gry konsolowe/komputerowe
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Krypta Upiorów (pomagier)
• Labirynt Magów (pomagier)
• Poszukiwacze - Posty: 6145
Na Wii jest sporo gier które wykorzystują kontrolery jako naturalną część rozgrywki. Sztandarowym przykładem Jest tutaj Force Unleshed, który wymiata wszystkie wodotryskowe wersje z innych platform
No bo jak zwykłym padem, myszką czy też klawiaturą zrobić Force Push?
Naciskasz guzik... NUUUDAAA Na Wii robisz... Force Push 
Top Secret Ninja Off Topic Creators Internatinal Organization Member
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24374
Okamiden mniej lub bardziej jest już dostępne w języku japońskim. Nie ma póki co US ani EU dat premier.SeSim pisze:Zastanawiałem się właśnie nad 3DSem. Granie rysikiem jest fajneA ten Okamiden fajnie wygląda! Lubie taką kreskę w grach, ale niekoniecznie w jrpgu...
Są nowinki w sprawie 3DS. Wydany zostanie 26 lutego 2011 roku w cenie 25000 jenów (około 299 dolarów) w dwóch kolorach. Premiera w US w marcu.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Little bit of fun is all I'm after!
- HunteR
-
3DS czasem nie miał być w Japonii już na jesień tego roku?
Ajwer, chodziło mi głównie o Kinecta w którym (jak sugerują wszystkie reklamy) to gracz jest kontrolerem. Widziałem nagranie z pokazu i 'grający' wyglądali jak za przeproszeniem upośledzone dzieci >_>
Od Move'a z kolei odstrasza mnie granie wibratorem który jeszcze świeci...
Cóż, może jestem starej daty ale tego typu rozrywki są moim zdaniem dla każuali i mnie do nich nie ciągnie, wolę normalne gry. Jasne, Gwiezdne Wojny mogą być spoko ale tylko jeśli by kontroler był w kształcie miecza świetlnego (zresztą jest już gra z Clone Wars na Wii gdzie walczymy wiilotem a w planach Star Wars Kinect na tą właśnie platformę). Nawet gdybym miał konsolę to raczej nie zdecydowałbym się na zakup takich cudów niewidów
Ajwer, chodziło mi głównie o Kinecta w którym (jak sugerują wszystkie reklamy) to gracz jest kontrolerem. Widziałem nagranie z pokazu i 'grający' wyglądali jak za przeproszeniem upośledzone dzieci >_>
Od Move'a z kolei odstrasza mnie granie wibratorem który jeszcze świeci...
Cóż, może jestem starej daty ale tego typu rozrywki są moim zdaniem dla każuali i mnie do nich nie ciągnie, wolę normalne gry. Jasne, Gwiezdne Wojny mogą być spoko ale tylko jeśli by kontroler był w kształcie miecza świetlnego (zresztą jest już gra z Clone Wars na Wii gdzie walczymy wiilotem a w planach Star Wars Kinect na tą właśnie platformę). Nawet gdybym miał konsolę to raczej nie zdecydowałbym się na zakup takich cudów niewidów
[tu był obrazek, ale zepsuli forum]
- Ajwer
-
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
Krótka opowiastka o Final Fantasy XIV Online.
http://www.gamespot.com/pc/rpg/finalfan ... eo/6281074
- Erestor
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Czas Żniw
• Duchy Pradawnych Smoków
• Smoki - Posty: 1312
- Kontakt:
No to się nie popisali tą produkcjaSeSim pisze:Krótka opowiastka o Final Fantasy XIV Online.
- Kufir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Groźniejsze Podziemia
• Nowe PP
• Zadania Czarownika - Posty: 2174
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
- Ajwer
-
Ja osobiście nie kupiłem tylko zamieniłem się za Alien Breeda na PSNie. Warto? WARTO! Wczoraj jak zacząłem grać to z trudem przestałem:) Widok na rozgrywkę jest izometryczny. Póki co zagadki i sama rozgrywka nie sprawia trudności,może z dalszym rozwinięciem fabuły będą jakieś niespodzianki. Niestety narazie co nie ma opcji multiplaywe online...trzeba czekać na patch. Tak czy siak warto.
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
Cóż. Graficznie jest dość abstrakcyjnie z racji tego, że Wii ma niską rozdzielczość. Dzięki temu więcej pracujesz wyobraźnią niż oczami
Niemniej jest to ładna, bajkowa grafika. Cóż, co do fabuły to mogę raczej powiedzieć niewiele. Dopiero zacząłem - prawie 4ry godziny gry
Ale już mnie zdążyła zaskoczyć. Sielankowe życie w wiosce skończyło się tak nagle, że mało co z krzesła nie spadłem z zapytaniem WTF?! 
- HunteR
-
Przeszedłem niedawno Mafię 2 i niestety trochę się zawiodłem. Co prawda nie grałem w część pierwszą ale słyszałem na jej temat masę pozytywnych opinii, poza tym gra jest robiona w podobnym stylu co GTA a tą serię bardzo lubię no i grałem też w demko Mafii 2 które mi się podobało (z tym że to była jedna krótka misja). Najlepsze w grze są klimat oraz grafika, w dalszej kolejności fabuła, bohaterowie i muzyka czyli cechy które sprawiają że byłby z tego niezły film (choć pewnie nie obyłoby się bez zarzutów że za dużo zerżnięte z Ojca Chrzestnego). Podobało mi się też to że policja, w przeciwieństwie do tej z GTA bardziej zwracała uwagę na to co robimy, drobna stłuczka czy przekroczenie prędkości ściągało nam na kark pościg jeśli w pobliżu był jakiś gliniarz co dodawało emocji wszelkim pościgom itd. Ponadto jesteśmy rozpoznawalni zarówno przez auto którym jechaliśmy jak i ciuchy, czasami więc porzucenie trefnego pojazdu nie wystarczało. Szkoda jednak że przejeżdżanie na czerwonym świetle czy jazda pod prąd przestępstwami już nie były 
Niestety pozostałe elementy sprawiają że jako gra, Mafia 2 sprawdza się kiepsko. Miasto to taki niby sandbox który w pierwszej chwili zachwyca jednak szybko zorientowałem się że to tylko ładna dekoracja bo poza misjami głównymi nie ma tu co robić, brak misji pobocznych, brak też jakichkolwiek przerw między misjami głównymi żeby sobie chociaż pospacerować czy pojeździć po mieście, pooglądać, kraść auta itd. - misję zwykle kończymy poprzez powrót do domu i pójście spać a to automatycznie odpala następną misję. Poza tym w samych misjach też niewiele mamy tego grania, bardzo często 2/3 misji sprowadza się do oglądania przerywników filmowych, strzelania i jeżdżenia samochodami mamy znacznie mniej. Tak więc podsumowując powtórzę się, Mafia 2 byłaby niezłym filmem ale jako gra nie dała mi satysfakcji.
Gdyby wyszedł jakiś solidny dodatek (większy niż badziewny DLC dodający pakiet ciuchów czy aut) który otwierałby miasto, tj. wzorem GTA sami decydowalibyśmy kiedy chcemy posunąć akcję do przodu a do tego czasu robimy co chcemy, dołożyli do tego pakiet misji pobocznych a misje głównie nieco bardziej urozmaicili (więcej akcji - mniej biernego oglądania) to gra byłaby znacznie lepsza i warta zakupienia. W innym wypadku polecam albo poczekać aż stanieje albo zrobić to co ja i poszukać wśród znajomych kogoś kto ma i chętnie pożyczy
---
A zmieniając temat, najbliższe dwa tygodnie to dwie nowe bardzo oczekiwane przeze mnie gry: Fallout New Vegas oraz Force Unleashed 2. Mam nadzieję że okażą się ta dobre jak można wnioskować z zapowiedzi (no i że FU2 będzie miało lepszą konwersję na PC od części pierwszej). Na zachętę zwiastuny (choć pewnie każdy już wszystkie widział
) -> CLICK i CLICK
W listopadzie natomiast Fable 3 i o ile do tej pory jakoś specjalnie nie czekałem na tą grę (jedynka była fajna i miała niezły klimacik ale nie rzuciła mnie na kolana) o tyle po najnowszych zwiastunach zacząłem wyczekiwać
Zapowiada się rewelacyjna gra która pod każdym względem będzie większa i lepsza od poprzedników. Jeśli ktoś jeszcze nie widział to tutaj bardzo przyjemny zwiastun -> CLICK
Niestety pozostałe elementy sprawiają że jako gra, Mafia 2 sprawdza się kiepsko. Miasto to taki niby sandbox który w pierwszej chwili zachwyca jednak szybko zorientowałem się że to tylko ładna dekoracja bo poza misjami głównymi nie ma tu co robić, brak misji pobocznych, brak też jakichkolwiek przerw między misjami głównymi żeby sobie chociaż pospacerować czy pojeździć po mieście, pooglądać, kraść auta itd. - misję zwykle kończymy poprzez powrót do domu i pójście spać a to automatycznie odpala następną misję. Poza tym w samych misjach też niewiele mamy tego grania, bardzo często 2/3 misji sprowadza się do oglądania przerywników filmowych, strzelania i jeżdżenia samochodami mamy znacznie mniej. Tak więc podsumowując powtórzę się, Mafia 2 byłaby niezłym filmem ale jako gra nie dała mi satysfakcji.
Gdyby wyszedł jakiś solidny dodatek (większy niż badziewny DLC dodający pakiet ciuchów czy aut) który otwierałby miasto, tj. wzorem GTA sami decydowalibyśmy kiedy chcemy posunąć akcję do przodu a do tego czasu robimy co chcemy, dołożyli do tego pakiet misji pobocznych a misje głównie nieco bardziej urozmaicili (więcej akcji - mniej biernego oglądania) to gra byłaby znacznie lepsza i warta zakupienia. W innym wypadku polecam albo poczekać aż stanieje albo zrobić to co ja i poszukać wśród znajomych kogoś kto ma i chętnie pożyczy
---
A zmieniając temat, najbliższe dwa tygodnie to dwie nowe bardzo oczekiwane przeze mnie gry: Fallout New Vegas oraz Force Unleashed 2. Mam nadzieję że okażą się ta dobre jak można wnioskować z zapowiedzi (no i że FU2 będzie miało lepszą konwersję na PC od części pierwszej). Na zachętę zwiastuny (choć pewnie każdy już wszystkie widział
W listopadzie natomiast Fable 3 i o ile do tej pory jakoś specjalnie nie czekałem na tą grę (jedynka była fajna i miała niezły klimacik ale nie rzuciła mnie na kolana) o tyle po najnowszych zwiastunach zacząłem wyczekiwać
- HunteR
-
Na wielkie zmiany w mechanice się nie nastawiałem, liczę natomiast na znacznie bardziej rozbudowaną fabułę (tego w demie się sprawdzić nie da). W jedynce była niezła ale bez przesady, największym wydarzeniem w uniwersum bym tego nie nazwał (a tak to reklamowali), prędzej największym zamieszaniem
Ale to akurat mi nie przeszkadza, tyle tych serii i podserii już wyszło z Gwiezdnych Wojen że zamieszanie i błędy w kanonie są już od dawna, tylko ostatnio nowe Wojny Klonów dołożyły kolejną cegiełkę 
A gra jako taka mi się podobała, ot przyjemna rozwałka z użyciem mocy i mieczy świetlnych. Możliwość zabicia szturmowca wyrwanym kawałkiem ściany - bezcenne
Minusem była tylko konwersja która jak zwykle w tego typu tytułach (tj. robionych pod konsole) jest skopana. Ponieważ tym razem wersja na PC wychodzi równo z konsolami mam nadzieję że będzie to lepiej zrobione.
PS. Ciekaw jestem czy to że Starkiller jest klonem ojca Anakina to prawda czy to był tylko żart
A gra jako taka mi się podobała, ot przyjemna rozwałka z użyciem mocy i mieczy świetlnych. Możliwość zabicia szturmowca wyrwanym kawałkiem ściany - bezcenne
PS. Ciekaw jestem czy to że Starkiller jest klonem ojca Anakina to prawda czy to był tylko żart
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
Jeśli nie grałeś w FU na Wii to co ty możesz wiedzieć o mocy i mieczach świetlnychHunteR pisze:A gra jako taka mi się podobała, ot przyjemna rozwałka z użyciem mocy i mieczy świetlnych. Możliwość zabicia szturmowca wyrwanym kawałkiem ściany - bezcenne![]()
- HunteR
-
SeSim i jego Wiilot - odcinek 73465346327 
Ajwer, chodziło mi o Starkillera w ogóle (wiem że w dwójce na Kamino jest cała wylęgarnia Starkillerów). Gdzieś mi się obiło o uszy że Vader dowiedział się kto był jego ojcem, zdobył skądś komórki i go sklonował i że w dwójce ma się to wyjaśnić ale nie wiem czy to nie był po prostu żart twórców w odpowiedzi na narzekania fanów że tą grą zniszczyli doszczętnie i tak już nadszarpnięty kanon. Tym bardziej jest to naciągane bo przecież pierwszy Starkiller (tj. Galen Marek) był synem niejakiego Kento którego Vader zabił na Kashyyyku po czym małego Starkillera zabrał ze sobą. No chyba że chodziło że mały Starkiller miał w sobie komórki ojca Anakina ale to jeszcze dziwniejsze z drugiej strony to Gwiezdne Wojny a więc wszystko jest możliwe
Ajwer, chodziło mi o Starkillera w ogóle (wiem że w dwójce na Kamino jest cała wylęgarnia Starkillerów). Gdzieś mi się obiło o uszy że Vader dowiedział się kto był jego ojcem, zdobył skądś komórki i go sklonował i że w dwójce ma się to wyjaśnić ale nie wiem czy to nie był po prostu żart twórców w odpowiedzi na narzekania fanów że tą grą zniszczyli doszczętnie i tak już nadszarpnięty kanon. Tym bardziej jest to naciągane bo przecież pierwszy Starkiller (tj. Galen Marek) był synem niejakiego Kento którego Vader zabił na Kashyyyku po czym małego Starkillera zabrał ze sobą. No chyba że chodziło że mały Starkiller miał w sobie komórki ojca Anakina ale to jeszcze dziwniejsze z drugiej strony to Gwiezdne Wojny a więc wszystko jest możliwe
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
- HunteR
-
Ale tylko jakby dorzucali specjalny kontroler w kształcie miecza świetlnego bo który Jedi chciałby machać wibratorem? 
btw. jak ktoś jeszcze nie widział -> http://www.youtube.com/watch?v=0-97N6jN ... r_embedded
Końcówka zabija
btw. jak ktoś jeszcze nie widział -> http://www.youtube.com/watch?v=0-97N6jN ... r_embedded
Końcówka zabija
- arai
-
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków