Witam, ostatni post w tym dziale z 19 Lutego, trzeba to zmienić
Tak tak ta edycja nie umarła jak wszystkim się zdaje. Na stronie zamieściłem dwa nowe dodatki do niej, nowe - pojęcie względne bo te dodatki już znamy - ale nowe do tej wersji Talismana.
Są nimi Dungeon of Doom, oraz Dragons Tower. Obie te gry są po angielsku - ale wykonał je Vadym "Molfar" Shtunder autor z Ukrainy.
Co ciekawsze dodatek Dungeon of Doom posiada Rewelacyjną planszę - ale to już sami ocenicie.
Jak ktoś jest zainteresowany to zapraszam na stronę www.magiaimiecz.eu dział Talismana -> dodatki -> Dodatki Autorskie do 4ed
Pozdrawiam V.
Ostatnio zmieniony wtorek 24 maja 2011, 14:41 przez Valdi, łącznie zmieniany 3 razy.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
Witam, ostatni post w tym dziale z 19 Lutego, trzeba to zmienić :D
Tak tak ta edycja nie umarła jak wszystkim się zdaje. Na stronie zamieściłem dwa nowe dodatki do niej, nowe - pojęcie względne bo te dodatki już znamy - ale nowe do tej wersji Talismana.
Są nimi [b]Dungeon of Doom[/b], oraz [b]Dragons Tower[/b]. Obie te gry są po angielsku - ale wykonał je [b]Vadym "Molfar" Shtunder autor z Ukrainy[/b].
Co ciekawsze dodatek Dungeon of Doom posiada Rewelacyjną planszę - ale to już sami ocenicie.
Jak ktoś jest zainteresowany to zapraszam na stronę www.magiaimiecz.eu dział Talismana -> dodatki -> Dodatki Autorskie do 4ed
Dodatki bardzo ciekawe, niestety wykonanie już pozostawia trochę do życzenia. Na przykład grafiki są czasami w zbyt małej rozdzielczości, a karty z zapisaną samą wartością Siły to takie pójście na łatwiznę.
Mimo tego, myślę, że jest to pozycja godna uwagi dla posiadaczy tej wersji gry.
Dodatki bardzo ciekawe, niestety wykonanie już pozostawia trochę do życzenia. Na przykład grafiki są czasami w zbyt małej rozdzielczości, a karty z zapisaną samą wartością Siły to takie pójście na łatwiznę.
Mimo tego, myślę, że jest to pozycja godna uwagi dla posiadaczy tej wersji gry.
Widzę starą planszę do Podziemi w nowym wydaniu Bardzo fajna, tylko prawie wszystkie grafiki są słabej rozdzielczości, a dosłownie 3 (Wejście, Krypta i Pan Ciemności) są tak ostre, że za bardzo odstają od reszty (to już chyba lepiej te 3 pociągnąć jakimś filtrem i lekko rozmyć, żeby się nie wybijały).
Co do Kart - większość jest w porządku, z Kart Podziemi tylko 3 mają zbyt rozmyte ilustracje. Gorzej Karty Skarbów - tutaj większość grafik nadaje się do wymiany No i jak pisał Erestor, jakiś zapisek poza Siłą/Mocą powinien być.
Wieża Smoka: plansza z 3 edycji odstrasza wszechobecnymi czaszkami xD
Treści kart nie czytałem, ale to pewnie przeróbki oryginalnych kart, więc wierzę. że są dobre
Ja nawet nie mam Talismana.
Widzę starą planszę do Podziemi w nowym wydaniu ;) Bardzo fajna, tylko prawie wszystkie grafiki są słabej rozdzielczości, a dosłownie 3 (Wejście, Krypta i Pan Ciemności) są tak ostre, że za bardzo odstają od reszty (to już chyba lepiej te 3 pociągnąć jakimś filtrem i lekko rozmyć, żeby się nie wybijały).
Co do Kart - większość jest w porządku, z Kart Podziemi tylko 3 mają zbyt rozmyte ilustracje. Gorzej Karty Skarbów - tutaj większość grafik nadaje się do wymiany :P No i jak pisał [b]Erestor[/b], jakiś zapisek poza Siłą/Mocą powinien być.
Wieża Smoka: plansza z 3 edycji odstrasza wszechobecnymi czaszkami xD
Treści kart nie czytałem, ale to pewnie przeróbki oryginalnych kart, więc wierzę. że są dobre ;)
Rogo pisze:Widzę starą planszę do Podziemi w nowym wydaniu Bardzo fajna, tylko prawie wszystkie grafiki są słabej rozdzielczości, a dosłownie 3 (Wejście, Krypta i Pan Ciemności) są tak ostre,
To zapewne dla tego że te trzy obszary były publikowane online - a reszta to skany.
Sprawdziłem na wydruku to już aż tak nie odstaje. Ale miło że nie tylko Anglicy i my pracujemy nad Talismanem.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
[quote="Rogo"]Widzę starą planszę do Podziemi w nowym wydaniu ;) Bardzo fajna, tylko prawie wszystkie grafiki są słabej rozdzielczości, a dosłownie 3 (Wejście, Krypta i Pan Ciemności) są tak ostre,[/quote] To zapewne dla tego że te trzy obszary były publikowane online - a reszta to skany.
Sprawdziłem na wydruku to już aż tak nie odstaje. Ale miło że nie tylko Anglicy i my pracujemy nad Talismanem.