[TMiM] Money w Talismanie
- abubu
-
Re: [TMiM] Money w Talismanie
@Piter a możesz (jeżeli posiadasz) zrobić zdjęcie jak powyżej ale dodatkowo z groszówką? Miałem wrażenie, że te monety są zauważalnie mniejsze niż groszówki ... ale może to tylko wrażenie ze względu na grubość oraz wagę ... teraz (po info od @Rogo to już sam nie wiem).
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
- Husar
-
- Rogo
-
No rozmiar groszówki to te 15,5 mm, więc na pewno były dużo mniejsze.abubu pisze: ↑czwartek 21 sie 2025, 18:40 @Piter a możesz (jeżeli posiadasz) zrobić zdjęcie jak powyżej ale dodatkowo z groszówką? Miałem wrażenie, że te monety są zauważalnie mniejsze niż groszówki ... ale może to tylko wrażenie ze względu na grubość oraz wagę ... teraz (po info od @Rogo to już sam nie wiem).
Ja nawet nie mam Talismana.
- abubu
-
No widzisz ... ja zrozumiałem, że groszówka ma 10,5 mm
... nie mam pod ręką takiej ciężkiej waluty aby sprawdzić 
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
- Rogo
-
- Felis1977
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Kontrakty - Posty: 587
Próbowałem. Miałem zielone k6tki za Życie, niebieskie k8ki za Moc, czerwone k12tki za Siłę i żółte k10tki za złoto. Problematyczne jeśli grasz na dywanie, albo z dziećmi, albo z piwem, albo na niestabilnym stole. Raz je potrącisz i już nie wiadomo jakie były cechy.
- Rogo
-
Bo to trzeba jeszcze mieć specjalne trzymaki na te kostki (skleić z czegoś, ulepić lub wydrukować w 3d), żeby stabilnie stały w miejscu. Inaczej to faktycznie nie ma sensu. Żetony i tak lepsze (choćby te nieszczęsne stożki)
Ja nawet nie mam Talismana.
- abubu
-
Może nie uwierzysz ... ale właśnie w internecie jest to forum!
- Piter
-
5mm różnicy w średnicy (10mm vs 15mm) jest mocno zauważalne. Mimo to te małe monetki mają swój ciężar.
Około 15mm średnicy dla tego typu monet to chyba optymalnie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Alternatywny Talisman: Magia i Miecz należy traktować jako projekt hobbystyczny i jest hołdem oddanym mojej ulubionej grze.
Nie jest przeznaczony do sprzedaży, lecz wyłącznie do niekomercyjnego użytku osobistego w gronie znajomych.
Nie jest przeznaczony do sprzedaży, lecz wyłącznie do niekomercyjnego użytku osobistego w gronie znajomych.