Witam, dawno się nie odzywałem, jednak ćwiczyłem, a za tydzień wezmę się do przelewania tego na brudno.
Chcę, a raczej piszę paragrafówkę. Nie będzie ona jakoś specjalnie długa i dobrej jakości, bo to będzie mój pierwszy "poważny" projekt. Zamiast owijać w bawełnę, przejdę do sedna:
Fabuła dzieje się w świecie steampunkowym, jednak poniekąd są elementy post-apokaliptyczne.
Gracz wciela się w więźnia, nie jest on słusznie jednak więźniem, zrobił coś złego dla teraźniejszego prawa, ale to zostaje niespodzianką. Gra będzie pisana w taki sposób, abym ja mógł troszkę lepiej i plastyczniej formować to wszystko, i aby bardziej wczuwało się w klimat. A ten sposób jest taki, że wszystko pisane jest jak pamiętnik. Dlaczego nazwa "Podniebny Areszt" ?
Ponieważ więzienie nie jest zwykłe. Jest nim wielki balon, kształtem przypominający "zeppelin" z numerem i przyczepionym na haku, masywnym, metalowym blokiem więziennym z małymi otworkami na kraty. Ten balon jest umieszczony bardzo wysoko, więc wyglądając przez otwór, widać chmury. Sam balon nie jest sam, są ich setki obok siebie. Więcej raczej nie mogę powiedzieć, oprócz tego, że bohaterowi uda się wyjść z celi, ale jest to pierwsze zdarzenie, jakby przez całą grę siedział w celi to by w końcu umarł Ten projekt będzie pierwszą częścią serii, którą planuję zrobić.
I teraz coś co będzie charakterystyczne, i ogólne informacje na temat projektu:
- do poprawiania interpunkcji i składania zdań używam programu, znajomych i słownika
- gra będzie wydawana głównie w wersji elektronicznej. Dzięki temu można operować kolorami tła do nadania klimatu, i dodać dźwięki oraz muzykę, a także zrobić automatyczne liczniki które przeliczają pieniądze itp. Ale o wersji papierowej będzie można usłyszeć, jednak pierwszorzędną wersją jest elektroniczna.
- jeżeli wersja "demo" czyli rozdział testowy się sprawdzi, a ludzie będą chcieli, to zamierzam sprzedać grę za 10 zł, jednak nie dostanie się za pieniądze samej gry, będą dodatki ale nie ma co o tym myśleć przed dokończeniem projektu. Gra byłaby sprzedawana drogą elektroniczną.
- będzie posiadała ilustracje. Wszystkie rysuję ja i tylko ja, bo komu można ufać jak nie sobie ?
Co o tym myślicie ? Już od dłuższego czasu składam to do kupy, a zacznę grę kończyć, gdy przeczytam "ucieczkę przed mrokiem", ale nie przeczytam ani nie kupię, dopóki nie będę miał przykładowych stron xD
Z góry dziękuje za komentarze i szczere opinię
"trzeba przeciwdziałać przegięciom" - chaos
John Titor IBM
Witam, dawno się nie odzywałem, jednak ćwiczyłem, a za tydzień wezmę się do przelewania tego na brudno. Chcę, a raczej piszę paragrafówkę. Nie będzie ona jakoś specjalnie długa i dobrej jakości, bo to będzie mój pierwszy "poważny" projekt. Zamiast owijać w bawełnę, przejdę do sedna: Fabuła dzieje się w świecie steampunkowym, jednak poniekąd są elementy post-apokaliptyczne. Gracz wciela się w więźnia, nie jest on słusznie jednak więźniem, zrobił coś złego dla teraźniejszego prawa, ale to zostaje niespodzianką. Gra będzie pisana w taki sposób, abym ja mógł troszkę lepiej i plastyczniej formować to wszystko, i aby bardziej wczuwało się w klimat. A ten sposób jest taki, że wszystko pisane jest jak pamiętnik. Dlaczego nazwa "Podniebny Areszt" ? Ponieważ więzienie nie jest zwykłe. Jest nim wielki balon, kształtem przypominający "zeppelin" z numerem i przyczepionym na haku, masywnym, metalowym blokiem więziennym z małymi otworkami na kraty. Ten balon jest umieszczony bardzo wysoko, więc wyglądając przez otwór, widać chmury. Sam balon nie jest sam, są ich setki obok siebie. Więcej raczej nie mogę powiedzieć, oprócz tego, że bohaterowi uda się wyjść z celi, ale jest to pierwsze zdarzenie, jakby przez całą grę siedział w celi to by w końcu umarł :) Ten projekt będzie pierwszą częścią serii, którą planuję zrobić. I teraz coś co będzie charakterystyczne, i ogólne informacje na temat projektu: - do poprawiania interpunkcji i składania zdań używam programu, znajomych i słownika :D - gra będzie wydawana głównie w wersji elektronicznej. Dzięki temu można operować kolorami tła do nadania klimatu, i dodać dźwięki oraz muzykę, a także zrobić automatyczne liczniki które przeliczają pieniądze itp. Ale o wersji papierowej będzie można usłyszeć, jednak pierwszorzędną wersją jest elektroniczna. - jeżeli wersja "demo" czyli rozdział testowy się sprawdzi, a ludzie będą chcieli, to zamierzam sprzedać grę za 10 zł, jednak nie dostanie się za pieniądze samej gry, będą dodatki ale nie ma co o tym myśleć przed dokończeniem projektu. Gra byłaby sprzedawana drogą elektroniczną. - będzie posiadała ilustracje. Wszystkie rysuję ja i tylko ja, bo komu można ufać jak nie sobie :)? Co o tym myślicie ? Już od dłuższego czasu składam to do kupy, a zacznę grę kończyć, gdy przeczytam "ucieczkę przed mrokiem", ale nie przeczytam ani nie kupię, dopóki nie będę miał przykładowych stron xD Z góry dziękuje za komentarze i szczere opinię :)
A tych balonów wiatr nie znosi? Nikt nie koryguje ich położenia, co by nie spadały ani nie unosiły się za wysoko? Kto dokarmia więźniów i w jaki sposób? ;>
Ja nawet nie mam Talismana.
A tych balonów wiatr nie znosi? Nikt nie koryguje ich położenia, co by nie spadały ani nie unosiły się za wysoko? Kto dokarmia więźniów i w jaki sposób? ;>
InsertCoinie, nie żartuj sobie, gdy ja swoimi pytaniami chcę zmotywować Sporka do udoskonalenia swojego dzieła xD
Ale ja również fragmentem bym nie pogardził ;>
Ja nawet nie mam Talismana.
InsertCoinie, nie żartuj sobie, gdy ja swoimi pytaniami chcę zmotywować Sporka do udoskonalenia swojego dzieła xD Ale ja również fragmentem bym nie pogardził ;>
Rogo pisze:Kto dokarmia więźniów i w jaki sposób? ;>
Sami na wzajem się zjadają. :twisted:
Sporek wrzuć fragment paragrafówki aby cokolwiek o niej powiedzieć.
Po prostu w opisie tego nie uwzględniłem A co do wiatru: tam jest tak duszno, więc gdy balon podleci na wysokość atmosfery, a raczej lekko pod nią, to już dalej nie jest w stanie polecieć, i się zatrzymuje jakby ściana była. Wszystko zostanie wytłumaczone A jedzenie: Tam są strażnicy, ale ja tam bym nie interesował się jedzeniem, chyba że chcesz jeść ohydztwa Co do fragmentu: Najpierw muszę otrzymać przykładowe strony ucieczki przed mrokiem od pewnej osoby, aby zachęcić się do kupna, a potem przeczytać i dopiero opublikuję Ale na pytania odpowiem
John Titor IBM
[quote="InsertCoin"][quote="Rogo"]Kto dokarmia więźniów i w jaki sposób? ;>[/quote]
Sami na wzajem się zjadają. :twisted:
Sporek wrzuć fragment paragrafówki aby cokolwiek o niej powiedzieć.[/quote] Po prostu w opisie tego nie uwzględniłem ;) A co do wiatru: tam jest tak duszno, więc gdy balon podleci na wysokość atmosfery, a raczej lekko pod nią, to już dalej nie jest w stanie polecieć, i się zatrzymuje jakby ściana była. Wszystko zostanie wytłumaczone ;) A jedzenie: Tam są strażnicy, ale ja tam bym nie interesował się jedzeniem, chyba że chcesz jeść ohydztwa D: Co do fragmentu: Najpierw muszę otrzymać przykładowe strony ucieczki przed mrokiem od pewnej osoby, aby zachęcić się do kupna, a potem przeczytać i dopiero opublikuję :) Ale na pytania odpowiem :)
Sporek pisze:przykładowe strony ucieczki przed mrokiem od pewnej osoby, aby zachęcić się do kupna, a potem przeczytać i dopiero opublikuję
To Ty to piszesz czy ktoś? :roll:
Ja, chodzi mi o to, że chcę kupić ucieczkę przed mrokiem, jednak nie widziałem przykładowych stron a ktoś ma mi je przesłać. Dopiero jak przeczytam ucieczkę przed mrokiem, to opublikuje próbkę mojej paragrafówki, bo może coś mi w tym czasie do głowy przyjdzie. Ja piszę
UWAGA: Kto chce, ten może mi pomóc przy składowaniu zdań i interpunkcji, oraz lepszych rozwiązań aby gra była lepsza. Najlepiej jeżeli byłby to komunikator, email, jednak w ostateczności PW też może być. Ten kto pomoże, otrzyma za darmo wszystkie wersje gry, zostanie dodany do napisów końcowych (specjalne podziękowania itp, jaka rola). Gdy skończę pisać, to potrzebna będzie też reklama, ale o tej informacje później. Z góry dziękuje, byłbym bardzo wdzięczny. Moje GG: 11433293
John Titor IBM
[quote="InsertCoin"][quote="Sporek"]przykładowe strony ucieczki przed mrokiem od pewnej osoby, aby zachęcić się do kupna, a potem przeczytać i dopiero opublikuję[/quote]
To Ty to piszesz czy ktoś? :roll:[/quote] Ja, chodzi mi o to, że chcę kupić ucieczkę przed mrokiem, jednak nie widziałem przykładowych stron a ktoś ma mi je przesłać. Dopiero jak przeczytam ucieczkę przed mrokiem, to opublikuje próbkę mojej paragrafówki, bo może coś mi w tym czasie do głowy przyjdzie. Ja piszę :)
[b][size=150]UWAGA: Kto chce, ten może mi pomóc przy składowaniu zdań i interpunkcji, oraz lepszych rozwiązań aby gra była lepsza. Najlepiej jeżeli byłby to komunikator, email, jednak w ostateczności PW też może być. Ten kto pomoże, otrzyma za darmo wszystkie wersje gry, zostanie dodany do napisów końcowych (specjalne podziękowania itp, jaka rola). Gdy skończę pisać, to potrzebna będzie też reklama, ale o tej informacje później. Z góry dziękuje, byłbym bardzo wdzięczny. Moje GG: 11433293[/size][/b]
Sporek pisze:Ja, chodzi mi o to, że chcę kupić ucieczkę przed mrokiem, jednak nie widziałem przykładowych stron a ktoś ma mi je przesłać. Dopiero jak przeczytam ucieczkę przed mrokiem, to opublikuje próbkę mojej paragrafówki
[quote="Sporek"]Ja, chodzi mi o to, że chcę kupić ucieczkę przed mrokiem, jednak nie widziałem przykładowych stron a ktoś ma mi je przesłać. Dopiero jak przeczytam ucieczkę przed mrokiem, to opublikuje próbkę mojej paragrafówki[/quote]
Jeśli wystarczy angielska, elektroniczna forma to http://www.projectaon.org/en/Main/Books
Sporek pisze:Ja, chodzi mi o to, że chcę kupić ucieczkę przed mrokiem, jednak nie widziałem przykładowych stron a ktoś ma mi je przesłać. Dopiero jak przeczytam ucieczkę przed mrokiem, to opublikuje próbkę mojej paragrafówki
Tą wersję miałem, ale mi chodzi o tą przetłumaczoną, bo wiadomo, że troszkę będzie się różnić
John Titor IBM
[quote="Misiek"][quote="Sporek"]Ja, chodzi mi o to, że chcę kupić ucieczkę przed mrokiem, jednak nie widziałem przykładowych stron a ktoś ma mi je przesłać. Dopiero jak przeczytam ucieczkę przed mrokiem, to opublikuje próbkę mojej paragrafówki[/quote]
Jeśli wystarczy angielska, elektroniczna forma to http://www.projectaon.org/en/Main/Books[/quote] Tą wersję miałem, ale mi chodzi o tą przetłumaczoną, bo wiadomo, że troszkę będzie się różnić :)