Dzięki wielkiepillowbookworm pisze:właśnie się miałem zapytać zbynia czemu tak nisko ocenił banitę, ale odpowiedz znalazłem już w shoutboxie. zdyniu specjalnie dla ciebie wersja banity zgodne z twoimi życzeniami:
Pozdrawiam i życzę powodzenia
Dzięki wielkiepillowbookworm pisze:właśnie się miałem zapytać zbynia czemu tak nisko ocenił banitę, ale odpowiedz znalazłem już w shoutboxie. zdyniu specjalnie dla ciebie wersja banity zgodne z twoimi życzeniami:
nie złoszczę się ani nic takiego, ale muszę przyznać że mnie załamałeś.Pillowbookworm nie złość się
](*,)jeżeli napisałbyś że to Robin Hood
leviathanie zdolność 6 jest napisana dokładnie tak jak ma być napisana. siłę stróżów prawa podwajamy w KAŻDEJ walce. w końcu trwa obława!2) zdolność szósta wymaga uściślenia. Jej założenie jest wprawdzie oczywist]e, ale jej literalna interpretacja nakazuje podwoić Siłę Stróżów Prawa w KAŻDEJ walce – a nie w każdej walce toczonej z Tobą. Oznacza to ni mniej ni więcej tylko tyle, że dopóki Banita jest w grze i ma List Gończy, każdy Stróż Prawa z którym przychodzi walczyć któremukolwiek Poszukiwaczowi podwaja swoją Siłę...
:mrgreen:a co, wygląda na niej na elfa?
- to już gdzieś wałkowałem - równie dobrze mogę zacząć nisko oceniać za to, że coś jest z MM a nie z MiM - taki sam sens by to miało. Ale z tym, że niektórzy nie lubią WKO się pogodziłemNie lubię WKOwych postaci
- Eee... :???: A czy pisze niwyraźnie? Tak samo przydatny jest w Puszczy, w Lesie i na Skałach, a że takich pól nie brakuje na planszy głównej, więc skill może być często wykorzystwany, zwłaszcza w połączeniu z 5.4 skill przydatny praktycznie tylko w Puszczy
Jakbyś czytał uważnie, to byś widział, że nie mamy obowiązku atakować z sąsiedniego obszaru tylko możemy to zrobić, tak samo jak z obszaru na którym poszukiwacz się znajduje - mamy tu dowolność działania.5 skill troszę bez sensu, bo z sąsiedniego Obszaru mamy obowiązek ataku, a z tego samego już nie?
Ale jest to spotkanie działające na całą krainę, więc szansa na oddziaływanie go na Beholdera jest raczej spora.pretorianstalker pisze:że Beholder ma zdolność działającą w odniesieniu tylko do jednej karty![]()
Szkoda, że wcześniej nic konkretnego nie napisałeś.pillowbookworm pisze:Beholder uważam że z tej postaci można by wycisnąć więcej.
Też odnoszę takie wrażenie, patrząc na niektóre głosy.pretorianstalker pisze:ak czytam takie opinie, to mam wrażenie, że niektórymi kieruje tylko to kogo na forum lubią a kogo nie
Ja własnei dlatego staram się zawsze głosować jak najszybciej, żeby oceniać jak najbardziej obiektywnie (choć to słowo nie do końca tu pasuje) i żeby to jak mnie ocenią inni nie miało na moją ocenę wpływu. Podejrzewam że dzięki temu dostaję potem czasem mniej punktów od coniektórych, ale trudno.Poza tym zauważam coś o czym pisał już kiedyś PoKrAK: Twoje głosowanie wpływa na to jak ocenią Cię inni. Komuś dasz mało punktów, to i dostaniesz mało. Komuś dasz dużo to i dostaniesz dużo.
Więc nie wiem po co to pisałeś w ogóle. Ustaliliśmy, że gustów się nie kwestionuje. Poza tym to nie jest wcale silnym argumentem przeciw postaci, że jest z WKO więc nie ma co się martwić.pretorianstalker pisze:Ale z tym, że niektórzy nie lubią WKO się pogodziłem
Widocznie źle przeczytałem, ale to i tak by nie zmieniło jego pozycji.Jakbyś czytał uważnie, to byś widział, że nie mamy obowiązku atakować z sąsiedniego obszaru tylko możemy to zrobić, tak samo jak z obszaru na którym poszukiwacz się znajduje - mamy tu dowolność działania.
Dobre...pretorianstalker pisze:niektórymi kieruje tylko to kogo na forum lubią a kogo nie
Więc dlaczego to robisz?pretorianstalker pisze:JAk w MM jest to karta działająca na całą krainę, to już lepiej, ale i tak nie ma co porównywać do możliwości walki na obszarze Puszczy/Skał/Lasu
Podoba się, ale do poziomu rewelacji nic mnie nie urzekło (w przeciwieństwie do poprzednich postaci). A że inni spodobali się bardziej to taka pozycja.PoKrAk pisze:no comment.
Nawet ty, dlatego nie będę odpowiadał.PoKrAk pisze:Ale ok, każdy ma prawo do własnej opinii i każdy ma prawo gadać głupoty.
czemu się nie dziwię.nie będę odpowiadał.
Nie pisałem, że ludzie oceniają słabiej aby się zrewanżować , tylko, że często poza postacią w grę wchodzą jakieś tam inne stosunki międzyludzkie. O rewanżowaniu się pisał LeviathanDobre... Zwłaszcza, że Iszt dał mi 2pkty i mogłem mu się odwdzięczyć, jednak staram się obiektywnie oceniać. Tak, mam inne gusta.
Oceniam wyżej postacie z tak skomponowanymi skillami, które MI się podobają. Nawet jeśli postać nie ma błędów, to nie oznacza, że mi się skille dane podobają. No i co do poprawności "niejasnych" skilli, to jeden zrozumie i się nie czepia, a drugi nie i ma problemy.pretorianstalker pisze:Obiektywna ocena więc nijak ma się do Twojej oceny
Teraz dopiero zauważyłem te oceny2. Łowca: brak tu jednaj naprawdę fajnej ciekawej zdolności, ale wykonanie prima sort to raz, mam sentyment do doomtroopera to 2, Bonner rzeczywiście grafiki ma świetne. Gdzie jest Kosa Semai ja sie pytam
Nie przesadzałbym. Ale fakt, ze najciekawsza cecha tej postaci umyka w przypadku pojedynku 1 na 1, a to jednak przemawia na minus Czarta i to spory. Zarowno twoj post jak i pretorianstalkera dal mi troche do myslenia. Rowniez i ja w tym miesiacu wpadlem w ta pulapke oddawania ocen za pomysl. jednak duzo wazniejszym aspektem sa: wyważenie, klimat a przede wszystkim grywalnosc i brak bledow rzeczowych odnoszacy sie do najlepszego z mozliwych sposobu korzystania z danej zdolnosci. A dalej oczywiscie grafika, starannosc wykonania itd. To wszystko sklania sie do tego czy chcesz wydrukowac sobie ta karte i dolaczyc ja do talii, czy nie. Tak wiec od przyszlego miesiaca robie korekte jesli chodzi o moje kryteria waznosci.PoKrAk pisze:szkoda tylko, że ta "najlepsza postać" jest niegrywalna, ale to szczegół
Czeski chyba lubi postacie, które są tu przez pomyłkę, a obiektywne kryteria ma gdzieś co wyraźnie pokazał swoimi głosami. Jak czytam tego typu uzasadnienia (dobry pomysł z falangą, litości, przecie to żywcem skopiowana zdolnośc gladiatora....a zapomniałem czeski jest fanem klonów, przecie jego postać to klon górala, więc czemu tu się dziwić, że wysoko oceniłale mi nie przeszkadzałoby to postawić kogoś chociaż ponad postaciami z błędami lub takimi, które są tu w ogóle przez pomyłkę
PoKrAk pisze:obiektywne kryteria ma gdzieś
PoKrAk pisze:flaki skręcają i zupełnie tracę ochote na dalszy udział w tego typu konkursach
Jak to napisał parę postów wcześniej PokrAK:pretorianstalker pisze:Dzięki czeski za obiektywną ocenę wykonania karty