Planszówki na Legii 22.03.2025 - Warszawa
- husar
-
Re: Planszówki na Legii 22.03.2025 - Warszawa
Dzięki za grę zarówno w 5 edycję jak i alternatywną wersję Talismana. @Piter kawał wyśmienitej roboty. @Valdi jeszcze raz dzięki za maty i pozostałe druki. Bezpiecznego powrotu!
- Piter
-
Dziękuję bardzo za miłe słowa!
Mnie było bardzo miło spotkać się z Wami @Valdi @Mały Nemo @husar @Martek @MCSilvia , porozmawiać i premierowo przetestować planszę do Alternatywnej wersji Talizmana.
Nie kojarzę jeszcze wszystkich po pseudonimach z forum, więc z góry przepraszam, że nie pamiętam wszystkich
Ogromne dzięki @Valdi za matę - świetnie wyszedł ten wydruk... a sama grafika - te kolory
Przy okazji wspomnę, że testowałem trochę ostatnimi czasy nasycenie kolorów, kontrast, balans czerni i bieli, stąd widoczne różnice między grafiką planszy (120x80cm) - żywe i soczyste kolory, a planszą z opisami (105x70cm) - stonowane, pastelowe kolory.
Do tego też kombinowałem z ustawieniami RGB vs CMYK i to co rzuca się w oczy przy konwersji to lekko wypłowiałe odcienie niebieskie na planszy (na grafice wyszły ekstra).
Oczywiście kolory docelowo będą zbliżone do tych z grafiki, zgodnie z Waszymi opiniami (moją zresztą też
Alternatywny Talisman: Magia i Miecz należy traktować jako projekt hobbystyczny i jest hołdem oddanym mojej ulubionej grze.
Nie będzie przeznaczony do sprzedaży, lecz wyłącznie do niekomercyjnego użytku osobistego w gronie znajomych.
Nie będzie przeznaczony do sprzedaży, lecz wyłącznie do niekomercyjnego użytku osobistego w gronie znajomych.
- Martek
-
-
Spis dodatków autora:
• Rwąca Rzeka - Posty: 849
Bardzo wszystkim dziękuję!
Atmosfera i towarzystwo na najwyższym poziomie.
Świetnie się bawiłem.
Do następnego.
Atmosfera i towarzystwo na najwyższym poziomie.
Świetnie się bawiłem.
Do następnego.
- Budowniczy Mostów
-
-
Spis dodatków autora:
• Bezdroża
• Bezkresne Morze
• Gospoda Pod Koroną. Obiekty i Misje 2
• Klątwy Króla Piramidy (Piramida 2.0)
• Legendarne Przedmioty
• Ląd Na Horyzoncie!
• Most
• Obiekty i Misje
• Szalony Tytan - Posty: 4471
-
Udało się pyknąć w T5. I nawet skończyć
Dzięki za możliwość pogrania. Pewnie zobaczymy się na zjeździe.
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13520
Ja chciałem Cie przeprosić że nie udało mi się z wami usiąść (akurat w tym czasie chciałem być na konferencyjnej.) Ale mam nadzieję ze zagramy w Józefosławiu
Dodano po 26 minutach 16 sekundach:
@Piter Jak Ci się podobała rozgrywka z młodymi?
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- Piter
-
Rozgrywka z młodymi musiała nabrać tempa... ale ja już się do tego przyzwyczaiłem, bo na naszych lokalnych planszówkach też przychodzą dzieciaki i młodzież - jest podobnie.
Ostatnimi czasy wręcz przynoszę 2 egzemplarze Talizmana w różnych kombinacjach: TMiM Podstawka / TMiM Kataklizm / T5 / ATMiM Prototyp 1 no i ostatnio pierwszy raz ATMiM Prototyp 2 z nową lateksową planszą.
Mamy pełne stoły po 6 osób a gracze mają od 10 do 50 lat, także wszyscy dobrze się bawią.
Wracając do Legii... po chwili udało się okiełznać chaos, ale i tak musiałem pilnować braci, bo rzucali Zaklęcia na potęgę, nie czytając kiedy mogą je rzucić
A ja sam w międzyczasie opowiadałem zwiedzającym co nieco o tej edycji, więc tak na dwa fronty działałem. Czas szybko minął
Alternatywny Talisman: Magia i Miecz należy traktować jako projekt hobbystyczny i jest hołdem oddanym mojej ulubionej grze.