Schron Zero - Metro
- armisch
-
- Kontakt:
Re: Post-apo MiM
zdjęcia trochę za ciemne telefonem wyszły a plansza fakt jest mroczna , w końcu to głęboko pod ziemią ... w trakcie gry to nie przeszkadza ale rozjaśnię i się zobaczy
no i lepsze zdjęcia a dokładnie światło do zdjęć lepsze.
no i lepsze zdjęcia a dokładnie światło do zdjęć lepsze.
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13282
Tego co mi brakuje w Twoim projekcie to powtórzę po raz enty. gotowej paczki - druknąłbym sobie już całość i rozegrał ale jakoś przekopywanie wszystkich podfolderów na chomiku troszkę mnie zniechęca. Wystarczyła by paczka rar "Schron Zero - Podstawka" i jeżeli zbliża się metro niedługo to "Schron Zero - dodatek Metro"
Oczywiście mozna by było mieć osobno wszystkie foldery - ale same paczki lepiej motywują do przejrzenia całości.
Oczywiście mozna by było mieć osobno wszystkie foldery - ale same paczki lepiej motywują do przejrzenia całości.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- armisch
-
- Kontakt:
Valdi spowodowane jest to zmianami co chwile a to karta a to błąd , a to inna grafika , do tego testuje nową drukarkę w domu do druku kart, ogólnie to paczka plików do testów jest na chomiku ale z błędami , zrozum robię wszystko sam w wolnych chwilach. więc to trwa. wrzucam tu to co wymyślę (idę z falą natchnienia) licząc choćby na jest ok albo to do poprawy
ale już niedługo
ale już niedługo
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
Spoko, sam wiem co to znaczy nie mieć czasu... Mam nadzieje ze w tym tygodniu zamknę wszystkie zamówienia Marcowe z DnŻ
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
-
-
To może trzeba nająć kogoś do pomocy w poprawkach? Jakiś korektor z piekła rodem, który popodkreśla Ci błędy niezmywalnym markerem?
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
Wiesz każdy to robi czysto hobbystycznie, jeżeli jesteś chętny do pomocy to armisch zapewne się ucieszy
-
-
Chętna. Zgłaszam się
- armisch
-
- Kontakt:
- armisch
-
- Kontakt:
- abubu
-
Predator:
jako, iż jest to łowca trofeów, to:
wariant a: można dodać coś takiego "Jeżeli przegrasz walkę, predator zabiera tobie wszystkie {zdobyte} trofea {jakie posiadasz}. {Odrzuć je na stos kart odrzuconych.}"
wariant b: można zmienić walkę tylko na siłę oraz podmienić tekst na "Po wylosowaniu karty predatora, połóż na niej 1 znacznik. Każdy znacznik na tej karcie oznacza 1 Punkt Życia predatora. Jeżeli przegrasz walkę, predator zabiera tobie wszystkie {zdobyte} trofea {jakie posiadasz}. Za każde z nich połóż po jednym znaczniku na karcie predatora a następnie trofea odrzuć na stos kart odrzuconych. Jeżeli wygrasz walkę, zdobywasz 1 Punkt Siły oraz usuwasz 1 znacznik. Jeżeli na tej karcie nie ma już znaczników, odrzuć ją na stos kart odrzuconych."
wariant c: "{regułka o walce na siłę lub moc}. Po wylosowaniu karty predatora, połóż na niej 1 Punkt Życia. Każdy żeton znajdujący się na tej karcie zwiększa parametry bazowe predatora. Jeżeli przegrasz walkę, predator zabiera tobie wszystkie trofea jakie posiadasz. Każde trofeum wymień na 1 żeton Siły i/lub Mocy (w zależności od parametrów jakie znajdują się na karcie trofeum) a następnie umieść żetony na karcie predatora. Jeżeli wygrasz walkę, zdobywasz 1 dowolny żeton z tej karty. Jeżeli na tej karcie nie ma już żadnych znaczników, odrzuć ją na stos kart odrzuconych."
W nawiasach {} są opcjonalne treści.
jako, iż jest to łowca trofeów, to:
wariant a: można dodać coś takiego "Jeżeli przegrasz walkę, predator zabiera tobie wszystkie {zdobyte} trofea {jakie posiadasz}. {Odrzuć je na stos kart odrzuconych.}"
wariant b: można zmienić walkę tylko na siłę oraz podmienić tekst na "Po wylosowaniu karty predatora, połóż na niej 1 znacznik. Każdy znacznik na tej karcie oznacza 1 Punkt Życia predatora. Jeżeli przegrasz walkę, predator zabiera tobie wszystkie {zdobyte} trofea {jakie posiadasz}. Za każde z nich połóż po jednym znaczniku na karcie predatora a następnie trofea odrzuć na stos kart odrzuconych. Jeżeli wygrasz walkę, zdobywasz 1 Punkt Siły oraz usuwasz 1 znacznik. Jeżeli na tej karcie nie ma już znaczników, odrzuć ją na stos kart odrzuconych."
wariant c: "{regułka o walce na siłę lub moc}. Po wylosowaniu karty predatora, połóż na niej 1 Punkt Życia. Każdy żeton znajdujący się na tej karcie zwiększa parametry bazowe predatora. Jeżeli przegrasz walkę, predator zabiera tobie wszystkie trofea jakie posiadasz. Każde trofeum wymień na 1 żeton Siły i/lub Mocy (w zależności od parametrów jakie znajdują się na karcie trofeum) a następnie umieść żetony na karcie predatora. Jeżeli wygrasz walkę, zdobywasz 1 dowolny żeton z tej karty. Jeżeli na tej karcie nie ma już żadnych znaczników, odrzuć ją na stos kart odrzuconych."
W nawiasach {} są opcjonalne treści.
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
- armisch
-
- Kontakt:
- abubu
-
Możesz zmienić, że gdy znika ostatni żeton karty rzuć kością: 1-2) autodestrukcja (tracisz 2PŻ, odrzuć tą kartę), 3) regeneracja (predator otrzymuje 1PŻ), 4-6) predator ginie (odrzuć tą kartę)
Z tym, że zrobi się ściana tekstu jak u kapitana Nemo
Z tym, że zrobi się ściana tekstu jak u kapitana Nemo
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
-
-
Wracam po dłuższej nieobecności, z chęcią pomogę ukończyć Schron Zero. Uważam, że najpierw należy się zająć instrukcją.
Dwa pytania na początek:
1. Czy plansza w wersji 2.1 jest ostateczną wersją?
2. Żetony siły, intel i życia nie mają żadnych oznaczeń. Czy zamierzasz zrobić wersje dla siły 5, intel 5, życia 5, występujące w oryginale?
Dwa pytania na początek:
1. Czy plansza w wersji 2.1 jest ostateczną wersją?
2. Żetony siły, intel i życia nie mają żadnych oznaczeń. Czy zamierzasz zrobić wersje dla siły 5, intel 5, życia 5, występujące w oryginale?
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
AndO3131 Przejrzyj ją zaproponuj armisch'owi zminany na PM
- armisch
-
- Kontakt:
Znaczniki w testach wystarczyły. Ale można zrobić. Plansza będzie jeszcze nowsza . są poprawione grafiki i większość błędów . Niebawem będą grafiki do instrukcji. Pomoc mile widziana.
- armisch
-
- Kontakt:
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24028
Dogmeat... swojego psa swego czasu nazwałem Dogmeat. Fajny to był pies. Jak mi zginął w jakiejś bazie, to odsejwowałem grę, by go uratować. Jak mi Vic czy inny zginął, to poszedłem dalej, bo z nich taki pożytek jak żaden.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Little bit of fun is all I'm after!
- armisch
-
- Kontakt:
- armisch
-
- Kontakt:
Robiąc druki testowe kart wynikło kilka problemów. po laminowaniu na papierze fotograficznym grafika odchodzi z laminatem , czy to kwesta wolniejszego laminowania
<laminator tracer trl-a4> i jeszcze jedno reversy drukuje na foli samoprzylepnej wychodzą blado jak za mgłą.
i jak najlepiej zostawić z ramką czy bez, duża ramka czy mała, zaokrąglać rogi czy nie ?
<laminator tracer trl-a4> i jeszcze jedno reversy drukuje na foli samoprzylepnej wychodzą blado jak za mgłą.
i jak najlepiej zostawić z ramką czy bez, duża ramka czy mała, zaokrąglać rogi czy nie ?
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
Ostatnio drukowałem karty też czarne do hh i fajnie jak dla mnie wyglądają bez zaokraglonych naroznikow ale jak zaokrąglone to dam znać
- Visenna
-
- Kontakt:
Moim zdaniem zaokrąglone narożniki w kartach są lepsze, bo mniej się niszczą niż gdy są ostre. Ogólnie patrząc na zdjęcie sądzę, że wersja bez ramki z zaokrąglonymi rogami wygląda najlepiej.
- armisch
-
- Kontakt:
Valdi a jak myślisz czemu laminat odchodzi od papieru photo po wycięciu? przepościć przez laminat kilka razy ? może nie był nagrzany jak trzeba?
Visenna będzie jeszcze próba z czarna ramką.
Visenna będzie jeszcze próba z czarna ramką.
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
Hmm nie wiem czemu odchodzi - może za gruby był też tak kiedyś miałem, że trzymał się tylko na brzegach.
- armisch
-
- Kontakt:
- Arthan
-
-
Spis dodatków autora:
• Generator Kart - Posty: 2220
Mała ramka, koniecznie czarna, zaokrąglone rogi. Jak dla mnie innej wersji nie widzę
Mam identyczny problem z odchodzeniem folii. Na papierze samoprzylepnym foto błyszczącym 115g, folia 80mic
Przyklejałem ją na papier foto 260g, więc łącznie 375g, drukowałem tylko na stronie samoprzylepnej i podejrzewałem że może to z nią coś nie tak, ale widzę że nie koniecznie
Mam identyczny problem z odchodzeniem folii. Na papierze samoprzylepnym foto błyszczącym 115g, folia 80mic
Przyklejałem ją na papier foto 260g, więc łącznie 375g, drukowałem tylko na stronie samoprzylepnej i podejrzewałem że może to z nią coś nie tak, ale widzę że nie koniecznie