mikx178 pisze: ↑czwartek 14 sie 2025, 21:38
Tego się nie spodziewałem . W wampirki nagrałem się sporo więc czekam z niecierpliwością na premierę.
Jakieś dwa tygodnie temu wydana została nowa beta z bardzo ciekawą postaci, która potencjalnie może zdobyć wszystkie dostępne w grze bronie.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
[quote=mikx178 post_id=208168 time=1755200318 user_id=16458] Tego się nie spodziewałem ':). W wampirki nagrałem się sporo więc czekam z niecierpliwością na premierę. [/quote]
Jakieś dwa tygodnie temu wydana została nowa beta z bardzo ciekawą postaci, która potencjalnie [ispoiler]może zdobyć wszystkie dostępne w grze bronie.[/ispoiler]
Mały Nemo pisze: ↑czwartek 14 sie 2025, 22:29
Jakieś dwa tygodnie temu wydana została nowa beta z bardzo ciekawą postaci, która potencjalnie może zdobyć wszystkie dostępne w grze bronie.
Tego nie wiedziałem. Muszę obczaić.
[quote="Mały Nemo" post_id=208170 time=1755203362 user_id=704] Jakieś dwa tygodnie temu wydana została nowa beta z bardzo ciekawą postaci, która potencjalnie może zdobyć wszystkie dostępne w grze bronie. [/quote] Tego nie wiedziałem. Muszę obczaić.
Mały Nemo pisze: ↑czwartek 14 sie 2025, 22:29
Tego nie wiedziałem. Muszę obczaić.
► Pokaż Spoiler
[quote=mikx178 post_id=208171 time=1755207297 user_id=16458] [quote="Mały Nemo" post_id=208170 time=1755203362 user_id=704] Jakieś dwa tygodnie temu wydana została nowa beta z bardzo ciekawą postaci, która potencjalnie może zdobyć wszystkie dostępne w grze bronie. [/quote] Tego nie wiedziałem. Muszę obczaić. [/quote]
Valdi pisze: ↑piątek 15 sie 2025, 10:57
Takie pytanko, skąd ten tytuł / znaczy to jakiś ciekawy, wyjątkowy o czymś nie wiem czy po prostu i tak sie pojawił?
Więc tak, gra została wydana jakieś 2 lata temu i zaskarbiła sobie serca graczy kilkoma rzeczami. Po pierwsze daje frajdę popatrzeć jak nasza postać rozpierdziela wszystko na swojej drodze, do tego stopnia, że nic nie widać na ekranie, ale jednocześnie nie laguje. Ponadto gra jest tania jak barszcz i to dosłownie, dodatki również, a oferuje naprawdę dużo contentu, więc nie dość, że się widzi na co nasze pieniądze poszły (nie jestem w stanie wyobrazić sobie kogoś, kto zapłacił za dodatek 10 zł i jeszcze narzeka, że zawartość nie jest warta tych 10 zł), to również każdego jest stać na tą grę. Jest też dużo grywalnych postaci i broni (obecnie bodaj 184 postaci) oraz gra ma udane collaby z Contrą, Castlevanią, a niedawno również z SaGa Emerald.
Podsumowując, gra jest tania i ma dużo contentu i cały czas wychodzi nowy, więc ludzie ją lubią. A skoro ludzie lubią, to wychodzą do niej nowe dodatki i inne rzeczy jak ta planszówka czy jakiś czas temu ogłoszono książkę, a nawet film.
Tutaj link, gdybyś chciał się zainteresować:
[quote=Valdi post_id=208177 time=1755248258 user_id=226] Takie pytanko, skąd ten tytuł / znaczy to jakiś ciekawy, wyjątkowy o czymś nie wiem czy po prostu i tak sie pojawił? [/quote]
Więc tak, gra została wydana jakieś 2 lata temu i zaskarbiła sobie serca graczy kilkoma rzeczami. Po pierwsze daje frajdę popatrzeć jak nasza postać rozpierdziela wszystko na swojej drodze, do tego stopnia, że nic nie widać na ekranie, ale jednocześnie nie laguje. Ponadto gra jest tania jak barszcz i to dosłownie, dodatki również, a oferuje naprawdę dużo contentu, więc nie dość, że się widzi na co nasze pieniądze poszły (nie jestem w stanie wyobrazić sobie kogoś, kto zapłacił za dodatek 10 zł i jeszcze narzeka, że zawartość nie jest warta tych 10 zł), to również każdego jest stać na tą grę. Jest też dużo grywalnych postaci i broni (obecnie bodaj 184 postaci) oraz gra ma udane collaby z Contrą, Castlevanią, a niedawno również z SaGa Emerald.
Podsumowując, gra jest tania i ma dużo contentu i cały czas wychodzi nowy, więc ludzie ją lubią. A skoro ludzie lubią, to wychodzą do niej nowe dodatki i inne rzeczy jak ta planszówka czy jakiś czas temu ogłoszono książkę, a nawet film.
Tutaj link, gdybyś chciał się zainteresować: https://store.steampowered.com/app/1794680/Vampire_Survivors/
Valdi pisze: ↑piątek 15 sie 2025, 12:23
A ta wersja planszowa to coś ciekawego może być?
Póki co ogłosili tylko i wiadomo jedynie jak będzie pudełko wyglądać (które nota bene wg BGG zostało już raz zmienione), a tak to jest wielka niewiadoma. Gra jest do 4 graczy i ma trwać około 45 minut.
Patrząc na ten opis z BGG:
Up to 4 brave heroes battle seemingly unending waves of enemies as they hope to increase their powers and gather new abilities so they may hope to survive as long as possible!
From designer Emerson Matsuuchi, this fast paced, deck building game has several unique characters, which players will deploy on the gameboard. They must do battle with with fiendish creatures who seek only to exterminate their existence.
If the players can live long enough they will make it to the end and they will have won the game, even though Death itself will arrive to destroy them utterly.
But maybe, even Death can die...
Gra będzie jakąś karcianką z postaciami (pewnie którymiś z tych 184), które wykłada się na planszy i coś z nimi robi, przypuszczam że zabija się kolejne hordy przeciwników podczas kolejnych fal, a podczas ostatniej fali do pokonania będzie czerwona śmierć. Oryginalnie w grze są 2 rodzaje śmierci - czerwona, która w normalnych okolicznościach kończy run, ale da się ją zabić (choć w podstawce jest to dosyć trudne), oraz biała śmierć, która się pojawia dlatego, że czerwoną śmierć da się zabić, więc tej już się nie da.
Oryginalnie w grze cyfrowej, aby zabić czerwoną śmierć, trza zdobyć jedną z 2 broni (dostępne losowo, a najlepiej obydwie) oraz po 2 przedmioty na każdą z broni, które znajdują się po krańcach planszy, aby ulepszyć tę broń, aby była w stanie albo zabić śmierć (pierwsza broń), albo regenerować tyle życia, że śmierć nie jest w stanie nas zabić, a my ją możemy pokonać swymi innymi broniami (druga broń). Przypuszczam więc, że w grze będzie chodzić o to, aby znaleźć jedną lub obydwie bronie, te 4 ulepszenia broni i nimi pokonać śmierć.
[quote=Valdi post_id=208180 time=1755253423 user_id=226] A ta wersja planszowa to coś ciekawego może być? [/quote]
Póki co ogłosili tylko i wiadomo jedynie jak będzie pudełko wyglądać (które nota bene wg BGG zostało już raz zmienione), a tak to jest wielka niewiadoma. Gra jest do 4 graczy i ma trwać około 45 minut.
Patrząc na ten opis z BGG:
[i]Up to 4 brave heroes battle seemingly unending waves of enemies as they hope to increase their powers and gather new abilities so they may hope to survive as long as possible!
From designer Emerson Matsuuchi, this fast paced, deck building game has several unique characters, which players will deploy on the gameboard. They must do battle with with fiendish creatures who seek only to exterminate their existence.
If the players can live long enough they will make it to the end and they will have won the game, even though Death itself will arrive to destroy them utterly.
But maybe, even Death can die...[/i]
Gra będzie jakąś karcianką z postaciami (pewnie którymiś z tych 184), które wykłada się na planszy i coś z nimi robi, przypuszczam że zabija się kolejne hordy przeciwników podczas kolejnych fal, a podczas ostatniej fali do pokonania będzie czerwona śmierć. Oryginalnie w grze są 2 rodzaje śmierci - czerwona, która w normalnych okolicznościach kończy run, ale da się ją zabić (choć w podstawce jest to dosyć trudne), oraz biała śmierć, która się pojawia dlatego, że czerwoną śmierć da się zabić, więc tej już się nie da.
Oryginalnie w grze cyfrowej, aby zabić czerwoną śmierć, trza zdobyć jedną z 2 broni (dostępne losowo, a najlepiej obydwie) oraz po 2 przedmioty na każdą z broni, które znajdują się po krańcach planszy, aby ulepszyć tę broń, aby była w stanie albo zabić śmierć (pierwsza broń), albo regenerować tyle życia, że śmierć nie jest w stanie nas zabić, a my ją możemy pokonać swymi innymi broniami (druga broń). Przypuszczam więc, że w grze będzie chodzić o to, aby znaleźć jedną lub obydwie bronie, te 4 ulepszenia broni i nimi pokonać śmierć.
Valdi pisze: ↑piątek 15 sie 2025, 12:23
Ale spoko elektronicza wersja mnie i tak nie zainteresuje
Nie wiesz co tracisz
[quote=Valdi post_id=208180 time=1755253423 user_id=226] Ale spoko elektronicza wersja mnie i tak nie zainteresuje [/quote] Nie wiesz co tracisz :upside_down_face: