Talisman co dalej??
- vincent
-
Talisman co dalej??
witam.
Jestem szczęśliwym posiadaczem takiego secika
Postawka,Góry,Podziemia,Reaper,Pani Jeziora,Królowa Lodu...myślę teraz intensywnie nad kolejnym małym i dużym rozszerzeniu..jakie są wasze opinie co mogłoby dostarczyc fajnych poszukiwaczy i karty??
Myślę nad miastem,żeby mozna było szybciej spożytkować kaske...Co do małego dodatku waham się między wilkołakiem a Krainą ognia..
co polecacie?
Jestem szczęśliwym posiadaczem takiego secika
Postawka,Góry,Podziemia,Reaper,Pani Jeziora,Królowa Lodu...myślę teraz intensywnie nad kolejnym małym i dużym rozszerzeniu..jakie są wasze opinie co mogłoby dostarczyc fajnych poszukiwaczy i karty??
Myślę nad miastem,żeby mozna było szybciej spożytkować kaske...Co do małego dodatku waham się między wilkołakiem a Krainą ognia..
co polecacie?
- Bludgeon
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Great Talisman
• Powrót Skavenów
• Udręka Czarownika - Posty: 6316
Wilkołak lepszy od Krainy Ognia.
Miasto jest dobrym pomysłem jeśli macie nadmiar kasy w grze (a pewnie macie jeśli gracie z Górami)
Kataklizm ma bardzo fajnych poszukiwaczy.
Miasto jest dobrym pomysłem jeśli macie nadmiar kasy w grze (a pewnie macie jeśli gracie z Górami)
Kataklizm ma bardzo fajnych poszukiwaczy.
What a view.
- Wiktor
-
1984 - 2019 - Posty: 1779
Miasto jest chyba dodatkiem, który ma najmniej fantastycznego klimatu i bardzo ułatwia grę. To jeden wielki sklep. Są opinie, że to niedopracowany dodatek i ja się z tym zgadzam. Często nie gram z miastem i odradzam tego dodatku, więcej frajdy dadzą Ci Góry lub Podziemia. Góry są o tyle lepsze od Podziemi, że częściej się z nich korzysta, bo nie są aż tak wymagające jak Podziemia.
- vincent
-
Re: Talisman co dalej??
no właśnie wczoraj grałem z kumplem i zużyliśmy całe złoto..tak wyszło i pomyślałem,że byłaby to idealna okazja do zakupów w mieście...ale chyba i tak miasto lepsze niż las ??
- Miszon
-
Ja akurat bardzo lubię Miasto choć zgadzam się że to sklep
.
Las jest ciekawy ale z drugiej strony daje odczucie że trochę mało dali jak na duży dodatek. Lekki niesmak z tego powodu.
Las jest ciekawy ale z drugiej strony daje odczucie że trochę mało dali jak na duży dodatek. Lekki niesmak z tego powodu.
http://www.radio-orbit.pl - proszę słuchać najbardziej alternatywnej listy przebojów w Polsce 
- Wiktor
-
Wybór między Lasem a Miastem to jak wybór między bólem zęba a ucha. Podziemia i Góry są dobrze zrobionymi dodatkami, a Las i Miasto nie są już tak dobre.
Las jest ciekawy: plansza, karty. Niestety, wprowadzenie zasad związanych z jasnym i ciemnym losem nie jest zbyt udanym pomysłem. Po prostu gracze mogą sobie bardzo szkodzić w grze i nie wpływa to dobrze na grę. Po prostu dysponowanie ciemnym losem i zmuszenie innego gracza do ponowienia rzutu kością jest lepsze niż wiele czarów, czy innych sposobów na szkodzenie.
Las jest ciekawy: plansza, karty. Niestety, wprowadzenie zasad związanych z jasnym i ciemnym losem nie jest zbyt udanym pomysłem. Po prostu gracze mogą sobie bardzo szkodzić w grze i nie wpływa to dobrze na grę. Po prostu dysponowanie ciemnym losem i zmuszenie innego gracza do ponowienia rzutu kością jest lepsze niż wiele czarów, czy innych sposobów na szkodzenie.
- Miszon
-
Tak to drugi aapekt przy którym jeśli chodzi o Las bym się mocno zastanawiał. Natomiast jak kolega pytający ma już Góry i Podziemia no to lepszego dużego dodatku mieć nie będzie.
http://www.radio-orbit.pl - proszę słuchać najbardziej alternatywnej listy przebojów w Polsce 
- Krzysiek
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Dodatkowe karty
• Zaklęcia - Posty: 1482
Czyli bardzo łatwy?Wiktor pisze:Wybór między Lasem a Miastem to jak wybór między bólem zęba a ucha.
- Wiktor
-
Tylko jeśli nie ma się zębów.
- vincent
-
hmmm..dzisiaj grałem z Miastem..graliśmy we trzech(wszyscy zaprawieni w starych Magio-mieczowych czasach) i muszę przyznać,że nie będę w niego inwestował..o wiele więcej frajdy sprawia rumak ze stajni (za 6sz) niż za 4sz ze stałego pola..muł na wyciągnięcie ręki również odbiera ograniczenia wynikające z posiadania 4 przedmiotów..W związku z tym zainwestuje w dwa małe dodatki..(na pewno wilczek) i pewnie krainę ognia,żeby we dwójkę grać szybciej i z wiekszym ostrzem noża na gardle.Choć generalnie muszę przyznać,że dodatki wymienione przeze mnie w pierwszym poście tak czy owak zapewniają bardzo satysfakcjonującą sesję...czekam za zlocik na południu..
- Wiktor
-
Było już forumowe granie na południu. Może jak już zadomowisz się na forum, to sam coś zorganizujesz? Dodaj do opisu profilu miejsce, z którego jesteś. Południe to tak samo Przemyśl jak i Kraków czy Wrocław.vincent pisze:czekam za zlocik na południu..
Póki co zapraszamy na Zjazd do Gdańska.
Zjazd na południu... Byliśmy na zamku w Malborku, teraz jest zjazd w Bramie Nizinnej, to może następny będzie... Wawel?
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24375
Miasto jest faktycznie bardzo średnio-dobrym dodatkiem i wielu graczy go nie lubi. Ludzie w różny sposób go modyfikują, np. usuwają w talii Zbrojowni Kiścień, Skrybę ograniczają do 1 użytku. Ja sam bym proponował zabronić Poszukiwaczom atakować siebie nawzajem na obszarach Sklepów.
Las aż takim złym dodatkiem nie jest, a instrukcja do niego zawiera również zasady pozwalające w niego grac bez potrzeby używania ciemnego i jasnego Losu. Warto przy tym wspomnieć, iż pierwotnie ciemny Los miał być o wiele, wiele bardziej potężniejszy niż to, co ostatecznie otrzymaliśmy. Relatywnie więc można pocieszyć się myślą, iż zawsze mogło być gorzej
.
Las aż takim złym dodatkiem nie jest, a instrukcja do niego zawiera również zasady pozwalające w niego grac bez potrzeby używania ciemnego i jasnego Losu. Warto przy tym wspomnieć, iż pierwotnie ciemny Los miał być o wiele, wiele bardziej potężniejszy niż to, co ostatecznie otrzymaliśmy. Relatywnie więc można pocieszyć się myślą, iż zawsze mogło być gorzej
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
- vincent
-
Zakupiłem Wilkołaka i Krainę Ognia...i takie wynalazki,które wspaniale porządkują sprawę w pudełkach http://allegro.pl/pudelka-do-kart-talis ... 67666.html
Kurcze wczoraj mi mignął post kogoś,kto sprzedawał dodatki,ale kurcze nie wiem jak do niego trafić.Miasto i Smoki po stówie..poprosiłbym o kontakt.Jestem zbyt nowy na forum jeszcze,powoli ogarniam mechanikę..
A mieszkam w Kielcach,organizacja spociku jest jak najbardziej realna..oczywiście w zależności od frekwencji..a tak swoją drogą jak często odbywają się zloty i ile mniej więcej średnio osób przybywa?
Kurcze wczoraj mi mignął post kogoś,kto sprzedawał dodatki,ale kurcze nie wiem jak do niego trafić.Miasto i Smoki po stówie..poprosiłbym o kontakt.Jestem zbyt nowy na forum jeszcze,powoli ogarniam mechanikę..
A mieszkam w Kielcach,organizacja spociku jest jak najbardziej realna..oczywiście w zależności od frekwencji..a tak swoją drogą jak często odbywają się zloty i ile mniej więcej średnio osób przybywa?
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24375
Na prawie samy dole forum jest dział Targowisko i tam znajdują się oferty kupna i sprzedaży. Temat, o którym pisałeś, to pewnie ten temat: http://forum.magiaimiecz.eu/viewtopic.php?f=36&t=7290vincent pisze:Kurcze wczoraj mi mignął post kogoś,kto sprzedawał dodatki,ale kurcze nie wiem jak do niego trafić.Miasto i Smoki po stówie..poprosiłbym o kontakt.Jestem zbyt nowy na forum jeszcze,powoli ogarniam mechanikę..
Różnie się odbywają, w zależności kto ile ma czasu pomóc coś takiego zorganizować. Jako, że zjazdy odbywają się po Polsce, to trudno jest nam zorganizować coś zupełnie samemu, zważywszy iż wielu z nas mieszka "tu i tam". Zawsze jest potrzebny nam ktoś, kto mieszka na miejscu i będzie mógł zorganizować miejsce i rozmawiać z ludźmi. O ile się nie mylę, to zjazd w Gdańsku będzie naszym 5. zjazdem. Frekwencja jest różna, ale z reguły 10 do 15 osób jest.vincent pisze:A mieszkam w Kielcach,organizacja spociku jest jak najbardziej realna..oczywiście w zależności od frekwencji..a tak swoją drogą jak często odbywają się zloty i ile mniej więcej średnio osób przybywa?
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
- vincent
-
Dzisiaj pierwsza sesja z Kraina Ognia i Wilkołakiem..bardzo fajny mechanizm z dniem i nocą i dzięki temu spotkania z wilkołakiem nie są częste i dodają większego smaczku niż Reaper...co do krainy to świetni poszukiwacze. Trochę natomiast mieliśmy zagwozdkę z Ifrytami i spalaniem ziemi...dość niejasne to dla mnie na razie..muszę jeszcze pogryźć zasady
- vincent
-
może jest ktoś z okolic Kielc i ma ochotę pograć?? niestety mój wierny kompan przeprowadza się a nie moge pozwolić by gra się kurzyła...
hmmm?
hmmm?
- Elya
-
A może jakiś zlot w Katowicach lub okolicach?
Znam sympatyczne miejsce, gdzie sprzedają herbatę, jakieś rzeczy z alkoholem i kakao, jest tam jedno fajne miejsce na dywanie z poduszkami, gdzie mogłoby się zmieścić pewnie 10-15 osób, czasem tam spotkania robią fani jednego ze smoczych forów i miejsce się sprawdza. Razem ze mną mogłyby pewnie przyjść ze dwie osoby.
-
-
Jak ktoś z Białegostoku to się można do mnie odezwać 
Wiem tylko jak się nazywam, ile mam lat i dlaczego kura przebiegła przez szosę.