Przed pierwszą rozgrywką
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24372
Przed pierwszą rozgrywką
Umówiłem się już z kolegą, iż następnym razem do stołu siadamy do tej gry. Chciałem się więc spytać o jakieś porady dotyczące pierwszej rozgrywki. Na co zwracać uwagę, o czym można zapomnieć podczas gry (kartę umiejętności podstawowej wydrukuję), co sprawia największe trudności przy uczeniu się tej gry &c. Słyszałem także, iż instrukcja w paru miejscach ma merytoryczne braki, chciałbym się więc spytać orientacyjnie jakie są te braki, czy jak sobie z nimi poradzić.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Little bit of fun is all I'm after!
- arai
-
Przede wszystkim rób misje. Misje, misje i jeszcze raz misje. Nie dość, że dostaje się za nie exp, to jeszcze złoto, karty łupów a czasem również umiejętności i przedmioty. Także to jest bardzo opłacalne. Zapamiętaj co masz zrobić w danej misji i na którym polu ją wyciągnąłeś lub kto ci ją zlecił. Ponieważ nie wystarczy zrobić misji, trzeba jeszcze wrócić po nagrodę, a w trakcie gry tych misji się mnoży i jest ich jednocześnie wyciągniętych po kilka na planszy.
Co do wątpliwości to na pewno pojawi się ich wiele.
Jest tam ogólnie taka karta ze ściągawką i ona jest bardzo pomocna. A tak poza tym to możesz posiłkować się tematem w dziale DO gdzie już pewne wątpliwości moje zostały rozwiane. Być może będziesz miał podobne i to się okaże pomocne
Zwracaj też uwagę na to jak się rozwijać. Czasem nie opłaca się od razu awansować na 3 poziom (bo np. na 3 poziomie dochodzą mało przydatne umiejętności), a lepiej punkty doświadczenia spożytkować na podniesienie swojej podstawowej siły, magii i zręczności
Co do wątpliwości to na pewno pojawi się ich wiele.
Jest tam ogólnie taka karta ze ściągawką i ona jest bardzo pomocna. A tak poza tym to możesz posiłkować się tematem w dziale DO gdzie już pewne wątpliwości moje zostały rozwiane. Być może będziesz miał podobne i to się okaże pomocne
Zwracaj też uwagę na to jak się rozwijać. Czasem nie opłaca się od razu awansować na 3 poziom (bo np. na 3 poziomie dochodzą mało przydatne umiejętności), a lepiej punkty doświadczenia spożytkować na podniesienie swojej podstawowej siły, magii i zręczności
"Podczas srogiej zimy zrozumiałem, że we mnie jest niezwyciężone lato."