The Blood Moon - NOWY! dodatek
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24372
-
-
Time card sprawia, że w świetle dziennym (za dnia) potwory są słabsze, a przy świetle księżyca (nocą) silniejsze (plus prawdopodobnie działa wtedy wilkołactwo - Lycanthrope Cards).
I tak się zastanawiam, czy zrobią to na jedno kopyto i będzie obowiązywało we wszystkich krainach? Czy może np. Podziemia będą wyjątkiem (ze względu, że światło tam nie dociera).
I tak się zastanawiam, czy zrobią to na jedno kopyto i będzie obowiązywało we wszystkich krainach? Czy może np. Podziemia będą wyjątkiem (ze względu, że światło tam nie dociera).
- Mały Nemo
-
Dodatki do Talismana nigdy nie były kompatybilne z innymi dodatkami. One mają być kompatybilne jedynie z podstawką.Baltar pisze:I tak się zastanawiam, czy zrobią to na jedno kopyto i będzie obowiązywało we wszystkich krainach? Czy może np. Podziemia będą wyjątkiem (ze względu, że światło tam nie dociera).
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
- Mały Nemo
-
Front pudełka w ładnej rozdziałce: http://cf.geekdo-images.com/images/pic1254551.jpg
- Rogo
-
To potwierdzona informacja czy przypuszczenie?Baltar pisze:Time card sprawia, że w świetle dziennym (za dnia) potwory są słabsze, a przy świetle księżyca (nocą) silniejsze (plus prawdopodobnie działa wtedy wilkołactwo - Lycanthrope Cards).
Ten śmieszny koleś z irokezem to ten słynny długo wyczekiwany przez Kufira barbarzyńca? :mrgreen:
Ja nawet nie mam Talismana.
-
-
Przypuszczenia na podstawie artykułu ze strony ffg:Rogo pisze:To potwierdzona informacja czy przypuszczenie?
Whereas creatures are slightly weaker in the cold light of day, they grow bolder at nightfall.
:mrgreen: A ten z łopatą to może być tropiciel (kartofli)Rogo pisze:Ten śmieszny koleś z irokezem to ten słynny długo wyczekiwany przez Kufira barbarzyńca? :mrgreen:
- Rogo
-
A może te pory dnia dotyczą tylko wilko-kłaków i im podobnych?Baltar pisze:Przypuszczenia na podstawie artykułu ze strony ffg:Rogo pisze:To potwierdzona informacja czy przypuszczenie?Whereas creatures are slightly weaker in the cold light of day, they grow bolder at nightfall.:mrgreen: A ten z łopatą to może być tropiciel (kartofli)Rogo pisze:Ten śmieszny koleś z irokezem to ten słynny długo wyczekiwany przez Kufira barbarzyńca? :mrgreen:
I nie śmiej się z tego barbarzyńcy - już mieliśmy wiele dziwnie wyglądających Poszukiwaczy, więc żebyś się nie zdziwił, że ten mięśniak to własnie on
Ja nawet nie mam Talismana.
-
-
Napisane w artykule jest dość ogólnie, więc wszystko możliwe.Rogo pisze:A może te pory dnia dotyczą tylko wilko-kłaków i im podobnych?
Mnie to wcale nie śmieszy. Zwłaszcza jak dotarło do mnie, że mój kultowy talismanowy poszukiwacz z dzieciństwa, to GandalfRogo pisze:I nie śmiej się z tego barbarzyńcy - już mieliśmy wiele dziwnie wyglądających Poszukiwaczy, więc żebyś się nie zdziwił, że ten mięśniak to własnie on
- Niedźwiedź
-
W sumie jeśli ktoś się interesuje fantasy, to fakt, wygląd barbarzyńcy nie ma prawa dziwić, aczkolwiek...
Jest różnica między barbarzyńcą klasycznym (przecież generalnie karty poszukiwaczy przedstawiają klasowy typowy wygląd a nie daleko spolaryzowane ekstrema), a np. takim Minsciem z serii BG. Barbarzyńcą był, to fakt (chociaż w dwójce przerobili go na łowcę, dobrze że wymyślono Shadowkeepera, co by takie błędy naprawić), jednakowoż raczej jego współbracia niekoniecznie zgodziliby się go wystawić do sztandaru, jeśli wiecie o co niedźwiedziowi chodzi.
Jest różnica między barbarzyńcą klasycznym (przecież generalnie karty poszukiwaczy przedstawiają klasowy typowy wygląd a nie daleko spolaryzowane ekstrema), a np. takim Minsciem z serii BG. Barbarzyńcą był, to fakt (chociaż w dwójce przerobili go na łowcę, dobrze że wymyślono Shadowkeepera, co by takie błędy naprawić), jednakowoż raczej jego współbracia niekoniecznie zgodziliby się go wystawić do sztandaru, jeśli wiecie o co niedźwiedziowi chodzi.
Grammar - The difference between knowing your shit and knowing you're shit!
-
-
- Kufir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Groźniejsze Podziemia
• Nowe PP
• Zadania Czarownika - Posty: 2174
Rogo pisze:To potwierdzona informacja czy przypuszczenie?Baltar pisze:Time card sprawia, że w świetle dziennym (za dnia) potwory są słabsze, a przy świetle księżyca (nocą) silniejsze (plus prawdopodobnie działa wtedy wilkołactwo - Lycanthrope Cards).
Ten śmieszny koleś z irokezem to ten słynny długo wyczekiwany przez Kufira barbarzyńca? :mrgreen:
Czekam na prawdziwego barbarzyńcę a nie jakiegoś ... ogryzka :-s :mrgreen:

-
-
- YoJin
-
hehe... nie ma to jak zaczac tłumaczenie wg wlasnych "widzi mi sie" i takie potem kwiatki wychodzą :mrgreen:
Duze dodatki juz odbiegły od zakladanych postanowień: "duze dodatki beda mialy nazwy pochadzace od krain" i wylazły ..... "Smoki". Dajcie juz sobie spokój i zacznijcie dawac wierne tłumaczenia
A co do barbarzyńcy... miejmy nadzieje ze to nie bedzie on w tym dodatku bo z wygladu.... oj skrzywiłby psychike wszystkich fanów fantastyki :twisted:
Duze dodatki juz odbiegły od zakladanych postanowień: "duze dodatki beda mialy nazwy pochadzace od krain" i wylazły ..... "Smoki". Dajcie juz sobie spokój i zacznijcie dawac wierne tłumaczenia
A co do barbarzyńcy... miejmy nadzieje ze to nie bedzie on w tym dodatku bo z wygladu.... oj skrzywiłby psychike wszystkich fanów fantastyki :twisted:
Bez Ciebie schnę jak mokry chomik na patelni...
- Mały Nemo
-
Niektórych rzeczy, to żebym i następny milion lat żył, to chyba nigdy nie zgłębię. Parę dni temu dodatek został ogłoszony przez FFG, w zasadzie niewiele o nim wiadomo, a na pewno jeszcze nie ma go w sprzedaży, a wy się przekomarzacie, czy spolszczenie będzie Wilkokłakiem, Ryłkołakiem, Krwawym Księżycem czy też gumijagodowym. Może poczekajmy z wróżeniem z fusów przynajmniej do czasu, gdy już coś więcej o dodatku wiadomo albo, gdy zostanie wydany?
-
-
Nemomon a no co tu czekać ?. Tu wszyscy są napeleni na nowy dodatek jak szczerbaty na suchary. Ja będę stanowczo obstawał przy swoim. Tytuł nowego dodatku to Talisman: Magia i Miecz - Wilkołak ewentualnie Talisman: Magia i Miecz - Księżyc Wilkołaka i już !
.
Co wygrałem za odgadnięcie tytułu ?
ps. a tak na poważnie to mimo iż nie wiadomo zbyt wiele na chwile obecną o tym dodatku, to i tak odnoszę wrażenie że będzie jednym z ciekawszych .... mnie już on bardzo intryguje
. Poza tym grafiki są rewelacyjne - klimatyczne !.... przypominają mi klimatem film Tima Burtona - Jeździeć bez Głowy ..... Dla mnie odlot 
Co wygrałem za odgadnięcie tytułu ?
ps. a tak na poważnie to mimo iż nie wiadomo zbyt wiele na chwile obecną o tym dodatku, to i tak odnoszę wrażenie że będzie jednym z ciekawszych .... mnie już on bardzo intryguje
- Niedźwiedź
-
Czy istnieje jakiś ogólny schemat co do wydawania dodatków w Polsce względem zagranicy?
Mówiąc ściślej, czy wydanie dodatku na zachodzie w marcu wiąże się z wydaniem go w Polsce, dajmy na to, w kwietniu?
Mówiąc ściślej, czy wydanie dodatku na zachodzie w marcu wiąże się z wydaniem go w Polsce, dajmy na to, w kwietniu?
Ostatnio zmieniony piątek 09 mar 2012, 12:15 przez Niedźwiedź, łącznie zmieniany 1 raz.
Grammar - The difference between knowing your shit and knowing you're shit!
- Mały Nemo
-
Około pół roku później.Niedźwiedź pisze:Czy istnieje jakiś ogólny schemat co do wydawania dodatków w Polsce względem zagranicy?
Mówiąc ściślej, czy dajmy na to wydanie dodatku na zachodzie w marcu wiąże się z wydaniem go w Polsce, dajmy na to, w kwietniu?
- Niedźwiedź
-
- Mały Nemo
-
Przez tłumaczenie oraz przez to, że FFG nie jest zainteresowane zbytnio wydawać nieangielskojęzyczne wersje wespół z angielskojęzycznymi naraz. Dlatego też nieangielskojęzyczne wersje zwyczajowo są wydawane przy pierwszej nadarzającej się okazji dodruku.
- Niedźwiedź
-
- Mały Nemo
-
Też nie zawsze, czasami nie wszystkie chwasty są znane przy dodruku (vide błąd ze Smokami na planszy), tylko później. Ale fakt, czasami też się zdarzały poprawki (vide Stone Golem, który w ang pierwszej wersji był Monsterem, a w dodruku Constructem).