The Dungeon expansion
- kowal85
-
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24020
Żeby rozruszać temat i rozpocząć spekulacje, zapodam linki do trzech grafik:
Okładka HQ
Tył pudełka HQ
Porównanie Talisman 4th Edition z Talisman 4th Revised Edition
Ze środkowego linka spokojnie można wyczytać obszary, przynajmniej część z nich. Let's talk!
Okładka HQ
Tył pudełka HQ
Porównanie Talisman 4th Edition z Talisman 4th Revised Edition
Ze środkowego linka spokojnie można wyczytać obszary, przynajmniej część z nich. Let's talk!
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
-
-
plansza Dungeonu wygląda fajnie. podoba mi się, że jest kilka miejsc gdzie wyciągasz 2 lub 3 karty. ciekaw jestem jak będą wyglądały zasady związane ze schodzeniem Reapera na dół.
z 2 drugiego obrazka można nawet domyślić się jednej umiejętności Gypsy - kiedykolwiek wyciągnie sie eventa może gozignorowac, ale dotyka on innych poszukiwaczy.
3. obrazek. dlaczego plansza Dungeonu bardziej pasuje do planszy Black Industries a nie FFG?
z 2 drugiego obrazka można nawet domyślić się jednej umiejętności Gypsy - kiedykolwiek wyciągnie sie eventa może gozignorowac, ale dotyka on innych poszukiwaczy.
3. obrazek. dlaczego plansza Dungeonu bardziej pasuje do planszy Black Industries a nie FFG?
Ostatnio zmieniony sobota 07 mar 2009, 23:58 przez yt1300, łącznie zmieniany 1 raz.
- Misiek
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Arena
• Bestia
• Pakiety Rozszerzające - Posty: 3374
- Mały Nemo
-
Myślę, że albo nie będzie mógł wejść, jak nie może do Wewnętrznej Krainy (pod głupim powodem, iż aktualnie tam już Śmierć się znajduje, więc nie mogą występować dwie Śmierci naraz), co byłoby kiepskim pomysłem, gdyż z Podziemi się można do Korony Władzy dostać (na pudełku jest napisane).yt1300 pisze:plansza Dungeonu wygląda fajnie. podoba mi się, że jest kilka miejsc gdzie wyciągasz 2 lub 3 karty. ciekaw jestem jak będą wyglądały zasady związane ze schodzeniem Reapera na dół.
No i rozpoczyna z 1 Czarem.yt1300 pisze:z 2 drugiego obrazka można nawet domyślić się jednej umiejętności Gypsy - kiedykolwiek wyciągnie eventa może go odrzucić albo ją omija, ale dotyka innych poszukiwaczy.
Czy ja wiem, niby minimalnie jest równiejszy z 4th Edition, ale nie wydaje mi się, żeby to była jakaś wielka różnica.yt1300 pisze:3. obrazek. dlaczego plansza Dungeonu bardziej pasuje do planszy Black Industries a nie FFG?
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13282
To wynika z tego że w Anglii obowiązują dwie wersje wersja BI z poprawką która ma plansze mniejszą, i wersja FFG która ma plansze troszkę większą. Także dobrze że pokazali że pasuje do obydwu wersjiNemomon pisze:Czy ja wiem, niby minimalnie jest równiejszy z 4th Edition, ale nie wydaje mi się, żeby to była jakaś wielka różnica.yt1300 pisze:
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- Duch17
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Poszukiwacze - Posty: 223
- Kontakt:
a Widzisz Rogo bo ta Cyganka to Córa Gambita te karty na pewno naładowane są energią jak rzuci w tego nie miłego pana taką kartą to rozleci się koleśRogo pisze:A mnie to rozbawiło: Jakiś Zły, naprzeciw niego stoi napakowany gladiator, obok w bojowym szale skacze amazonka, a tu nagle co? Jakaś cyganka wymachuje kartami xD
ja jak zwykle ponarzekam nie podoba mi sie wykonanie figurki gladiatora czemu ma tarczę wrośniętą w ciało ;/ Na pewno trudniej było by go pomalować jak by była przestrzeń pomiędzy ciałem a tarczą ale o niebo lepiej by to wyglądało ;/
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Magiczne Kamienie - Posty: 1227
- Mały Nemo
-
- Mały Nemo
-
- Bludgeon
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Great Talisman
• Powrót Skavenów
• Udręka Czarownika - Posty: 6309
-
Pewnie macie rację z tym K6.
Jest bodajże 29 pól. To nie jest mało. Przy K6 średnio przejście zajęło by nam z 10 tur. Ale skoro mówicie że przegrana = cofnięcie do tyłu to może być ciekawie
Macie jakieś pomysły co do tych kart skarbu? Być może będą to jakieś potężne przedmioty. Np za zabicie tego bossa w podziemiach dostanie się jedną taką kartę
A te karty przygody? jest 10 nowych, ciekawe czy wszystkie z nich to będą karty przejścia do podziemi. Jak tak to przejście do podziemi będzie średnio co 20 kartę.
Jak Cyganka będzie miała taką zdolność to zapowiada się ciekawie! Pamięta ktoś z was może jaką miała zdolność w MiMie?
Jest bodajże 29 pól. To nie jest mało. Przy K6 średnio przejście zajęło by nam z 10 tur. Ale skoro mówicie że przegrana = cofnięcie do tyłu to może być ciekawie
Macie jakieś pomysły co do tych kart skarbu? Być może będą to jakieś potężne przedmioty. Np za zabicie tego bossa w podziemiach dostanie się jedną taką kartę
A te karty przygody? jest 10 nowych, ciekawe czy wszystkie z nich to będą karty przejścia do podziemi. Jak tak to przejście do podziemi będzie średnio co 20 kartę.
Jak Cyganka będzie miała taką zdolność to zapowiada się ciekawie! Pamięta ktoś z was może jaką miała zdolność w MiMie?
- Mały Nemo
-
Karty Skarbów prawie na pewno będą kartami Alternatywnych Zakończeń Gry, raczej wątpię, by były to jakieś magiczne Przedmioty, zwłaszcza, że Skarbiec (lub obszar adekwatny do dawnego Skarbca) przenosi od razu na Koronę Władzy. Najprawdopodobniej będziemy mieli do czynienia z czymś podobnym do Labiryntu Magów oraz obszaru Komnaty Magów. Sam osobiście mam mieszane uczucia, czy bym chciał zobaczyć jakieś Magiczne Przedmioty (Uber Version) w Podziemiach. Z jednej strony mogło by to być ciekawe, ale z drugiej strony ja nie chcę wiedzieć, co wedle FFG jest potężnym przedmiotem. Wystarczy, że WotC oraz Tragic nie mają w tym poczucia. Możliwym by było, że byśmy dostali jakiś crap, pokroju Bane Sword: +5 do Walki ze Spirits. Z jednej strony to ciekawy przedmiot, bo daje dużego boosta, ale z drugiej strony, to wszystkie Spirits są tak cienkie w swym parametrze, że i bez tego patyka są łatwe do pokonania.Nemezis85 pisze:Macie jakieś pomysły co do tych kart skarbu? Być może będą to jakieś potężne przedmioty. Np za zabicie tego bossa w podziemiach dostanie się jedną taką kartę
Raczej nie, osobiście wątpię. Oryginalne Podziemia z Talisman 2nd Edition dodawały jedynie 4 karty do kart Przygód - karty Wejścia do Podziemi. Przyjmując fakt, że teraz jest o dwa nieba łatwiej dostać się do Podziemi, niźli w drugiej edycji, to wątpię, by jeszcze jakoś bardziej nas wspomagali z tym. Myślę, że może z jedna, max dwie jakieś takie będą, acz reszta będzie randomowa. Zresztą, Reaper dawał 90 kart Przygód, a ani jedna nie miała związku z Reaperem. Teraz pewnie też tak będzie.Nemezis85 pisze:A te karty przygody? jest 10 nowych, ciekawe czy wszystkie z nich to będą karty przejścia do podziemi. Jak tak to przejście do podziemi będzie średnio co 20 kartę.
Nemezis85 pisze:Jak Cyganka będzie miała taką zdolność to zapowiada się ciekawie! Pamięta ktoś z was może jaką miała zdolność w MiMie?
Gipsy pisze:Gipsy Cyganka
2 strength, 4 craft, start in the Forest, good alignment.
Ability 1: You begin the game with 1 spell.
Ability 2: Your power of foretelling means that if you draw an event from the adventure deck you may choose to be unaffected by it.
Ability 3: When another character places a spell onto the discard pile, you may if your craft allows, pick it up and keep it for yourself.
- Mały Nemo
-
Jon na FFG zapodał linka do artykułu na temat Dungeon:
http://www.gametrademagazine.com/public ... 80263&ssd=
Oprócz steku bzdetów, można wyłowić ciekawą informację, o ile ona jest prawdziwa: Also included are new Adventure and Spell cards, and the brand-new Treasure cards, representing the powerful items that only the bravest and mightiest adventurers will collect after defeating the Lord of Darkness! oraz: The Goblin King and his thieving minions also lurk in the subterranean maze, filling the dark lord’s treasure room with untold wealth and powerful artifacts. And everywhere tread the evil one’s iron golems, destroying all who cross their path.
Ciekawe, czy szykuje się jakiś wyścig przeciwko Królowi Goblinów...
http://www.gametrademagazine.com/public ... 80263&ssd=
Oprócz steku bzdetów, można wyłowić ciekawą informację, o ile ona jest prawdziwa: Also included are new Adventure and Spell cards, and the brand-new Treasure cards, representing the powerful items that only the bravest and mightiest adventurers will collect after defeating the Lord of Darkness! oraz: The Goblin King and his thieving minions also lurk in the subterranean maze, filling the dark lord’s treasure room with untold wealth and powerful artifacts. And everywhere tread the evil one’s iron golems, destroying all who cross their path.
Ciekawe, czy szykuje się jakiś wyścig przeciwko Królowi Goblinów...
-
-
bardzo fajnie!Nemomon pisze:Treasure cards, representing the powerful items that only the bravest and mightiest adventurers will collect after defeating the Lord of Darkness!
a z zupełnie innej beczki. zastanawiałem się na zamówieniem w preorderze z ffg jak się pojawi i i naszła mnie taka myśl: czy ktoś wie lub ma jakieś konkretnie uzasadnione przypuszczenia ile będzie kosztować the dungeon? i follow-up: czy wysyłają, i ile ewentualnie kosztuje wysyłka do polski ze sklepu ffg?
- Bludgeon
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Great Talisman
• Powrót Skavenów
• Udręka Czarownika - Posty: 6309
-
Nowe nieoficjalne informacje na temat kolejnego dodatku
Ponownie ten sam użytkownik, który dał początek informacjom na temat Podziemi, napisał coś takiego:
"Alternate endings are on the way again, soon."
(Alternatywne zakończenia znowu się ukażą, niebawem.)
Czyżby kolejny, nieznany jeszcze dodatek maiłby zawierać ten element gry...
"Alternate endings are on the way again, soon."
(Alternatywne zakończenia znowu się ukażą, niebawem.)
Czyżby kolejny, nieznany jeszcze dodatek maiłby zawierać ten element gry...
- Mały Nemo
-
Niby w końcu doczekaliśmy się jakiegoś artykułu, którego lepiej, by WoGóle nie było, na temat Dungeon na stronie FFG, ale osobiście nic ciekawego w nim nie ma, może prócz tego, że jak w podstawce byli crapowate przeciwnicy, to w Dungeon wracają. A przynajmniej takie można odnieść wrażenie po Umbra Spider. Jedyna nowość jest taka, że wychodzi na to, iż wejść do Podziemi będzie można na tej samej zasadzie jak do Środkowej Krainy - wystarczy, że przechodzimy przez Ruiny, nie musimy na nich się zatrzymać.
http://new.fantasyflightgames.com/edge_ ... p?eidn=472
http://new.fantasyflightgames.com/edge_ ... p?eidn=472
- Mały Nemo
-
http://new.fantasyflightgames.com/edge_ ... p?eidn=483
Kolejne wieści na temat Dungeon. Nie wiem, może to ja chcę manny z nieba, ale to jest kolejny crapowaty artykuł, który figę nam daje zamiast informacji :? Jedyna ciekawostka jest taka, że najprawdopodobniej najsilniejsze przeciwnicy swój parametr Mocy czy Siły będą mieli 8. To byle Demon w podstawce ma 10. Że pominę fakt, że nie stać ich na nowe karty, tylko reprintami nas raczą (vide Lesser Demon) >_>. Mogli przynajmniej mu inną grafikę dać... <_<
Nic, koniec użalania się nad Dungeonem....
Kolejne wieści na temat Dungeon. Nie wiem, może to ja chcę manny z nieba, ale to jest kolejny crapowaty artykuł, który figę nam daje zamiast informacji :? Jedyna ciekawostka jest taka, że najprawdopodobniej najsilniejsze przeciwnicy swój parametr Mocy czy Siły będą mieli 8. To byle Demon w podstawce ma 10. Że pominę fakt, że nie stać ich na nowe karty, tylko reprintami nas raczą (vide Lesser Demon) >_>. Mogli przynajmniej mu inną grafikę dać... <_<
Nic, koniec użalania się nad Dungeonem....
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Magiczne Kamienie - Posty: 1227