Posiadłość Szaleństwa 2ed lub Scythe którą polecacie?
Czy grał ktoś w obydwie czy możecie napisać coś więcej na temat tych gier?
Jakieś interesujące spostrzeżenia, krótka recenzja.
Coś co pomogłoby mi podjąć decyzję.

Zdecydowanie Psyclon Nine, Kredki lub przynajmniej Testament.Miszon pisze:Zasadniczo pytanie typu "Planuje sobie kupić jakąś płytę do posłuchania. Waham się między Metallicą a Laną del Rey. Co polecacie?"

Nie wiem, staram sie nie sluchac. Moze Iron Maiden, kilka albumow Metallica, Emimem.Miszon pisze:A z popu?

Podciągnięcie Metallici i Eminema pod pop jeszcze byłabym w stanie zrozumieć, bo przynajmniej lecą często w radiu, ale Iron Maiden?Nemomon pisze:Nie wiem, staram sie nie sluchac. Moze Iron Maiden, kilka albumow Metallica, Emimem.Miszon pisze:A z popu?

Tak naprawde i Metallica i Iron Maiden to maksymalnie rock. Nazwanie tej muzyki metalem, to jak grzech bluznierstwa. Ale podpialem ich pod pop, bo jakby nie bylo (co sama zauwazaszVisenna pisze:Podciągnięcie Metallici i Eminema pod pop jeszcze byłabym w stanie zrozumieć, bo przynajmniej lecą często w radiu, ale Iron Maiden?Nemomon pisze:Nie wiem, staram sie nie sluchac. Moze Iron Maiden, kilka albumow Metallica, Emimem.Miszon pisze:A z popu?

Ale powiedzmy sobie jednak szczerze, twórczość danego zespołu to nie tylko single, ale i całe płytyNemomon pisze:Tak naprawde i Metallica i Iron Maiden to maksymalnie rock. Nazwanie tej muzyki metalem, to jak grzech bluznierstwa. Ale podpialem ich pod pop, bo jakby nie bylo (co sama zauwazaszVisenna pisze:Podciągnięcie Metallici i Eminema pod pop jeszcze byłabym w stanie zrozumieć, bo przynajmniej lecą często w radiu, ale Iron Maiden?Nemomon pisze:Nie wiem, staram sie nie sluchac. Moze Iron Maiden, kilka albumow Metallica, Emimem.Miszon pisze:A z popu?), ich piosenki sa bardzo popularne. Ironow tez bardzo czesto w radiu slyszalem, np Wasting Love, Wasted Years czy Afraid to Shoot Strangers.

ja nie. żart albo totalna ignorancjaVisenna pisze: Podciągnięcie Metallici i Eminema pod pop jeszcze byłabym w stanie zrozumieć

Zasadniczo to raczej nie sądzę aby to pytanie było źle sformułowane wystarczy doczytać do końca całe pytanie, a nie wyskakiwać z takimi prześmiewczymi tezami lana del ray a metalica, jeśli nie grałeś w żadna z tych gier to nie mamy o czym dyskutować a jeśli grałeś to przedstaw swoje spostrzeżenia na temat każdej z nich.Miszon pisze:Zasadniczo pytanie typu "Planuje sobie kupić jakąś płytę do posłuchania. Waham się między Metallicą a Laną del Rey. Co polecacie?"

Teraz widzę że coś tam napisałeś także spoko dzięki ale myślę że można było tak odrazu napisać drogi forumowiczu.Miszon pisze:Eminem, mimo że nieco rockuje i rapuje, to przecież pop. Nawet nagrał kawałek z Rihanną.
Widzę że tylko propozycje zamienników Metalliki dajecie, a nic w zamian za Lanę nie ma? Podałem Metę i Lanę, bo lubię podobnie, chociaż tę drugą chyba bardziej. Zwłaszcza że Meta to jednak już trochę obciach, próchna i dinozaury których nie wypada słuchać
Co do głównego pytania:
Nie da się tych gier porównać. Osobiście wolę Posiadłość. Bo nie lubię mechów i ogólnie szaty graficznej Scythe, poza tym gra tylko udaje wojenną, to raczej ekonomiczna przepychanka

Sądziłem, że tytuł tego wątku sugeruje, że pytasz "Posiadłość Szaleństwa czy Scythe? Którą z tych gier polecacie?"Oktawian pisze:Jeszcze raz powtórzę nikt o żadne porównanie nie prosił dlaczego więc się tak uparłeś na to porównywanie obu tytułów?
No tak, ale nie zapytałeś przecież w ogóle, czego oczekujesz od gry, z kim będziesz grał, jakie gry lubisz, jakie masz, czy lubisz bardziej się zrelaksować, czy dużo myśleć, etc. Mówiąc krótko: podałeś za mało danych, by wiedzieć, co odpowiedzieć na twoje pytanie.Oktawian pisze: Jeśli dla Ciebie jedyną umiejętnością rozmowy na temat gier planszowych czy muzyki jest porównanie załóżmy typu "to jest pop a to jest rock i wg mnie to jest całkiem co innego więc nie mogę tego polecić", spoko każdy wypowiada się w taki sposób na jaki go stać.
A gry planszowe spełniają takie same potrzeby niezależnie od tego jaki typ gier to jest tak jak i muzyka którą przytoczyłeś chcę się zrelaksować i pograć w grę spotkać się ze znajomymi przy jednym stole to jest moja potrzeba obydwie gry spełniają te potrzeby.
Zamiast z góry zakładać że coś jest niemożliwe bo ja nie potrafię tego zrobić to nie znaczy ze nie jest to możliwe czy trudne.
W tamtym temacie trochę bardziej się rozpisałem, czego oczekuję od gry i podałem listę pytań. A także jednak prosiłem o porównanie z grą raczej dość podobną.Oktawian pisze:Chciałbym jeszcze zauważyć że sam osobiście założyłeś temat bardzo podobny do tego więc jednak jest to możliwe czy nie, żeby komuś polecić jakąś grę.