Wielka Draka W Małym Mieście - ktoś grał?
Ktoś potrafi napisać kilka spostrzeżeń dla kogo to gra,
jaką mu sprawiało przyjemność lub nie?
I jak np ma się do Too Many Bones,
czy innych kooperacji?
Wielka Draka W Małym Mieście
- the MackaN
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Karty
• Pająki - Posty: 1134
- Berni
-
Re: Wielka Draka W Małym Mieście
Posiadam wersję ze Wspieram.to
Grałem kilka razy.
Gra w pełni kooperacyjna, z dużym naciskiem na ustalanie taktyki ponad stołem.
Mechanicznie przypomina mi Robot Quest Arenę, gdzie kupuje się ekwipunek, a potem napiernicza na planszy
Gra jest jak dla mnie bardzo przyjemna. Każdy boss stanowi wyzwanie i nie ma tutaj zwykłego klepania się po mordach, tylko trzeba bardzo taktycznie podchodzić do walki i używać terenu jaki jest na planszy.
Podobnie jak w TMB trzeba mocno polegać na współgraczach i uzupełniać się umiejętnościami.
Powinna ci się spodobać (i te figurki żywo wyjęte z bajek z lat 30, co dla mnie jest dodatkowym atutem, bo uwielbiam ten typ rysunku).
Grałem kilka razy.
Gra w pełni kooperacyjna, z dużym naciskiem na ustalanie taktyki ponad stołem.
Mechanicznie przypomina mi Robot Quest Arenę, gdzie kupuje się ekwipunek, a potem napiernicza na planszy
Gra jest jak dla mnie bardzo przyjemna. Każdy boss stanowi wyzwanie i nie ma tutaj zwykłego klepania się po mordach, tylko trzeba bardzo taktycznie podchodzić do walki i używać terenu jaki jest na planszy.
Podobnie jak w TMB trzeba mocno polegać na współgraczach i uzupełniać się umiejętnościami.
Powinna ci się spodobać (i te figurki żywo wyjęte z bajek z lat 30, co dla mnie jest dodatkowym atutem, bo uwielbiam ten typ rysunku).
- the MackaN
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Karty
No właśnie zastanawiam się na ile ciekawe będzie klepanie tych samych bossów ciągle. W Too Many Bones dociąg żetonów diametralnie zmienia rozgrywkę i za każdym razem jest nieco inaczej. W Wielkiej drace nie wiem na ile powtarzalność bossów nie będzie problemem. Łamię się nad kupnem... szczególnie że jakieś dodatki wychodzą/wyszły a już mi się trochę przejadło Too Many Bones a Cuthulu Death May Die kampania trzecia to wciąż za mały powiesz świeżości w stosunku do pierwszej i drugiej, więc po przejściu trzeciej i przed zaczęciem czwartej warto by było czymś przełamać kooperacyjne gry. Myślałem że tę lukę wypełni Station Fall, ale to z kooperacją ma tyle wspólnego co Spirit Island z Osadnikami z Catanu...
- Berni
-
Jaka trzecia, jak ja CDMD mam 4 sezony fizycznie na półce, a niedawno wsparłem sezon 5 i 6 na GF. Chyba, ze masz też cztery i chcesz pograć w coś pomiędzy 
Odnośnie Wielkiej Draki, to tam bosów jest 12 sztuk w podstawce, a dodatkowych 8 w "Paskudnych sąsiadach".
Grasz zawsze z losowymi bosami. Losujesz 4 na rozgrywkę (taka mini - kampania).
Dodatkowo każdy z nich ma trochę inne umiejętności, w zależności od tego, na którym etapie rozgrywki go spotkasz.
Więc marne szanse, że rozgrywka będzie powtarzalna. Ja się dobrze bawię przy tej grze. A często bęcki zbieram od przeciwników
Odnośnie Wielkiej Draki, to tam bosów jest 12 sztuk w podstawce, a dodatkowych 8 w "Paskudnych sąsiadach".
Grasz zawsze z losowymi bosami. Losujesz 4 na rozgrywkę (taka mini - kampania).
Dodatkowo każdy z nich ma trochę inne umiejętności, w zależności od tego, na którym etapie rozgrywki go spotkasz.
Więc marne szanse, że rozgrywka będzie powtarzalna. Ja się dobrze bawię przy tej grze. A często bęcki zbieram od przeciwników
- the MackaN
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Karty
Też mam 4 fizycznie na półce, ale robię w tej chwili sezon trzeci. I już po dwóch pierwszych za mały powiew świeżości dla mnie... Dlatego szukam czegoś właśnie do pomiędzy.