Przedstawiam kolejną armię autorstwa RustanaR Armia prezentuje się na prawdę nieźle, brakuje jednak instrukcji, która powinna pojawić się jeszcze w tym tygodniu. Czekamy z niecierpliwością
Przedstawiam kolejną armię autorstwa [b]RustanaR[/b] Armia prezentuje się na prawdę nieźle, brakuje jednak instrukcji, która powinna pojawić się jeszcze w tym tygodniu. Czekamy z niecierpliwością :)
Strasznie mi się ta armia podoba, wydaje się niesamowicie pakerna ale odnoszę wrażenie że dałoby się nią pograć na równi z innymi. Można by ją też wykorzystać jako NPCa w jakiejś kampanii który atakowałby wszystkich graczy na zmianę. Czekam na instrukcję
[tu był obrazek, ale zepsuli forum]
Strasznie mi się ta armia podoba, wydaje się niesamowicie pakerna ale odnoszę wrażenie że dałoby się nią pograć na równi z innymi. Można by ją też wykorzystać jako NPCa w jakiejś kampanii który atakowałby wszystkich graczy na zmianę. Czekam na instrukcję :)
Na chwilę obecną jest bo nie wiadomo jak co działa więc opieram się tylko na znanych mi symbolach, a trzy rakietnice i inne cuda na kijach sprawiają wrażenie przekoksa Wrzucisz instrukcję to się pogląd zweryfikuje.
[tu był obrazek, ale zepsuli forum]
[quote]Nie jest pakerna, a to ze względu na delaya.[/quote]
Na chwilę obecną jest bo nie wiadomo jak co działa więc opieram się tylko na znanych mi symbolach, a trzy rakietnice i inne cuda na kijach sprawiają wrażenie przekoksa :P Wrzucisz instrukcję to się pogląd zweryfikuje.
Given the choice - whether to rule a corrupt and failing empire, or to challenge the Fates for another throw, a better throw against one's destiny - what was to do?
Tell me about the loneliness of good. Is it equal to the loneliness of evil?"
No to ma ktoś tę instrukcję, bo czekamy wszyscy :)
no nareszcie Dzięki za wstawkę.
rewelacyjnie prezentuje się ta armia i świetny patent z samonaprawianiem się. Na prawdę warta sprawdzenia w rozgrywce, aczkolwiek podejrzewam, że będzie to jedna z tych armii które "grają same", wystarczy tylko zagrywać żetony.
Jest bardzo potężna mimo ograniczeń. :twisted:
Ostatnio zmieniony niedziela 13 cze 2010, 14:00 przez Kaktus+, łącznie zmieniany 1 raz.
no nareszcie :P Dzięki za wstawkę. rewelacyjnie prezentuje się ta armia i świetny patent z samonaprawianiem się. Na prawdę warta sprawdzenia w rozgrywce, aczkolwiek podejrzewam, że będzie to jedna z tych armii które "grają same", wystarczy tylko zagrywać żetony. :P Jest bardzo potężna mimo ograniczeń. :twisted:
Frakcją gra się łatwo, ale zdarzają się wpadki jeśli na początku rozgrywki przeciwnik obstawi planszę.
Grając przyjmowałem, że bitwa rzucana przez osobę grającą Vermeliusem należy jeszcze do jego kolejki, a co za tym idzie budujące się jednostki (zwłaszcza dopiero postawione) nie zakończyły się jeszcze budować, znaczniki budowy wciąż pozostają na planszy i dopiero po bitwie są zdejmowane.
Zasady mówią, że budowa odbywa się po ruchu, nie ma w nich mowy o bitwie dlatego nie jest to takie oczywiste.
Podsumowując jest to frakcja, która robi wrażenie niesamowicie silnej, ale nie jest niepokonana. Wrażenia jak najbardziej pozytywne.
Edit:
Więcej rozgrywek z udziałem Vermeliusa:
Vermelius 7:13 Nowy Jork
Vermelius 10:10 Borgo
Vermelius 7:4 Borgo
Vermelius 3:7 Moloch
Vermelius 3:0 Mephisto
Ostatnio zmieniony środa 10 sie 2011, 18:15 przez leon7201, łącznie zmieniany 1 raz.
Frakcją gra się łatwo, ale zdarzają się wpadki jeśli na początku rozgrywki przeciwnik obstawi planszę.
Grając przyjmowałem, że bitwa rzucana przez osobę grającą Vermeliusem należy jeszcze do jego kolejki, a co za tym idzie budujące się jednostki (zwłaszcza dopiero postawione) nie zakończyły się jeszcze budować, znaczniki budowy wciąż pozostają na planszy i dopiero po bitwie są zdejmowane. Zasady mówią, że budowa odbywa się po ruchu, nie ma w nich mowy o bitwie dlatego nie jest to takie oczywiste.
Podsumowując jest to frakcja, która robi wrażenie niesamowicie silnej, ale nie jest niepokonana. Wrażenia jak najbardziej pozytywne.
Edit: Więcej rozgrywek z udziałem Vermeliusa: Vermelius 7:13 Nowy Jork Vermelius 10:10 Borgo Vermelius 7:4 Borgo Vermelius 3:7 Moloch Vermelius 3:0 Mephisto
Jak na razie miałem okazję grać tylko przeciw Hegemonii,
Vermelius z zasieciowanym sztabem staje się słaby, bo zbyt długo trwa budowa jednostek bojowych - zwłaszcza bazooki.
Hegemonia gromi Vermeliusa dzięki cesze sztabu - może jednym ciosem zabijać nawet najcięższe jednostki.
Jak na razie miałem okazję grać tylko przeciw Hegemonii, Vermelius z zasieciowanym sztabem staje się słaby, bo zbyt długo trwa budowa jednostek bojowych - zwłaszcza bazooki. Hegemonia gromi Vermeliusa dzięki cesze sztabu - może jednym ciosem zabijać nawet najcięższe jednostki.
leon7201 pisze:Vermelius z zasieciowanym sztabem staje się słaby, bo zbyt długo trwa budowa jednostek bojowych - zwłaszcza bazooki.
Wiesz, każdy zasieciowany sztab jest mało przyjemną opcją, no może tylko borgo to lata, gdyż i tak ma jednostki o wysokiej inicjatywie.
Pytam bo ciekawy jestem tej armii, a długo już nie drukowałem i ponownie trzeba się wprawić
[quote="leon7201"]Vermelius z zasieciowanym sztabem staje się słaby, bo zbyt długo trwa budowa jednostek bojowych - zwłaszcza bazooki. [/quote]
Wiesz, każdy zasieciowany sztab jest mało przyjemną opcją, no może tylko borgo to lata, gdyż i tak ma jednostki o wysokiej inicjatywie. Pytam bo ciekawy jestem tej armii, a długo już nie drukowałem i ponownie trzeba się wprawić ;)