Schron Zero

Schron Zero to gra planszowa osadzona w realiach zniszczonego świata, świata po Apokalipsie. Akcja gry toczy się w nieokreślonej przyszłości, po wydarzeniu nazwanym BUNT. Był to moment, w którym sztuczna inteligencja postanowiła użyć swoich armii złożonych z robotów, by wyeliminować ludzkość.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Valdi
#Administrator: Valdi
Właściciel portalu magiaimiecz.eu
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Handel
Księżycowy Kamień
ZP i LK

Re: Schron Zero

Post autor: Valdi »

armisch pisze: wtorek 26 maja 2020, 11:16 A Wejście musi być czerwone by łączyło się z planszą oryginalną.
Ale nie całe :D

Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
Awatar użytkownika
armisch [Autor tematu]
Gladiator
Gladiator
Gladiator
Kontakt:

Post autor: armisch »

a jak to widzisz? jakies propozycje to zmienie

Awatar użytkownika
Michael
Filozof
Filozof
Filozof
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Poszukiwacze z Talismana
Zbrojownia Szalonego Gnoma

Post autor: Michael »

Czy ktoś wie co się stało z tym projektem? Kontakt z autorem prawie żaden, wpisy na Chomikuj sprzed wielu miesięcy, Facebooka nie mam więc nie wiem czy tam coś się dzieje, na tym forum wpada raz na kilka miesięcy. Z poszukiwań w internecie wynika że autor zajął się innymi rzeczami. Chciałem pograć w Schron Zero, ale szkoda drukować go w stanie jakim jest teraz, nie wiadomo która wersja jest ostatnia, błędów jak mrówków - literówek, ortograficznych i w samej grze w rodzaju innych naz tych samych rzeczy na różnych kartach. Zatem ponawiam pytanie czy ktoś wie czy został projekt porzucony? Ja uważam, że tak.

Given the choice - whether to rule a corrupt and failing empire, or to challenge the Fates for another throw, a better throw against one's destiny - what was to do?

Tell me about the loneliness of good. Is it equal to the loneliness of evil?"
Awatar użytkownika
Valdi
Właściciel portalu magiaimiecz.eu
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Handel
Księżycowy Kamień
ZP i LK

Post autor: Valdi »

Z tego co wiem @armisch pracuje teraz nad inną grą "Gniazdo", Survival Horror. Schron Zero uznał chyba za ukończony na tyle ile potrzeba. Znaczy Gra jest grywalna i chyba nie będzie do niej wracał nie chce dawać tu pewniaka, bo zawsze coś może się zmienić. W każdym razie czasem tu zagląda. (ostatnio w lutym) więc może sam da znać.

Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
Awatar użytkownika
Michael
Filozof
Filozof
Filozof
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Poszukiwacze z Talismana
Zbrojownia Szalonego Gnoma

Post autor: Michael »

No właśnie tego się obawiam,że uznał za skończony. Chociaż sam pisał że pracuje nad Zimą a gdzieś w necie krąży zdjęcie okładki dodatku Potop. Tak jak pisałem nie mam Facebooka i dlatego nie wiem co tam się dzieje.

Wiem że autor wpada na forum, bo sam do niego pisałem 2 miesiące temu.

Given the choice - whether to rule a corrupt and failing empire, or to challenge the Fates for another throw, a better throw against one's destiny - what was to do?

Tell me about the loneliness of good. Is it equal to the loneliness of evil?"
Awatar użytkownika
armisch [Autor tematu]
Gladiator
Gladiator
Gladiator
Kontakt:

Post autor: armisch »

Drodzy gracze i sympatycy Schronu Zero!

Projekt Schron Zero był fanowskim przedsięwzięciem tworzonym z pasji do gier planszowych i klimatów postapokalipsy. Z radością ogłaszam, że gra została zakończona w takiej formie, w jakiej obecnie istnieje. Nie przewiduję dalszego rozwijania ani dodawania oficjalnych rozszerzeń.

Gra jest kompletna na swój sposób – niedoskonała, ale żywa. Jeśli jednak czujecie niedosyt – zachęcam do tworzenia własnych dodatków, modyfikacji, zasad domowych czy scenariuszy. Schron Zero może żyć dalej w waszych rękach, stołach i głowach.

Dziękuję wszystkim, którzy wspierali projekt, grali, testowali i dzielili się opiniami. To była świetna przygoda.

Do zobaczenia gdzieś na Ziemi po zagładzie.

ODPOWIEDZ