMiM Podstawka / TMiM Kataklizm / T5 / ATMiM Prototyp 1 no i ostatnio pierwszy raz ATMiM Prototyp 2 z nową lateksową planszą.
Mamy pełne stoły po 6 osób a gracze mają od 10 do 50 lat, także wszyscy dobrze się bawią.

Wracając do Legii... po chwili udało się okiełznać chaos, ale i tak musiałem pilnować braci, bo rzucali Zaklęcia na potęgę, nie czytając kiedy mogą je rzucić :upside_down_face:
A ja sam w międzyczasie opowiadałem zwiedzającym co nieco o tej edycji, więc tak na dwa fronty działałem. Czas szybko minął :blush:

Alternatywny Talisman: Magia i Miecz należy traktować jako projekt hobbystyczny i jest hołdem oddanym mojej ulubionej grze.
Nie będzie przeznaczony do sprzedaży, lecz wyłącznie do niekomercyjnego użytku osobistego w gronie znajomych.
ODPOWIEDZ