Teoretycznie Talisman to gra dla 2-6 graczy. Nie widzę przeszkód by grać w więcej osób. Jedyne co może stanowić problem, to brak żetonów, ale te można zastąpić czymkolwiek.
Z tego co widzę na wiki poszukiwaczy w 4 edycji (chyba licząc z cyfrowymi wersjami) wychodzi ponad stu. Ponadto we wcześniejszych edycjach byli jeszcze jacyś inni. Pojawił się również Błędny Ognik w edycji 5. Nie wiem ile w sumie ich wyjdzie, ale pewnie koło 100-150.
Może ktoś z was grał kiedyś partię wszystkimi poszukiwaczami? Byłoby to niezwykle zabawne. Oczywiście ciężko znaleźć tyle osób do gry, więc pewnie po kilku poszukiwaczy na osobę by wypadło.
Jeśli nie, to w ile osób/ilu poszukiwaczy graliście najwięcej?
Ile osób najwięcej do gry? Graliście wszystkimi poszukiwaczami?
-
Pieryknik
-

- Valdi
-

-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13784
Re: Ile osób najwięcej do gry? Graliście wszystkimi poszukiwaczami?
Niestety w więcej niż 4-6 graczy downtime byłby zabójczy dla gry. Ja preferuje 4 graczy, oczywiście zależy to też od zaangażowania współgraczy i ich wieku.
Co do czytelności planszy przy takich liczbach o jakich piszesz nie wspominam.
Co do czytelności planszy przy takich liczbach o jakich piszesz nie wspominam.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- Rogo
-

Na zjeździe w Zgierzu graliśmy w 16 osób, jeśli dobrze pamiętam. Pół godziny czekania na swojąturę nie sprzyja skupieniu na grze.
Ja nawet nie mam Talismana.
- Mały Nemo
-

A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24593
Turnieje Małej MiM prowadzone były z max 3 graczami na stół. Jeśli było 4 graczy, to dzieleni byli na 2 stoły po 2 graczy każdy.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Little bit of fun is all I'm after!
- Piter
-

Ja grałem maksymalnie w 7-8 osób i czekanie na swoją turę ciągnęło się bardzo.
Satysfakcja z przebiegu gry wówczas siada - najlepsze rozgrywki do jakich sięgam pamięcią to te na 4 osoby.
Satysfakcja z przebiegu gry wówczas siada - najlepsze rozgrywki do jakich sięgam pamięcią to te na 4 osoby.
Alternatywny Talisman: Magia i Miecz należy traktować jako projekt hobbystyczny i jest hołdem oddanym mojej ulubionej grze.
Nie jest przeznaczony do sprzedaży, lecz wyłącznie do niekomercyjnego użytku osobistego w gronie znajomych.
Nie jest przeznaczony do sprzedaży, lecz wyłącznie do niekomercyjnego użytku osobistego w gronie znajomych.
- Husar
-

- JollyRoger
-

U mnie max to było 8 graczy i gra była epicka. Wszystkie dodatki oficjalne i masa autorskich głownie karcianych. Współgrało to ze sobą, mimo różnych autorów rozszerzeń. Graliśmy dwa dni z przerwą na jedzenie i sen (spałem 6 godzin0 i skończyliśmy. Jeszcze kilka razy była taka impreza powtarzana ale teraz poza mną to max 4/5 innych graczy się zbierze jak wszystkim termin podpasuje.
"Jak Paladyn szlachetnie, mieczem smoczy łeb zetnę"