Pyrkon 2026
- Valdi
-

-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13951
Pyrkon 2026
Cześć wszystkim, to oficjalnie chcieliśmy zaprosić na Pyrkon 2026
Dostaliśmy zaproszenie od Organizatorów Pyrkonu, żebyśmy stworzyli tam strefę gier w Talismana, powiązaną wraz z zaproszeniem na festiwal Roberta Harrisa - autora Talismanu. Także spory rarytas dla fanów Talismana jeżeli by chcieli poznać autora.
Ze strony forum strefę gry będą organizować: @abubu wraz z wsparciem Pawła, @Mały Nemo wraz z wsparciem Ksawiera,
@Budowniczy Mostów, @Bartigol i @Ja.
Rozgrywki, które będziemy organizować / nadzorować i uczyć gry będą rozgrywane w: Talisman 5Ed END (z p. Robertem Harisem), Talisman 5ED PL dla osób które niekoniecznie w ankielsko-języcznego Talismana zagrają, Talisman 4,5 ed dla osób które nie przepadają za T5, Alternatywny Talisman, Magię i Miecz (Sfery). Chyba że ktoś wpadnie z własnym Talismanem to też nie odmówimy mu gry.
Raczej planujemy podstawowe gry, bez rozszerzeń a to ze względu na ograniczenia Konwentowe (i otwartość imprezy). Choć nie mogę powiedzieć organizatorzy (czyt. Pyrkon) dał nam dość wolną rękę i nie ma większych ograniczeń czasowych.
Serdecznie zapraszam wszystkich Forumowiczów, do wpadnięcia zbicia piątki, zgarnięcia promek (bo tak one też będą) i zagrania.
Pyrkon odbywa się w Poznaniu 19-21.06.2026
Dostaliśmy zaproszenie od Organizatorów Pyrkonu, żebyśmy stworzyli tam strefę gier w Talismana, powiązaną wraz z zaproszeniem na festiwal Roberta Harrisa - autora Talismanu. Także spory rarytas dla fanów Talismana jeżeli by chcieli poznać autora.
Ze strony forum strefę gry będą organizować: @abubu wraz z wsparciem Pawła, @Mały Nemo wraz z wsparciem Ksawiera,
@Budowniczy Mostów, @Bartigol i @Ja.
Rozgrywki, które będziemy organizować / nadzorować i uczyć gry będą rozgrywane w: Talisman 5Ed END (z p. Robertem Harisem), Talisman 5ED PL dla osób które niekoniecznie w ankielsko-języcznego Talismana zagrają, Talisman 4,5 ed dla osób które nie przepadają za T5, Alternatywny Talisman, Magię i Miecz (Sfery). Chyba że ktoś wpadnie z własnym Talismanem to też nie odmówimy mu gry.
Raczej planujemy podstawowe gry, bez rozszerzeń a to ze względu na ograniczenia Konwentowe (i otwartość imprezy). Choć nie mogę powiedzieć organizatorzy (czyt. Pyrkon) dał nam dość wolną rękę i nie ma większych ograniczeń czasowych.
Serdecznie zapraszam wszystkich Forumowiczów, do wpadnięcia zbicia piątki, zgarnięcia promek (bo tak one też będą) i zagrania.
Pyrkon odbywa się w Poznaniu 19-21.06.2026
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- Mały Nemo
-

A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24767
Re: Pyrkon 2026
Zapraszamy i udanej zabawy!
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
- Zaberish
-

Będę 
Pudełko z grami - największa w sieci baza informacji o starych grach planszowych
- Szkodnix
-

Też będę. Co prawda pomagam na innej strefie, ale jak wolną chwilę znajdę to na pewno pójdę przybić piątkę. Może da radę jakiś autograf wyłapać od twórcy Talismanu?
- Mały Nemo
-

Da rade. O ile nam wiadomo, to Robert nie ma miec limitow autografow. Opcjonalnie nam zostawisz, a my wezmiemy dla Ciebie i pozniej wrocisz.
- Kiperos
-

Niestety nie dam rady, bo z lubelskiego mi trochę zbyt daleko, ale życzę wszystkim dobrej zabawy 
-
Lendar
-

będzie można kupić jakieś fanowskie rozszerzenia do 5ed na miejscu?
- JollyRoger
-

-

Będzie.
-
edviak
-

czesc, sory ze nie w temacie ale mozna by bylo wiedziec kiedy najlepiej pisac na wasz mail po wycene? dalej nie otrzymalem odp a pisalem juz pare dni temu
-
Guenever
-

Jakby ktoś potrzebował noclegu w poznaniu to mam 1 łóżko pojedyńcze wolne w wynajętym pokoju od 19-21.
- Valdi
-

-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
Na dniach (piątek/sobota) na FB pojawi się o Promkach, będą dla każdego kto z nami zagra.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- Mały Nemo
-

@Valdi Jedna z tych kart jest po angielsku, podczas gdy pozostałe są po polsku. Chyba że to celowe
. Ponadto ta karta jest zaprezentowana w obu wersjach językowych.
===
Pytanie ode mnie: Nigdy nie byłem na Pyrkonie, więc nie wiem. Od dworca PKP to jak się kierować na konwent? Piechotą można czy taxi?
===
Pytanie ode mnie: Nigdy nie byłem na Pyrkonie, więc nie wiem. Od dworca PKP to jak się kierować na konwent? Piechotą można czy taxi?
- Valdi
-

-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
Celowe. ale spokojnie na Pyrkonie będzie ich więcej.
Zdecydowanie piechotą. Z 20 metrów i przejście na drugą stronę ulicy. Jak wysiądziesz z pociągu to zapewne będziesz wychodził na Most Dworcowy (jak 90% ludzi) skręcasz w Lewo i na wprost masz budynki MTP (targów) - tam się kieruj.
Mapkę targów też za pewne niedługo dodam.
- AKsocial
-

- Kontakt:
Dokładnie, Pyrkon odbywa się w MTP który jest po drugiej stronie ulicy od dworca. W zależności którą stroną wyjdziesz.Valdi pisze: ↑wtorek 02 cze 2026, 21:06 Zdecydowanie piechotą. Z 20 metrów i przejście na drugą stronę ulicy. Jak wysiądziesz z pociągu to zapewne będziesz wychodził na Most Dworcowy (jak 90% ludzi) skręcasz w Lewo i na wprost masz budynki MTP (targów) - tam się kieruj.
Mapkę targów też za pewne niedługo dodam.
Dodatkowo w dniu Pyrkonu transport publiczny zazwyczaj jest darmowy gdy się posiada bilet lub wejściówkę na Pyrkon więc dojazd na nocleg jest darmowy jeżeli ktoś ma.
Zapraszam do wspólnego grania ^^
https://steamcommunity.com/id/aksocial
https://steamcommunity.com/id/aksocial