Veto! to Szlachecka Gra Karciana, w której pierwsze skrzypce gra XVII-wieczna butna szlachta, wpływowi i złociści magnaci, kozaccy zbóje i karczemni zawadiacy oraz piękne niewiasty. Jej celem jest osadzenie na tronie polskim swojego kandydata na króla – elekta. W tle usłyszysz świst szabel, huk po strzałach z krócicy, brzęk kufli i wesołe wiwaty kompanionów.
Top Secret Ninja Off Topic Creators Internatinal Organization Member
Cytat ze strony gry:
[quote]Veto! to Szlachecka Gra Karciana, w której pierwsze skrzypce gra XVII-wieczna butna szlachta, wpływowi i złociści magnaci, kozaccy zbóje i karczemni zawadiacy oraz piękne niewiasty. Jej celem jest osadzenie na tronie polskim swojego kandydata na króla – elekta. W tle usłyszysz świst szabel, huk po strzałach z krócicy, brzęk kufli i wesołe wiwaty kompanionów. [/quote]
Aż tak dobrze to nie ma Ale fakt, że karcianka jest dość popularna. Jak robimy turnieje w Spoilsy w Bardzie co tydzień to na Veto zawsze jest koło 20 osób, więc wyglądamy przy nich szaro
[quote="SeSim"]Dają dzbanek miodu w zestawie? :)[/quote]
Aż tak dobrze to nie ma :P Ale fakt, że karcianka jest dość popularna. Jak robimy turnieje w Spoilsy w Bardzie co tydzień to na Veto zawsze jest koło 20 osób, więc wyglądamy przy nich szaro :)
No to teraz ja zacznę, gra jest grywalna że bajka, ja sam nie grywam w karcianki TCG , ale ta mnie przyparła do muru, można dostać demo deck w wybranych punktach w tym u mnie gdzie można zagrać w uproszczone zasady dla 2 graczy. Jeśli ktoś lubi czasy 17-18 wiek i czasy świetności Polski to gra jest jak ulał. Trzyma atmosferę , rębajłów, warchołów, pijanic, wielkich nazwisk jak Wołodyjowski, czy Jan Kazimierz. Ma możliwości manipulacji pomiędzy kartami jakich nie widziałem wcześniej pomiędzy tcg , gdzie cel jest jeden dobić przeciwnika wybijając go w pień. Tutaj możliwości jest tyle co kart strategi które narzucają sposób wygrania rozgrywki. Dobić, zarobić, zaagitować głosy, ogłosić elekcję króla i wiele innych podobnych. Ja tej grze daje 8 na 10 gdzie 10 nigdy gra nie miała a 9'tki to gry kultowe.
Nie traktujmy życia zbyt poważnie i tak nie wyjdziemy z niego żywi. A tak poza tym wynajmę anioła stróża na umowę-zlecenie.
No to teraz ja zacznę, gra jest grywalna że bajka, ja sam nie grywam w karcianki TCG , ale ta mnie przyparła do muru, można dostać demo deck w wybranych punktach w tym u mnie gdzie można zagrać w uproszczone zasady dla 2 graczy. Jeśli ktoś lubi czasy 17-18 wiek i czasy świetności Polski to gra jest jak ulał. Trzyma atmosferę , rębajłów, warchołów, pijanic, wielkich nazwisk jak Wołodyjowski, czy Jan Kazimierz. Ma możliwości manipulacji pomiędzy kartami jakich nie widziałem wcześniej pomiędzy tcg , gdzie cel jest jeden dobić przeciwnika wybijając go w pień. Tutaj możliwości jest tyle co kart strategi które narzucają sposób wygrania rozgrywki. Dobić, zarobić, zaagitować głosy, ogłosić elekcję króla i wiele innych podobnych. Ja tej grze daje 8 na 10 gdzie 10 nigdy gra nie miała a 9'tki to gry kultowe.
Zrobiłeś to co dobry sprzedawca powinien umieć zrobić - przekonałeś mnie ;) Odłóż 1 egzemplarz bo w przyszłym tygodniu wybieram się do Ciebie na zakupy :P