Po lekturze instrukcji armia wydaje się interesująca, wymagająca zupełnie innej taktyki. Nie podoba mi się jedna rzecz - ingerencja w ustalone już zasady, mianowicie wyrywanie się z sieci przez Obiekty Dancer za pomocą Ruchu i w drugą stronę, wrogów Dancera z jego sieci.
Po lekturze instrukcji armia wydaje się interesująca, wymagająca zupełnie innej taktyki. Nie podoba mi się jedna rzecz - ingerencja w ustalone już zasady, mianowicie wyrywanie się z sieci przez Obiekty Dancer za pomocą Ruchu i w drugą stronę, wrogów Dancera z jego sieci.
Wszystko jest opisane w zasadach specjalnych w instrukcji armii
A tak w skrócie: używając żetonu akcji na Żółtym Obiekcie możemy włączyć cechę leczenia. Wtedy leczymy do dwóch punktów Obiekt Żółty lub jakikolwiek inny stykający się ze ścianką dającą leczenie (również za dwa punkty). W grze wieloosobowej, Obiekt Żółty może też leczyć sztaby sojuszników. W żadnym wypadku nie można przekroczyć maksymalnej wartości życia (10 u Obiektów, 20 u innych sztabów).
[tu był obrazek, ale zepsuli forum]
Wszystko jest opisane w zasadach specjalnych w instrukcji armii :wink:
A tak w skrócie: używając żetonu akcji na Żółtym Obiekcie możemy włączyć cechę leczenia. Wtedy leczymy do dwóch punktów Obiekt Żółty lub jakikolwiek inny stykający się ze ścianką dającą leczenie (również za dwa punkty). W grze wieloosobowej, Obiekt Żółty może też leczyć sztaby sojuszników. W żadnym wypadku nie można przekroczyć maksymalnej wartości życia (10 u Obiektów, 20 u innych sztabów).
LOL xD Przeczytałem całą instrukcję, a tę tabelkę jakoś przegapiłem... xD I pomyśleć, iż 2 tygodnie temu wymieniłem okulary na mocniejsze...
Swoją drogą, przyszła wczoraj moja kopa NS hexa z dodatkami i w mojej kopii były te 4 jednostki Najemników z Alabamy. Ty HunteR też je masz? Widziałem w instrukcji jest cała strona im poświęcona, więc chyba są powszechne. Z drugiej strony na BGG piszą, iż rzadkie...
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
LOL xD Przeczytałem całą instrukcję, a tę tabelkę jakoś przegapiłem... xD I pomyśleć, iż 2 tygodnie temu wymieniłem okulary na mocniejsze... :P
Swoją drogą, przyszła wczoraj moja kopa NS hexa z dodatkami i w mojej kopii były te 4 jednostki Najemników z Alabamy. Ty [b]HunteR[/b] też je masz? Widziałem w instrukcji jest cała strona im poświęcona, więc chyba są powszechne. Z drugiej strony na BGG piszą, iż rzadkie...
I pomyśleć, iż 2 tygodnie temu wymieniłem okulary na mocniejsze...
Podaj okulistę do sądu :mrgreen:
Co do najemników, tak mam, nawet pisałem w jakimś temacie jak pytałeś jakie bonusowe rzeczy zostały wypuszczone do gry Wydawało mi się że to był taki mini dodatek do premierowego wydania edycji 2.5 (obecnie tylko taką da się kupić), ale najwyraźniej dorzucają to cały czas.
btw. już w najbliższą sobotę odbędzie się Portalkon. Mają tak przedstawić plany wydawnicze na ten rok więc może pojawi się też coś o nowej armii oprócz nowej dużej gry.
[tu był obrazek, ale zepsuli forum]
[quote]I pomyśleć, iż 2 tygodnie temu wymieniłem okulary na mocniejsze... :P [/quote]
Podaj okulistę do sądu :mrgreen:
Co do najemników, tak mam, nawet pisałem w jakimś temacie jak pytałeś jakie bonusowe rzeczy zostały wypuszczone do gry :P Wydawało mi się że to był taki mini dodatek do premierowego wydania edycji 2.5 (obecnie tylko taką da się kupić), ale najwyraźniej dorzucają to cały czas.
btw. już w najbliższą sobotę odbędzie się Portalkon. Mają tak przedstawić plany wydawnicze na ten rok więc może pojawi się też coś o nowej armii oprócz nowej dużej gry.