Wczoraj kupiłem Królową Lodu. Figurki nekromanty i czarnoksiężnika są żenująco małe (ponad głowę niższe od normalnych, ludzkich postaci. oceniam na 2/3 prawidłowej wielkości. rozmiarowo bliżej im do skrzata, niż do człowieka). Z tego co widzę, nikt się wcześniej nie skarżył na to na forum, a wydaje mi się, że to wadliwy towar. Czy jest ktoś w podobnej sytuacji? Słyszałem o wymianie figurek przez Galakte, czy taka sytuacja pod to się kwalifikuje? A może we wszystkich wydaniach te figurki są takie małe i po prostu trzeba zaakceptować ponurą rzeczywistość?
Niewymiarowe figurki - dodruk Królowej Lodu
-
-
Niewymiarowe figurki - dodruk Królowej Lodu
Cześć,
Wczoraj kupiłem Królową Lodu. Figurki nekromanty i czarnoksiężnika są żenująco małe (ponad głowę niższe od normalnych, ludzkich postaci. oceniam na 2/3 prawidłowej wielkości. rozmiarowo bliżej im do skrzata, niż do człowieka). Z tego co widzę, nikt się wcześniej nie skarżył na to na forum, a wydaje mi się, że to wadliwy towar. Czy jest ktoś w podobnej sytuacji? Słyszałem o wymianie figurek przez Galakte, czy taka sytuacja pod to się kwalifikuje? A może we wszystkich wydaniach te figurki są takie małe i po prostu trzeba zaakceptować ponurą rzeczywistość?
- Cyberpuncur
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Dodatkowe karty
• Zaklęcia - Posty: 1482
-
-
To jest jakiś inner-joke, robicie sobie jaja czy ja czegoś nie rozumiem? Gość robi tragedię bo jedne figurki są o 5mm niższe od innych? Po prostu skala postaci nie jest zachowana i tyle.
To samo tyczy się "afery" z kartami Poszukiwaczy oraz tłami. Gdyby gość o tym nie wspomniał to nawet bym tego nie zauważył.
To samo tyczy się "afery" z kartami Poszukiwaczy oraz tłami. Gdyby gość o tym nie wspomniał to nawet bym tego nie zauważył.
- abubu
-
raczej nierkBrain pisze:To jest jakiś inner-joke
raczej nierkBrain pisze:robicie sobie jaja
możliwe, że takrkBrain pisze:czy ja czegoś nie rozumiem?
raczej nie tragedię, a rozczarowanierkBrain pisze:Gość robi tragedię bo jedne figurki są o 5mm niższe od innych?
osobiście mnie to zwisa, jednak dla kolekcjonera / modelarza / kogoś kto przykłada wagę do szczegółów, to może to być rażące. Zatem nie spinaj pośladów, tylko dlatego, że ktoś na to zwrócił uwagę.
-
-
-
To ty luzuj, gdyż z tego co widzę, to masz większy problem niż autor tematu. Mnie wkurzają ludzie, którzy się bezpodstawnie wkurzają na ludzi, którzy mają podstawy się wkurzać. TMiM wraz z dodatkami tworzą jakąś tam całość i pasowało by, aby zachowali jakąś ciągłość. Kolega rumpel_zbuj zapewne nie otwierał komisyjnie kilku sztuk gry w celu sprawdzenia, na dodatek zamiast od razu uderzać z "mordą" do sklepu, zapytał się:
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
- Rogo
-
rkBrain, proszę Cię o zachowanie ciut większej kultury wobec innych użytkowników.
abubu chyba udzielił wystarczającej odpowiedzi, z którą ja osobiście się zgadzam: TMiM jako całość powinien utrzymywać zbliżony poziom w każdym dodatku, a więc też zachować mocno zbliżoną skalę figurek; Wódż Ogrów miał skalę zachowaną i był ogromny w porównaniu do pozostałych figurek, więc też inne figurki w każdym dodatku powinny trzymać odpowiedni poziom.
To, że Tobie, rkBrain, to obojętne, to nie znaczy, że wszystkim, a zdanie innych, zwłaszcza uzasadnione i wyrażone w sposób kulturalny, trzeba uszanować.
abubu chyba udzielił wystarczającej odpowiedzi, z którą ja osobiście się zgadzam: TMiM jako całość powinien utrzymywać zbliżony poziom w każdym dodatku, a więc też zachować mocno zbliżoną skalę figurek; Wódż Ogrów miał skalę zachowaną i był ogromny w porównaniu do pozostałych figurek, więc też inne figurki w każdym dodatku powinny trzymać odpowiedni poziom.
To, że Tobie, rkBrain, to obojętne, to nie znaczy, że wszystkim, a zdanie innych, zwłaszcza uzasadnione i wyrażone w sposób kulturalny, trzeba uszanować.
Ja nawet nie mam Talismana.
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24371
Ja dopowiem, iż poniekąd podzielam zdanie rkBraina. Znaczy, dla mnie ważne, ażeby gra była grywalna, a że kilka figurek jest większych, a kilka mniejszych... mnie to różnicy nie robi. Ale ja także nie używam w ogóle tychże figurek, tylko tokeny "małych" Poszukiwaczy, tych samych, co używaliśmy w Magii i Miecz.
Aczkolwiek też uważam, iż niepotrzebnie rkBrain się unosisz. Też nie lubię, kiedy ktoś szuka dziury w całym i też z autopsji to znam, względem gier pewnego wydawnictwa, nawet tutaj na forum. Ale sprawa była, minęła, nie ma co do niej wracać
.
Aczkolwiek też uważam, iż niepotrzebnie rkBrain się unosisz. Też nie lubię, kiedy ktoś szuka dziury w całym i też z autopsji to znam, względem gier pewnego wydawnictwa, nawet tutaj na forum. Ale sprawa była, minęła, nie ma co do niej wracać
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Little bit of fun is all I'm after!