Robię sobie powolutku retusz pierwowzoru obecnego systemu strategicznego B-35 wydawnictwa TiS. Fragmenty gry publikowane były w magazynie Magia i Miecz. Niestety części interesujących mnie numerów nie posiadam, a więc i kilku map i jednostek do tej gry. W związku z tym miałbym prośbę do posiadaczy starszych numerów tego magazynu mających dostęp do skanera lub lepsiejszej cyfrówki o zeskanowanie/sfotografowanie kilku map, przepisów i jednostek (z tym pewnie będzie trudniej - w tym przypadku podałbym dokładniej co mam i tyle). Chodzi o:
- 1994 nr 5
- 1995 nr 1
- 1995 nr 2
- 1995 nr 3
- 1995 nr 6 (?)
Robię sobie powolutku retusz pierwowzoru obecnego systemu strategicznego B-35 wydawnictwa TiS. Fragmenty gry publikowane były w magazynie Magia i Miecz. Niestety części interesujących mnie numerów nie posiadam, a więc i kilku map i jednostek do tej gry. W związku z tym miałbym prośbę do posiadaczy starszych numerów tego magazynu mających dostęp do skanera lub lepsiejszej cyfrówki o zeskanowanie/sfotografowanie kilku map, przepisów i jednostek (z tym pewnie będzie trudniej - w tym przypadku podałbym dokładniej co mam i tyle). Chodzi o:
- 1994 nr 5 - 1995 nr 1 - 1995 nr 2 - 1995 nr 3 - 1995 nr 6 (?)
co do ostatniego nie mam pewności.
Żeby nie było przedstawiam próbkę retuszu (w rzeczywistości jest tego trochę więcej): http://imageshack.us/photo/my-images/51/retuszt.jpg/
A te mapy posiadam: http://imageshack.us/photo/my-images/194/mapyc.jpg/
Szczegóły podam jak zgłosi się jakaś chętna duszyczka :-)
PS. Przy okazji ponawiam prośbę z tego tematu http://forum.magiaimiecz.eu/viewtopic.php?t=4626 (część materiałów znajduje się w tych samych numerach).
Z Raleenem jestem w tej sprawie w kontakcie. Na forum oficjalnie z tym nie mogę, bo prawa autorskie ma WZ z TiS. Poczekam trochę, jak nic tutaj się nie pojawi to i tam zamieszczę temat, tyle, że jako prośbę, bez oficjalnego pokazywania itd.
Z Raleenem jestem w tej sprawie w kontakcie. Na forum oficjalnie z tym nie mogę, bo prawa autorskie ma WZ z TiS. Poczekam trochę, jak nic tutaj się nie pojawi to i tam zamieszczę temat, tyle, że jako prośbę, bez oficjalnego pokazywania itd.
A czy przypadkiem ta gra nie miała innej nazwy, coś mi świta iż był to "Klan Miłośników Gier Strategicznych" i chyba tak właśnie ta gra się nazywała.
W numerze 6 (18)/95, na okładce którego jest Czołg Bojowy Grizzly czy też Wiek Katastrof KMGS nie ma.
Z numerów, które poszukujesz, mam:
1 (13)/95 - brakuje mapy oraz jednostek. W zasadzie mam stąd tylko dział "Listy"
2 (14)/95 - lekko uszkodzone 3 górne ikony jednostek (Alianci - "6GH6 50", "5EYR/6 50", II/74p 150")
3 (15)/95 - lekko uszkodzone 4 górne ikony jednostek (Alianci "Sap 49", 10DLI/70 49", "I69pal 49", "4KOYLI/146 49")
Skanera, którego się dorobiłem, od nowości mi nie działa na moim komputerze. Kupiłem nawet krótszy kabel USB i dalej figa. Nie wiem czemu... Więc mogę jedynie zrobić zdjęcia.
Looknę jeszcze później na ten z '94, bo nie zwróciłem uwagi na datę, myślałem, że wsio z '95 Ci brakuje).
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
A czy przypadkiem ta gra nie miała innej nazwy, coś mi świta iż był to "Klan Miłośników Gier Strategicznych" i chyba tak właśnie ta gra się nazywała.
W numerze 6 (18)/95, na okładce którego jest Czołg Bojowy Grizzly czy też Wiek Katastrof KMGS nie ma.
Z numerów, które poszukujesz, mam:
1 (13)/95 - brakuje mapy oraz jednostek. W zasadzie mam stąd tylko dział "Listy" 2 (14)/95 - lekko uszkodzone 3 górne ikony jednostek (Alianci - "6GH6 50", "5EYR/6 50", II/74p 150") 3 (15)/95 - lekko uszkodzone 4 górne ikony jednostek (Alianci "Sap 49", 10DLI/70 49", "I69pal 49", "4KOYLI/146 49")
Skanera, którego się dorobiłem, od nowości mi nie działa na moim komputerze. Kupiłem nawet krótszy kabel USB i dalej figa. Nie wiem czemu... Więc mogę jedynie zrobić zdjęcia.
Looknę jeszcze później na ten z '94, bo nie zwróciłem uwagi na datę, myślałem, że wsio z '95 Ci brakuje).
Nemomon pisze:W numerze 6 (18)/95, na okładce którego jest Czołg Bojowy Grizzly czy też Wiek Katastrof KMGS nie ma.
Co do tego numeru to nie byłem pewien, stąd znak zapytania.
Nemomon pisze:1 (13)/95 - brakuje mapy oraz jednostek. W zasadzie mam stąd tylko dział "Listy"
2 (14)/95 - lekko uszkodzone 3 górne ikony jednostek (Alianci - "6GH6 50", "5EYR/6 50", II/74p 150")
3 (15)/95 - lekko uszkodzone 4 górne ikony jednostek (Alianci "Sap 49", 10DLI/70 49", "I69pal 49", "4KOYLI/146 49")
Mogą być zdjęcia, z tym, że w przypadku żetonów może być nawet krzywo - chodzi o wygląd i ogólnie jednostki jakie się pojawiły, bo i tak robię je od podstaw, natomiast mapy to już tak w miarę prosto, jeśli można prosić. Nic się nie stanie, jeśli żetony są uszkodzone.
Nemomon pisze:Skanera, którego się dorobiłem, od nowości mi nie działa na moim komputerze. Kupiłem nawet krótszy kabel USB i dalej figa. Nie wiem czemu...
Ja sobie kupiłem już jakiś czas temu skaner, jak jeszcze miałem kompa stacjonarnego z XP. Kupiłem laptopa z Vistą i.... się okazało, że skaner nie działa bo te wszystkie skur... nie zrobili sterowników dla tego skanera pod Vistę. I bądź tu człowieku mądry /bicz
Artownik pisze:Z przyjemnością chciałbym ten retusz zobaczyć.
Będzie, będzie, tylko jeszcze trochę to zajmie, ale wrzucę za jakiś czas jeszcze jakieś .jpgi.
A i Nemo, jak już porobisz zdjęcia, to daj zna. Wyślę ci mojego maila bo póki co nie mogę ściągać z Rapidów itp.
[quote="Nemomon"]W numerze 6 (18)/95, na okładce którego jest Czołg Bojowy Grizzly czy też Wiek Katastrof KMGS nie ma.[/quote] Co do tego numeru to nie byłem pewien, stąd znak zapytania. [quote="Nemomon"]1 (13)/95 - brakuje mapy oraz jednostek. W zasadzie mam stąd tylko dział "Listy" 2 (14)/95 - lekko uszkodzone 3 górne ikony jednostek (Alianci - "6GH6 50", "5EYR/6 50", II/74p 150") 3 (15)/95 - lekko uszkodzone 4 górne ikony jednostek (Alianci "Sap 49", 10DLI/70 49", "I69pal 49", "4KOYLI/146 49") [/quote] Mogą być zdjęcia, z tym, że w przypadku żetonów może być nawet krzywo - chodzi o wygląd i ogólnie jednostki jakie się pojawiły, bo i tak robię je od podstaw, natomiast mapy to już tak w miarę prosto, jeśli można prosić. Nic się nie stanie, jeśli żetony są uszkodzone.
[quote="Nemomon"]Skanera, którego się dorobiłem, od nowości mi nie działa na moim komputerze. Kupiłem nawet krótszy kabel USB i dalej figa. Nie wiem czemu...[/quote]Ja sobie kupiłem już jakiś czas temu skaner, jak jeszcze miałem kompa stacjonarnego z XP. Kupiłem laptopa z Vistą i.... się okazało, że skaner nie działa bo te wszystkie skur... nie zrobili sterowników dla tego skanera pod Vistę. I bądź tu człowieku mądry /bicz [quote="Artownik"]Z przyjemnością chciałbym ten retusz zobaczyć.[/quote]Będzie, będzie, tylko jeszcze trochę to zajmie, ale wrzucę za jakiś czas jeszcze jakieś .jpgi.
A i Nemo, jak już porobisz zdjęcia, to daj zna. Wyślę ci mojego maila bo póki co nie mogę ściągać z Rapidów itp.
Oki zdjęcia zrobię jak najszybciej, powinienem się do końca tygodnia wyrobić. Mapy są niemal near-mint, a żetony parę mają albo linie łamania, albo parę jest podartych.
Ja ze swoim kompem niedługo (TM) mam zamiar przesiąść się na Siódemkę - może wtedy zacznie mi skaner działać... chociaż u brata także pod Siódemką nie działał. Możliwe, że te sterowniki co mam i co ze strony ściągnąłem są jakieś kiepskie... Bo nawet wymieniałem na gwarancji mój model na inny i dalej nie działa.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Oki zdjęcia zrobię jak najszybciej, powinienem się do końca tygodnia wyrobić. Mapy są niemal near-mint, a żetony parę mają albo linie łamania, albo parę jest podartych.
Ja ze swoim kompem niedługo (TM) mam zamiar przesiąść się na Siódemkę - może wtedy zacznie mi skaner działać... chociaż u brata także pod Siódemką nie działał. Możliwe, że te sterowniki co mam i co ze strony ściągnąłem są jakieś kiepskie... Bo nawet wymieniałem na gwarancji mój model na inny i dalej nie działa.
Mała aktualizacja. No więc tak. Dzięki Nemomnonowi zyskałem skany dwóch fragmentów mapy i jednostek. Niestety w dalszym ciągu brakuje mi dwóch, tych z numerów MiM:
1994: 5
1995: 1
Gdyby ktoś je miał z chęcią przyjmę skany map i żetonów z tych numerów (zasady, listy itp z wewnątrz posiadam).
Mała aktualizacja. No więc tak. Dzięki Nemomnonowi zyskałem skany dwóch fragmentów mapy i jednostek. Niestety w dalszym ciągu brakuje mi dwóch, tych z numerów MiM: 1994: 5 1995: 1
Gdyby ktoś je miał z chęcią przyjmę skany map i żetonów z tych numerów (zasady, listy itp z wewnątrz posiadam).
Żeby nie było, przedstawiam fragment mapy. Mapa czeka jeszcze na mniejsze lub większe przeróbki ale jakbym miał pozostałe dwie części poszłoby z górki. http://imageshack.us/photo/my-images/543/fragmentn.jpg/
Jakby ktoś chciał, przedstawiam ogólnie co mam i co brakuje: http://img696.imageshack.us/img696/1748/mapyvc.jpg