Schron Zero to gra planszowa osadzona w realiach zniszczonego świata, świata po Apokalipsie. Akcja gry toczy się w nieokreślonej przyszłości, po wydarzeniu nazwanym BUNT. Był to moment, w którym sztuczna inteligencja postanowiła użyć swoich armii złożonych z robotów, by wyeliminować ludzkość.
Jak w temacie czekając na talismana z chin chciałem z kumplem (widzimy się średnio raz w roku ) zagrać w coś ciekawego - Schron Zero - stary dobry fallout + metro + Talisman + wszystko co najlepsze
Dodatki zrób to sam fajne ale tu moje pytanie drukuje podstawkę i wychodzą karty mega nasycone i zarazem ultra ciemne. Przeczytanie nie możliwe przy zwykłym oświetleniu, czytelne dopiero po podświetleniu latarka LED
Czy to problem ustawień drukarki ? Czy też same pliki pdf wymagają zmian kontrastów etc ?
Z góry dzięki za info (nie ukrywam czas nagli dead line czwartek)
Jak w temacie czekając na talismana z chin chciałem z kumplem (widzimy się średnio raz w roku :D) zagrać w coś ciekawego - Schron Zero - stary dobry fallout + metro + Talisman + wszystko co najlepsze :)
Dodatki zrób to sam fajne ale tu moje pytanie drukuje podstawkę i wychodzą karty mega nasycone i zarazem ultra ciemne. Przeczytanie nie możliwe przy zwykłym oświetleniu, czytelne dopiero po podświetleniu latarka LED :/
Czy to problem ustawień drukarki ? Czy też same pliki pdf wymagają zmian kontrastów etc ?
Z góry dzięki za info (nie ukrywam czas nagli dead line czwartek)
Drukowalem karty schronu w domu na atramentowej w pracy na uv i na mimaki . Valdi tez dla mnie wydrukował. Efekt był różny. A zawsze czytelny. Sadze ze to kwestia ustawień drukarki na czym drukujesz?
Drukowalem karty schronu w domu na atramentowej w pracy na uv i na mimaki . Valdi tez dla mnie wydrukował. Efekt był różny. A zawsze czytelny. Sadze ze to kwestia ustawień drukarki na czym drukujesz?
Dodano po 11 minutach 32 sekundach:
wrzucę rano fotki w świetle dziennym bez flasha
widać ale trzeba się wpatrywać i rewersy też mega mroczne wyszły.
ale już info, że może to zależeć od drukarki jest optymistyczne
KONICA MINOLTA C353 Series PS
[size=85][color=green]Dodano po 11 minutach 32 sekundach: [/color][/size] wrzucę rano fotki w świetle dziennym bez flasha widać ale trzeba się wpatrywać i rewersy też mega mroczne wyszły. ale już info, że może to zależeć od drukarki jest optymistyczne
po pierwsze jeżeli zdjęcia są ostre to totalnie rozmycie nie wiem czy kalibracja drukarki czy może papier za bardzo chłonie tusz i go rozmywa. ale tak to wygląda.
po pierwsze jeżeli zdjęcia są ostre to totalnie rozmycie nie wiem czy kalibracja drukarki czy może papier za bardzo chłonie tusz i go rozmywa. ale tak to wygląda.
Zrobiłem na zwykłym papierze w na drukarce HP. Absolutnie nic z dolnego tekstu nie czytelne.
W domu robiłem na satynowym color copy.
Dodano po 4 minutach 22 sekundach:
Nie to zdjęcie na hostingu nie zgadza się z tym co wysłałem z komórki. Jakość jest fatalna niewiem czemu tak hosting zrobił. Niemam jak inaczej wstawić te domowe są czytelne ale ciemne. Tak jak te z hostingu wyglądają druki z HP
Zrobiłem na zwykłym papierze w na drukarce HP. Absolutnie nic z dolnego tekstu nie czytelne.
W domu robiłem na satynowym color copy.
[size=85][color=green]Dodano po 4 minutach 22 sekundach: [/color][/size] Nie to zdjęcie na hostingu nie zgadza się z tym co wysłałem z komórki. Jakość jest fatalna niewiem czemu tak hosting zrobił. Niemam jak inaczej wstawić te domowe są czytelne ale ciemne. Tak jak te z hostingu wyglądają druki z HP :D
Ja nie wiem jak Ty to zrobiłeś, że imgur uważa Twoje zdjęcia za zawierające treści erotyczne lub dla dorosłych i wymaga zalogowania się, aby je zobaczyć...
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Ja nie wiem jak Ty to zrobiłeś, że imgur uważa Twoje zdjęcia za zawierające treści erotyczne lub dla dorosłych i wymaga zalogowania się, aby je zobaczyć...
Dodano po 1 minucie 53 sekundach:
To ja niewiem ale to @armisch rysował
[url]https://imgur.com/tEpf8tT[/url]
[size=85][color=green]Dodano po 1 minucie 53 sekundach: [/color][/size] To ja niewiem ale to [usermention2=11103 color=#0080FF]armisch[/usermention2] rysował :')
Siadam do walki z gimpem by karty poukładać wiele na jednej stronie (poprzednie podejście GIMP wygrał) i pytanie który dodatek najbardziej urozmaica świat i rozgrywkę ?
Siadam do walki z gimpem by karty poukładać wiele na jednej stronie (poprzednie podejście GIMP wygrał) i pytanie który dodatek najbardziej urozmaica świat i rozgrywkę ?
Przegrałem nie znalazłem gdzie ten GIMP / by wszystko równo z resized I po układać bardziej automatycznie. Bo w paincie to mi się z 300 kart układać niechce prędzej przepisał bym karty w strange eons od zera.
Przegrałem nie znalazłem gdzie ten GIMP / by wszystko równo z resized I po układać bardziej automatycznie. Bo w paincie to mi się z 300 kart układać niechce ;( prędzej przepisał bym karty w strange eons od zera.
Więc będzie jednak rozpoznanie bojem b&w karty podstawki za małe litery kolor też nie poszedł program musi poczekać na lepsze czasy poszedł Word, Excel, GIMP, program rozpoznający nazwy plików drukarka b&w gilotyna będzie też trochę taśmy laminatora i oczywiście digital aspekt orginalne kolor karty na telefonach - Polak potrafi mode on
Więc będzie jednak rozpoznanie bojem ;) b&w karty podstawki za małe litery :( kolor też nie poszedł :) program musi poczekać na lepsze czasy ;) poszedł Word, Excel, GIMP, program rozpoznający nazwy plików :) drukarka b&w gilotyna będzie też trochę taśmy laminatora :) i oczywiście digital aspekt orginalne kolor karty na telefonach :) - Polak potrafi mode on ;)
Wasilij pisze: ↑czwartek 31 paź 2019, 19:38
Dzięki spróbuję zatem tego
Jak byś miał w nim z czymś problem to pisz
Obecnie plan taki czekam na 5 elementów talismana z chin potem. Porównuje wielkość schronu gotowe do druku - bo dla mnie za małe potem.jak cos test i druk domowy:))
Ogólnie otwarty na granie Poznań i okolice )
[quote=Arthan post_id=175031 time=1572557486 user_id=11147] [quote=Wasilij post_id=175028 time=1572547124 user_id=13528] Dzięki spróbuję zatem tego :) [/quote] Jak byś miał w nim z czymś problem to pisz :) [/quote]
Obecnie plan taki :) czekam na 5 elementów talismana z chin ;) potem. Porównuje wielkość schronu gotowe do druku - bo dla mnie za małe potem.jak cos test i druk domowy:))