Rajskie Igraszki
- poooq
-
- ant
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Alternatywne Zakończenia
• Anioły
• Demony
• Wieża Wampira - Posty: 147
- Kontakt:
Tak, zadania raczej w realu i nie, nie będzie czarownika, dzięki Arbaal za jak zwykle niesłychanie konstruktywne i wiele wnoszące uwagi :roll: .
A co do zadań - wczytuję się właśnie w tematykę, ale z tych takich z "rybką" - prostrzych to np:
"Powiedz partnerowi coś miłego o jego oczach, masz na to 5 sekund. Za zrealizowane zadanie dostajesz 1 "Całus" " (taki żeton niezbędny do przechodzenia na coraz wyzsze poziomy, załączę potem).
Zadanie wykonasz, dostajesz żetonik, nie wykonasz - zadanie zostaje na planszy i czeka na następnego gracza lub ciebie ponownie. UZbierasz powiedzmy 20 "całusów" możesz wykupić przelot do kolejnego kurortu, za kolejne 30 dostaniesz klucz do apartamentu w hotelu.
I mam zamiar zredagować planszę - faktycznie jest pstrokata (tak jak toś wyżej zwrócił uwagę - własnie dlatego to publikuję, dla konstruktywnej krytyki), chociaż reszta prezentuje się fajnie (zdjęcia załączę jak posklejam kartoniki, pewnikiem wieczorem).
Pozdrawiam Was wszystkich, C
A co do zadań - wczytuję się właśnie w tematykę, ale z tych takich z "rybką" - prostrzych to np:
"Powiedz partnerowi coś miłego o jego oczach, masz na to 5 sekund. Za zrealizowane zadanie dostajesz 1 "Całus" " (taki żeton niezbędny do przechodzenia na coraz wyzsze poziomy, załączę potem).
Zadanie wykonasz, dostajesz żetonik, nie wykonasz - zadanie zostaje na planszy i czeka na następnego gracza lub ciebie ponownie. UZbierasz powiedzmy 20 "całusów" możesz wykupić przelot do kolejnego kurortu, za kolejne 30 dostaniesz klucz do apartamentu w hotelu.
I mam zamiar zredagować planszę - faktycznie jest pstrokata (tak jak toś wyżej zwrócił uwagę - własnie dlatego to publikuję, dla konstruktywnej krytyki), chociaż reszta prezentuje się fajnie (zdjęcia załączę jak posklejam kartoniki, pewnikiem wieczorem).
Pozdrawiam Was wszystkich, C
Fan Valdiego i jego strony.
Obecnie na własnych śmieciach
- www.xxas.pl - gry dla dzieci i dorosłych!
- Artownik
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Wiedźmińskie Kobiety
• Worek Przygód - Posty: 3542
Oglądam właśnie rewersy. Patrząc na umieszczone tam obrazki odnoszę wrażenie, że powinna je charakteryzować dobra estetyka.
Więc może warto by się zastanowić nad tymi ozdobnikami w rogach. Obecnie jest to jednokolorowa warstwa. W PSie można uzyskać dużo ciekawsze efekty (poradników do nich jest sporo).
Dało by się wtedy nadać im bardziej trójwymiarową formę i zwiększyć znacznie ich jakość.
Możliwe, że taki zabieg odbije się negatywnie na wydruku, ale sądzę że chociaż drobne testy warto by przeprowadzić (chyba że takowe robiłeś.
Więc może warto by się zastanowić nad tymi ozdobnikami w rogach. Obecnie jest to jednokolorowa warstwa. W PSie można uzyskać dużo ciekawsze efekty (poradników do nich jest sporo).
Dało by się wtedy nadać im bardziej trójwymiarową formę i zwiększyć znacznie ich jakość.
Możliwe, że taki zabieg odbije się negatywnie na wydruku, ale sądzę że chociaż drobne testy warto by przeprowadzić (chyba że takowe robiłeś.
- Callel
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Anioły
• Demony
- Kontakt:
Dobry pomysł - pogrzebię w tym trochę... Chociaż wydruk wygląda elegancko. Z drugiej strony Każda zzmiana na + wyglądu będzie konstruktywna... Zastanawiam się tylko czy dam radę to jeszcze podkręcić - jako jeden z nielicznych na tym forum pracuję w Corelu a nie w PSie i nie wszstko jeszcze mam obcykane.
- arai
-
- Callel
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Anioły
• Demony
- Kontakt:
Wiem, plansza kuleje - jestem w trakcie jej diametralnej przebudowy - wywalam tewsztkie boczki (rybki i kieliszki), zamiast tegoczarne kreski i grube kreski oddzielające kurorty. Praca trochę utknęła, bo pomagam teściowi w remoncie i mogę w tym dłubać dopiero jak dziecko spać położę wieczorem... Napisy na dole zostaną też przesunięte niejako "na pasek" mam tylko wątpliwośćczy nazwy miejsc dać na jakimś pasku u gury czy zostawić na tle tak jak jest?...
Ps. Stan projektu na dzień dzisiejszy:
http://i1118.photobucket.com/albums/k61 ... 008646.jpg
Pionki wymienię na plastiki - te się nie sprawdziły - za dużo sklejania. Myślę, że mogę w wolnym czasie porobić pionki 3D do Magii i Miecz, jeśli kogoś taki patent będzie interesował. Z resztą zamieszczę odpowiedni post z jednym pionkiem i zobaczymy na odzew...
Ps. Stan projektu na dzień dzisiejszy:
http://i1118.photobucket.com/albums/k61 ... 008646.jpg
Pionki wymienię na plastiki - te się nie sprawdziły - za dużo sklejania. Myślę, że mogę w wolnym czasie porobić pionki 3D do Magii i Miecz, jeśli kogoś taki patent będzie interesował. Z resztą zamieszczę odpowiedni post z jednym pionkiem i zobaczymy na odzew...
- 7Tristan
-
- Callel
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Anioły
• Demony
- Kontakt:
Nowa plansza (versja 2.0):
http://i1118.photobucket.com/albums/k61 ... szkiv2.jpg
Dzięki wszystkim za konstruktywne uwagi, czekam na następne ad tej planszy.
Jeszcze musze pomużdzyć nad jakimiś ciekawymi tekstami pod obrazkami...
A potem jeszcze kartoniki i finito
.
http://i1118.photobucket.com/albums/k61 ... szkiv2.jpg
Dzięki wszystkim za konstruktywne uwagi, czekam na następne ad tej planszy.
Jeszcze musze pomużdzyć nad jakimiś ciekawymi tekstami pod obrazkami...
A potem jeszcze kartoniki i finito
- poooq
-
- Callel
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Anioły
• Demony
- Kontakt:
Wiesz co, miałem problemik,bo w pierwszym kregu było wyciągnijrybkę... Jak jszeszcze wyciągnij różę przechodziło gładko, tak wyciągnij szampana już niebardzo
. Zmienię na weź rybkę - masz rację.
Co do linii horyzontu - niewszędzie się da, ale dzięki za uwage - popróbuję cos przy tym pomajstrować.
Co do linii horyzontu - niewszędzie się da, ale dzięki za uwage - popróbuję cos przy tym pomajstrować.
- Erestor
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Czas Żniw
• Duchy Pradawnych Smoków
• Smoki - Posty: 1312
- Kontakt:
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Krypta Upiorów (pomagier)
• Labirynt Magów (pomagier)
• Poszukiwacze - Posty: 6145
- Arbaal
-
- Astropata
-
Projekt jak projekt, mi sie podoba o tyle, ze jest inny niz wszystko na tym forum. Zastanawiam sie tylko jakie beda te wyzwania, czy temat osiagnie status 18+. czy tylko 16+ 
Plansza od pierwotnego wygladu przeszla wiele pozytywnych zmian. Obecnie wyglada jak na swoja klase ladnie. Mi przypomina klimatem Mode na Sukces xD
Ale projekt mimo wszystko dosc ciekawie, nawet jezeli nie widze siebie w gronie nabywcow ewentualych:D
Plansza od pierwotnego wygladu przeszla wiele pozytywnych zmian. Obecnie wyglada jak na swoja klase ladnie. Mi przypomina klimatem Mode na Sukces xD
Ale projekt mimo wszystko dosc ciekawie, nawet jezeli nie widze siebie w gronie nabywcow ewentualych:D
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów
• Lodowa Kraina - Posty: 3416
Plansza zdecydowanie lepsza od pierwotnej wersji. Teraz przypomina lekko kiczowaty serial z lat osiemdziesiątych ale to ma swój urok
Swoją drogą, skoro to gra erotyczna, to jakieś cycki na planszy by się przydały i mówię poważnie. Mogą np. stanowić jakieś zagrożenie dla Twoich rajskich igraszek z ukochaną

Swoją drogą, skoro to gra erotyczna, to jakieś cycki na planszy by się przydały i mówię poważnie. Mogą np. stanowić jakieś zagrożenie dla Twoich rajskich igraszek z ukochaną
Gdyż zapewne Nemo już zakupił na Allegro STUPROMILOWY LasAstropata pisze:nawet jezeli nie widze siebie w gronie nabywcow ewentualych:D
- Callel
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Anioły
• Demony
- Kontakt:
Witam. Projekt powoli chyli się ku... Aaa, nieku upadkowi tylko szczęśliwemu kocowi
Powstały karty Szampana i większość kart rybek i róż oraz bardzo kwadratowa jeszcze i nieobrobiona wersja instrukcji do testów. Zamieszczam tutaj instrukcję i karty Rybek i Róż do testów
(karty Szampana mogę podesłać zainteresowanym na PRV, bo są zdecydowanie za bardzo 18+ by je umieszczać na forum ogólnym :twisted: . Postanowiłem, że dla naszego grona zamieszczę wersję grywalną i mam prośbę o wszelkie sugestie zmian i usprawnień - moją ambicją jest zrobić najlepszą grę Erotyczzną dostępną na sieci, a wasze porady są bardzo przydatne i konstruktywne. Pozdrawiam serdecznie i liczę na szeroki odzew, C.
Ps. Przyda mi się też kilka pomysłów na karty bo siedzę nad tym dziś już 9 godzin (no, nie tylko nad tym) i mi się system wyłączył - wena mi się skończyła
.
http://www.sendspace.com/file/f7aixf
Ps. Przyda mi się też kilka pomysłów na karty bo siedzę nad tym dziś już 9 godzin (no, nie tylko nad tym) i mi się system wyłączył - wena mi się skończyła
http://www.sendspace.com/file/f7aixf
- arai
-
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24372
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów
• Lodowa Kraina - Posty: 3416
- Rogo
-
- Callel
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Anioły
• Demony
- Kontakt:
Takie Offtopic to ja lubię :twisted: .
To teraz tak trochę do merytoryki wracając (chociaż szkoda
) - plansza versja 2.01 - wyrównane na ile się dało choryzonty i w większości nowy tekst więc plansza już jest ciekawa, a nie tak jałowa jak poprzednia - dla mnie final, ale proszę o konstruktywne uwagi (jest w PDF,ale skrót ucieło, więxc kliknijcie otwórz w adobe i będzie OK).
http://www.sendspace.com/file/ao571t
Ps. Koniec wersji beta! Zamieszczam zakończone karty Rybek i Róż. Karty Szampana wysyłam tylko na PRV jak już pisałem - za mocne na ogólny kanał.
http://www.sendspace.com/file/sm2u67
Proszę o wszelkie sugestie i porady, bo chcę pod koniec tygodnia zrobić release... Pozdrawiam, C
To teraz tak trochę do merytoryki wracając (chociaż szkoda
http://www.sendspace.com/file/ao571t
Ps. Koniec wersji beta! Zamieszczam zakończone karty Rybek i Róż. Karty Szampana wysyłam tylko na PRV jak już pisałem - za mocne na ogólny kanał.
http://www.sendspace.com/file/sm2u67
Proszę o wszelkie sugestie i porady, bo chcę pod koniec tygodnia zrobić release... Pozdrawiam, C
- Artownik
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Wiedźmińskie Kobiety
• Worek Przygód - Posty: 3542
Podbite! (są nowości)
Jednocześnie nadrobiłem nieco zaległości w temacie. Teraz tak:
Awersy kart proste i ładne. Powiedziałbym, że w sam raz. Choć może i by się przydała wersja wypasiona z jakimś lekkim kolorkiem tła (najlepiej przechodzącym w inny kolor) oraz bardziej rozbudowaną, kolorową czcionką.
Ale jak mówiłem, tak mogłoby w sumie zostać.
Co do treści kart już zastrzeżenia mam.
Nagroda: 2 Buziaki.
To wygląda fatalnie. Na pewno DWA powinno być pisane słownie. Proponowałbym w ogóle spróbować "Nagroda" pisać w jednej linijce (bez dwukropka), a resztę już w kolejnej.
Druga sprawa to przenoszenie wyrazów, proponowałbym to zastosować. Te rozciągnięcia są takie nie na miejscu. Jak dla mnie wyglądają po prostu źle.
TEKSTY
Tutaj także mam spore zastrzeżenia.
Przykładowo taki opis:
Przez 15 sekund pieść delikatnie językiem i ustami moje lewe ucho.
Opisy by robić coś 15 sekund są stanowczo nie na miejscu. Proponowałbym je usunąć, bo będą tylko psuć klimat. Osoby same powinny wyczuć kiedy trzeba przystopować.
Druga sprawa, to fakt, że opisy są zbyt schematycznie. Mógłbyś równie dobrze napisać:
"Moje lewe ucho domaga się uwagi!", Lewe uszko czuje się zaniedbywane i trzeba coś z tym zrobić., "Kto podrapie kotka za uszkiem?.
W kartach są często ścisłe instrukcje czego używać, np małego palca. Można i tak, choć w paru może to czego używać uzależnić od rzutu kością? To tylko taka propozycja do przemyślenia.
Część kart, szczególnie w rybkach jest bardzo jednorazowa.
Masz na to 5 sekund - powiedz mi coś miłego o moich oczach.
To będzie się źle sprawdzać przy drugiej grze.
Potrzebne by były w zamian odmienne karty, bardziej ogólne, gdzie trzeba by przykładowo skomentować jakąś część ubrania lub w ogóle coś losowego.
Karta o potrawie (rybki) jest po prostu niesmaczna - lekka przesada. Radziłbym usunąć.
Inna sprawa, że dużo jest kart wymagających intymności. To dobrze, ale powinno to być stonowane przez inne karty.
Przydało by się więcej kart wymagających wyobraźni (tak jak ta o prezencie). Powinno być więcej takich rzeczy.
Może dać parę kart związanych z masażem? Można zastosować karty wymagające zdradzenia jakiegoś intymnego szczegółu z życia.
Inną możliwością jest zastosowanie rekwizytów. Od owoców przez czekoladę po bitą śmietanę. To takie skrajne możliwości, ale niech może ktoś czasem w ramach karty ma mieć przesłonięte oczy przez kilka tur.
Widziałem chyba kartę, gdzie wymagane było pieszczenie drugiej osoby włosami. Niektórzy jednak włosów nie mają
To chyba tyle.
Z chęcią bym zobaczył te karty Szampana. Jeśli to nie problem, to mógłbyś przesłać.
Podsumowując chciałbym powiedzieć, że gra zapowiada się naprawdę ekstra! Spodziewałem się w sumie czegoś gorszego, a tu całość prezentuje się naprawdę dobrze.
Jednocześnie nadrobiłem nieco zaległości w temacie. Teraz tak:
Awersy kart proste i ładne. Powiedziałbym, że w sam raz. Choć może i by się przydała wersja wypasiona z jakimś lekkim kolorkiem tła (najlepiej przechodzącym w inny kolor) oraz bardziej rozbudowaną, kolorową czcionką.
Ale jak mówiłem, tak mogłoby w sumie zostać.
Co do treści kart już zastrzeżenia mam.
Nagroda: 2 Buziaki.
To wygląda fatalnie. Na pewno DWA powinno być pisane słownie. Proponowałbym w ogóle spróbować "Nagroda" pisać w jednej linijce (bez dwukropka), a resztę już w kolejnej.
Druga sprawa to przenoszenie wyrazów, proponowałbym to zastosować. Te rozciągnięcia są takie nie na miejscu. Jak dla mnie wyglądają po prostu źle.
TEKSTY
Tutaj także mam spore zastrzeżenia.
Przykładowo taki opis:
Przez 15 sekund pieść delikatnie językiem i ustami moje lewe ucho.
Opisy by robić coś 15 sekund są stanowczo nie na miejscu. Proponowałbym je usunąć, bo będą tylko psuć klimat. Osoby same powinny wyczuć kiedy trzeba przystopować.
Druga sprawa, to fakt, że opisy są zbyt schematycznie. Mógłbyś równie dobrze napisać:
"Moje lewe ucho domaga się uwagi!", Lewe uszko czuje się zaniedbywane i trzeba coś z tym zrobić., "Kto podrapie kotka za uszkiem?.
W kartach są często ścisłe instrukcje czego używać, np małego palca. Można i tak, choć w paru może to czego używać uzależnić od rzutu kością? To tylko taka propozycja do przemyślenia.
Część kart, szczególnie w rybkach jest bardzo jednorazowa.
Masz na to 5 sekund - powiedz mi coś miłego o moich oczach.
To będzie się źle sprawdzać przy drugiej grze.
Potrzebne by były w zamian odmienne karty, bardziej ogólne, gdzie trzeba by przykładowo skomentować jakąś część ubrania lub w ogóle coś losowego.
Karta o potrawie (rybki) jest po prostu niesmaczna - lekka przesada. Radziłbym usunąć.
Inna sprawa, że dużo jest kart wymagających intymności. To dobrze, ale powinno to być stonowane przez inne karty.
Przydało by się więcej kart wymagających wyobraźni (tak jak ta o prezencie). Powinno być więcej takich rzeczy.
Może dać parę kart związanych z masażem? Można zastosować karty wymagające zdradzenia jakiegoś intymnego szczegółu z życia.
Inną możliwością jest zastosowanie rekwizytów. Od owoców przez czekoladę po bitą śmietanę. To takie skrajne możliwości, ale niech może ktoś czasem w ramach karty ma mieć przesłonięte oczy przez kilka tur.
Widziałem chyba kartę, gdzie wymagane było pieszczenie drugiej osoby włosami. Niektórzy jednak włosów nie mają
To chyba tyle.
Z chęcią bym zobaczył te karty Szampana. Jeśli to nie problem, to mógłbyś przesłać.
Podsumowując chciałbym powiedzieć, że gra zapowiada się naprawdę ekstra! Spodziewałem się w sumie czegoś gorszego, a tu całość prezentuje się naprawdę dobrze.