Witam serdecznie.
Jestem nowy na tym forum choć "mim" posiadałem już w latach 90". Od kilku lat dokupuję kolejne dodatki do "Tmim" i cieszę się jak dziecko każdą rozgrywką czy czasem poświęconym na malowaniu figurek do tej gry
Obecnie poszukuję kogoś, kto mógł by wydrukowa dla mnie w 3D figurkę barbarzyńcy z "Tmim" w oryginalnym rozmiarze i ewentualnie kartę tej postaci.
Z innej beczki. Jeśli jest ktoś kto chce pozbyć się samej planszy do "podziemi" to chętnie odkupię. Moja została zalana
Z góry dziękuję za każdą odpowiedź lub chęć pomocy
Witam serdecznie. Jestem nowy na tym forum choć "mim" posiadałem już w latach 90". Od kilku lat dokupuję kolejne dodatki do "Tmim" i cieszę się jak dziecko każdą rozgrywką czy czasem poświęconym na malowaniu figurek do tej gry :D Obecnie poszukuję kogoś, kto mógł by wydrukowa dla mnie w 3D figurkę barbarzyńcy z "Tmim" w oryginalnym rozmiarze i ewentualnie kartę tej postaci.
Z innej beczki. Jeśli jest ktoś kto chce pozbyć się samej planszy do "podziemi" to chętnie odkupię. Moja została zalana :/ :( Z góry dziękuję za każdą odpowiedź lub chęć pomocy :)
Tomasino pisze: ↑niedziela 16 gru 2018, 17:33
Od kilku lat dokupuję kolejne dodatki do "Tmim" i cieszę się jak dziecko każdą rozgrywką czy czasem poświęconym na malowaniu figurek do tej gry
Hej! W dobie obecnego "kryzysu" na Talismanowym rynku, łączę się w bólu. Takich ludzi szkoda mi najbardziej. Też miałem zwyczaj kupowania dodatków na święta i na szczęście zdążyłem wszystkie kupić.
Tomasino pisze: ↑niedziela 16 gru 2018, 17:33
Obecnie poszukuję kogoś, kto mógł by wydrukowa dla mnie w 3D figurkę barbarzyńcy z "Tmim" w oryginalnym rozmiarze i ewentualnie kartę tej postaci.
Możesz podpytać @LoganOna, ale byś musiał uzbroić się w cierpliwość. Po pierwsze kolejka u niego jest coraz dłuższa, a po drugie taką figurkę musi zaprojektować od podstaw. Na Twoim miejscu poszukałbym jakiejś pasującej do takiej postaci gdzieś w internecie i z pasującą do niej grafiką przygotowałbym samemu kartę postaci.
[quote=Tomasino post_id=160570 time=1544978000 user_id=12919] Od kilku lat dokupuję kolejne dodatki do "Tmim" i cieszę się jak dziecko każdą rozgrywką czy czasem poświęconym na malowaniu figurek do tej gry :D [/quote] Hej! W dobie obecnego "kryzysu" na Talismanowym rynku, łączę się w bólu. Takich ludzi szkoda mi najbardziej. Też miałem zwyczaj kupowania dodatków na święta i na szczęście zdążyłem wszystkie kupić. [quote=Tomasino post_id=160570 time=1544978000 user_id=12919] Obecnie poszukuję kogoś, kto mógł by wydrukowa dla mnie w 3D figurkę barbarzyńcy z "Tmim" w oryginalnym rozmiarze i ewentualnie kartę tej postaci. [/quote] Możesz podpytać [usermention2=11755 color=#BF8000]LoganOna[/usermention2], ale byś musiał uzbroić się w cierpliwość. Po pierwsze kolejka u niego jest coraz dłuższa, a po drugie taką figurkę musi zaprojektować od podstaw. Na Twoim miejscu poszukałbym jakiejś pasującej do takiej postaci gdzieś w internecie i z pasującą do niej grafiką przygotowałbym samemu kartę postaci.
Znam prosty sposób na zdobycie modelu 3D Barbarzyńcy i każdej innej oryginalnej figurki ale tego nie zrobię bo prawa mi nie pozwalają
Tak jak np. tutaj zrobiłem sobie parę zapasowych klonów ale jak i na wszystko i na to jest potrzebna chwila czasu
Pytanie z innej beczki ktoś wie jak zmyć farbę z figurek od TMiM ? Bo kupiłem kiedyś zestaw Zwiastun i ma pomalowane figurki ;/
Znam prosty sposób na zdobycie modelu 3D Barbarzyńcy :) i każdej innej oryginalnej figurki ale tego nie zrobię bo prawa mi nie pozwalają :)
Tak jak np. tutaj zrobiłem sobie parę zapasowych klonów :P ale jak i na wszystko i na to jest potrzebna chwila czasu :) [IMG]http://i67.tinypic.com/2dtbot2.jpg[/IMG] [IMG]http://i64.tinypic.com/4sny39.jpg[/IMG] [IMG]http://i66.tinypic.com/behsw1.jpg[/IMG]
Pytanie z innej beczki ktoś wie jak zmyć farbę z figurek od TMiM ? Bo kupiłem kiedyś zestaw Zwiastun i ma pomalowane figurki ;/
Słyszałem kiedyś, że kąpiel w płynie do hamulców Dot 3 i późniejsze domycie szczoteczką do zębów robią swoje.
Nie testowałem.
Nie mam pojęcia jak z Dot 4.
Zrób sobie test na jakiejś taniej figurce
Ja nawet nie mam Talismana.
Słyszałem kiedyś, że kąpiel w płynie do hamulców Dot 3 i późniejsze domycie szczoteczką do zębów robią swoje. Nie testowałem. Nie mam pojęcia jak z Dot 4.
Nie testowałem, ale z tego co pamiętam dot3 jest dość mocny i może mieć wpływ na figurkę, mogę się mylić. Ja moczyłem w zwykłym denaturacie i później szczotkowałem. Działa dość dobrze, ale jednak może coś zostać, wtedy będzie trzeba poeksperymentować z dot3.
Nie testowałem, ale z tego co pamiętam dot3 jest dość mocny i może mieć wpływ na figurkę, mogę się mylić. Ja moczyłem w zwykłym denaturacie i później szczotkowałem. Działa dość dobrze, ale jednak może coś zostać, wtedy będzie trzeba poeksperymentować z dot3.
DOT-3 użyłem raz ... niby zmyło całą farbę, ale plastik stał się ciut zbyt plastyczny. Zapewne zbyt długo namaczałem figurkę, ale nie chciało mi się więcej testować.
EDIT: Ewentualnie możesz jeszcze spróbować bezacetonowy zmywacz do paznokci. Osobiście nie używałem, ale polecany na forach hobbystycznych.
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
DOT-3 użyłem raz ... niby zmyło całą farbę, ale plastik stał się ciut zbyt plastyczny. Zapewne zbyt długo namaczałem figurkę, ale nie chciało mi się więcej testować.
[b]EDIT[/b]: Ewentualnie możesz jeszcze spróbować [b][u]bezacetonowy[/u][/b] zmywacz do paznokci. Osobiście nie używałem, ale polecany na forach hobbystycznych.
perhydrol to chyba przesada
acetonowy rozpuszczalnik do lakierow do paznokci zmiekczy plastik jak bedzie dlugo moczony ale nadzerek raczej nie zrobi
mi sie niektore podbarwialy jak tym farbe zmywalem i czesc figurek mam rozowych z podstawki
perhydrol to chyba przesada acetonowy rozpuszczalnik do lakierow do paznokci zmiekczy plastik jak bedzie dlugo moczony ale nadzerek raczej nie zrobi mi sie niektore podbarwialy jak tym farbe zmywalem i czesc figurek mam rozowych z podstawki
Aceton czyli zmywacz do paznokci jak w złym momencie wyjmiesz to rozpuszcza detale nawet plastikowych figurek które są trwalsze niż żywica więc osobiście nie polecam. Jest jeszcze coś takiego jak zmywacz do farb wamod lub vamod i z tego co czytałem na forach nie niszczy figurek z żywicy. Sam nie testowałem więc nie gwarantuje tego. Radzę się zapytać na forach lub grupach bitewniakowych tam są eksperci od zmywania farby.
Aceton czyli zmywacz do paznokci jak w złym momencie wyjmiesz to rozpuszcza detale nawet plastikowych figurek które są trwalsze niż żywica więc osobiście nie polecam. Jest jeszcze coś takiego jak zmywacz do farb wamod lub vamod i z tego co czytałem na forach nie niszczy figurek z żywicy. Sam nie testowałem więc nie gwarantuje tego. Radzę się zapytać na forach lub grupach bitewniakowych tam są eksperci od zmywania farby.