Talisman: Digital Edition
- Wiktor
-
1984 - 2019 - Posty: 1779
nick, nie wiem skąd tyle błędów. Zaznaczam, że może nie zawsze potrafię obsłużyć grę i może nie wszystko jest błędem. Raz, coś co uznałem za błąd było moim przeoczeniem.
Po wczorajszej aktualizacji zauważyłem błąd, który polega na tym, że zakładka ustawienia zaawansowane wyświetlana była po angielsku. Sprawdzam dziś, jest już inaczej. Trochę lepiej, bo po angielsku jest już tylko opis nazwa i opis "tresure rewards" i "auto switch tabs in play area" Dlaczego tak się stało? Nie wiem.
Inny przykład: używam Bezdennej Torby. Dlaczego gdy wyjmuję z niej przedmiot widzę dwa przyciski "Anuluj" jeden pod drugim? Nie wiem.
Zdarzyło się też że komunikat na górnym pasku wyświetlony był po angielsku.
W większości są to błędy nie uniemożliwiające gry, ale jeśli gralibyśmy razem i nie mógłbyś wykonać zaplanowanej akcji, która miałaby dać Ci przewagę, to pewnie nie byłbyś zadowolony. Takie drobne błędy mogą znacząco wpłynąć na wynik gry.
Po wczorajszej aktualizacji zauważyłem błąd, który polega na tym, że zakładka ustawienia zaawansowane wyświetlana była po angielsku. Sprawdzam dziś, jest już inaczej. Trochę lepiej, bo po angielsku jest już tylko opis nazwa i opis "tresure rewards" i "auto switch tabs in play area" Dlaczego tak się stało? Nie wiem.
Inny przykład: używam Bezdennej Torby. Dlaczego gdy wyjmuję z niej przedmiot widzę dwa przyciski "Anuluj" jeden pod drugim? Nie wiem.
Zdarzyło się też że komunikat na górnym pasku wyświetlony był po angielsku.
W większości są to błędy nie uniemożliwiające gry, ale jeśli gralibyśmy razem i nie mógłbyś wykonać zaplanowanej akcji, która miałaby dać Ci przewagę, to pewnie nie byłbyś zadowolony. Takie drobne błędy mogą znacząco wpłynąć na wynik gry.
- Wiktor
-
Skąd się biorą karty Steam w ekwipunku? Zauważyłem, że mam 4 karty z różnymi potworami z Talismana. Z tego, co jest w ich opisach na Steam, dowiedziałem się, że w sumie jest ich 8.
Czy komuś udało się wejść w posiadanie kompletu kart do Talismana, a jeśli tak to w jaki sposób? Czy np. trzeba dokonać czegoś w grze?
Opisy działania kart Steam w internecie są dość ogólnikowe i niewiele z nich wynika.
Czy komuś udało się wejść w posiadanie kompletu kart do Talismana, a jeśli tak to w jaki sposób? Czy np. trzeba dokonać czegoś w grze?
Opisy działania kart Steam w internecie są dość ogólnikowe i niewiele z nich wynika.
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24371
Połowę z dostępnych kart zawsze otrzymujesz grając w grę. Więc już otrzymałeś swój limit darmowych kart. Resztę kart musisz kupić lub wymienić się z kolegami, by je otrzymać.Wiktor pisze:Skąd się biorą karty Steam w ekwipunku? Zauważyłem, że mam 4 karty z różnymi potworami z Talismana. Z tego, co jest w ich opisach na Steam, dowiedziałem się, że w sumie jest ich 8.
Po skompletowaniu wsio kart możesz wytworzyć odznakę Talismana (maxymalnie 5 razy, więc 5 razy musisz zdobyć komplet kart), dzięki czemu otrzymujesz coraz to ładniejszą odznakę (bardziej błyszczącą
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
- Wiktor
-
4 karty dostałem bez grania w grę, po prostu założyłem konto Steam, aktywowałem Talizmana. Obejrzałem Steama, a tam taka ciekawostka.
A jak mogę wymienić karty, skoro opis pod kartą jest następujący: Tagi: Pospolita, Talisman: Digital Edition, Normalna, Karta kolekcjonerska, Niewymienialny, Niezbywalne?
A jak mogę wymienić karty, skoro opis pod kartą jest następujący: Tagi: Pospolita, Talisman: Digital Edition, Normalna, Karta kolekcjonerska, Niewymienialny, Niezbywalne?
- Mały Nemo
-
No tak, to był skrót myślowy. Nie musisz grać w grę, by dostać karty. Wystarczy, iż masz ją włączoną.
Nie wiem kiedy utworzyłeś konto steam, ale przez jakiś czas po utworzeniu nie można wymieniać się, dopóki nie minie jakiś tam okres czasu (dwa tygodnie czy miesiąc). A potem możesz wymieniać się z kolegami steam poprzez panel wymiany, ale na ten temat będziesz musiał poszukać jakieś instrukcji, która krok po kroku Ci wyjaśni jak to robić.
Nie wiem kiedy utworzyłeś konto steam, ale przez jakiś czas po utworzeniu nie można wymieniać się, dopóki nie minie jakiś tam okres czasu (dwa tygodnie czy miesiąc). A potem możesz wymieniać się z kolegami steam poprzez panel wymiany, ale na ten temat będziesz musiał poszukać jakieś instrukcji, która krok po kroku Ci wyjaśni jak to robić.
-
-
No to chyba najlepsza promocja na podstawkę i nie tylko (Talisman: Digital Edition and Talisman: Prologue + Gambler and Martyr Character Packs). Płaci się ile się chce
.
https://www.humblebundle.com/
https://www.humblebundle.com/
- nick
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Rozszerzona plansza
• ZunTzu - Magiczny Miecz - Posty: 526
- mars28
-
Mam pytanie dot. zakończenia "Królowa Lodu". Czy walka z nią jest jednorazowa? Po dotarciu do korony moja walka z nią trwała do momentu całkowitego pokonania jej. Czyli generalnie jeśli dotrze tam poszukiwacz odpowiednio "dopakowany" to już nie ma co za nim gonić, bo i tak nie będzie szansy, żeby z nim walczyć na samej koronie.
- Mały Nemo
-
Królowa ma 4 punkty Życia. Walczysz z nią dopóki jej nie pokonasz lub walka nie zakończy się Twoją przegraną lub remisem. W takim przypadku Twoja tura się kończy. Jak ktoś inny w międzyczasie wejdzie na obszar z Królową, to musi ją pokonać tyle razy, ile pozostałych punktów Życia ona ma.
- mars28
-
Ok, dzięki za odpowiedź. Myślałem, że po każdej rundzie/stracie punktu życia kończy się tura i że inni gracze mogą jeszcze w tym czasie coś zdziałać.
Jeszcze jedno pytanie - jak wyłączyć działanie "kuli jasnowidzenia"? Użyłem w pewnym momencie, i w każdej następnej turze przedmiot się uaktywniał. Nie mogłem nijak tego wyłączyć, aż w końcu wyrzuciłem przedmiot. Za jakiś czas inny gracz go podniósł i od tamtej chwili przy każdej jego rundzie używał tego przedmiotu. Bug jakiś czy co? Podobny przypadek miałem już kiedyś z innym przedmiotem, ale już nie pamiątam, co to było.
Jeszcze jedno pytanie - jak wyłączyć działanie "kuli jasnowidzenia"? Użyłem w pewnym momencie, i w każdej następnej turze przedmiot się uaktywniał. Nie mogłem nijak tego wyłączyć, aż w końcu wyrzuciłem przedmiot. Za jakiś czas inny gracz go podniósł i od tamtej chwili przy każdej jego rundzie używał tego przedmiotu. Bug jakiś czy co? Podobny przypadek miałem już kiedyś z innym przedmiotem, ale już nie pamiątam, co to było.
- nick
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Rozszerzona plansza
• ZunTzu - Magiczny Miecz - Posty: 526
- the MackaN
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Karty
• Pająki - Posty: 1134
A masz Nemo jakieś info jak gra w cyfrowej wersji się sprzedaje?
Na tyle dobrze, że rzeczywiście wypuszczą wszystkie dodatki, które w papierowej wersji wyszły?
Bo się zastanawiam nad kupieniem "sezonowej przepustki", ale też obawiam się iż jeśli na grę nie ma popytu, to może wszystkie planowane dodatki nie wyjdą i projekt zostanie bestialsko porzucony.
Narazie pykam sobie z SI w wolnych chwilach w podstawkę i żniwiarza.
Na tyle dobrze, że rzeczywiście wypuszczą wszystkie dodatki, które w papierowej wersji wyszły?
Bo się zastanawiam nad kupieniem "sezonowej przepustki", ale też obawiam się iż jeśli na grę nie ma popytu, to może wszystkie planowane dodatki nie wyjdą i projekt zostanie bestialsko porzucony.
Narazie pykam sobie z SI w wolnych chwilach w podstawkę i żniwiarza.
- Mały Nemo
-
Informacji nie mam, ale do tej pory wyszło pierdyliard Poszukiwaczy DLC. W produkcji są dwa następne (Zmiennokształtny oraz z konkursu na Poszukiwacza). Ponadto z dodatków wyszedł już Żniwiarz, Królowa Loda, Podziemia, a Góry niedawno zostały oddane w ręce beta testerów. Przypuszczam więc, raczej zbyt szybko nie zrezygnują.
- the MackaN
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Karty
• Pająki - Posty: 1134
- Mały Nemo
-
- Mały Nemo
-
- abubu
-
- abubu
-
W hamerykańskim sklepie? Tzn. jest tylko EN/PL bez dodatkowych języków? Czy może w przeciwieństwie do "klucza polonizującego" udostępnia wszystkie języki?
edit: teraz doczytałem:
- Languages - English, French, Italian, Spanish, German and Polish.
edit: teraz doczytałem:
- Languages - English, French, Italian, Spanish, German and Polish.
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
- Mały Nemo
-
Na Amazonie codziennie są jakieś darmowe aplikacje, dzisiaj akurat się to przytrafiło DE. Języki są wszystkie, w tym te, które klucz polonizacyjny nie obsługuje.
Aczkolwiek nie widzę do kupienia dodatków. Możliwe, że to jakiś błąd jest. Będę interweniował.
Aczkolwiek nie widzę do kupienia dodatków. Możliwe, że to jakiś błąd jest. Będę interweniował.
- Mały Nemo
-