biorąc pod uwagę Czar Zawładnięcie dla przykładu, to tak Amulet ochroni twój dobytek. Dalej, jeśli wprowadzasz sformułowanie "wszystkie Czary" to taki np.: Mesmeryzm nie zadziała i Amulet ochroni tą zacną brygadę narwańców, którzy idą za tobą.
biorąc pod uwagę Czar Zawładnięcie dla przykładu, to tak Amulet ochroni twój dobytek. Dalej, jeśli wprowadzasz sformułowanie [b]"wszystkie Czary"[/b] to taki np.: Mesmeryzm nie zadziała i Amulet ochroni tą zacną brygadę narwańców, którzy idą za tobą.
A nie jest aby tak, że Przedmioty i Przyjaciele stanowią niejako integralną całość z Poszukiwaczem i rzucanie Czarów na te rzeczy jest tym samym, co rzucanie Czarów na samego Poszukiwacza?
A nie jest aby tak, że Przedmioty i Przyjaciele stanowią niejako integralną całość z Poszukiwaczem i rzucanie Czarów na te rzeczy jest tym samym, co rzucanie Czarów na samego Poszukiwacza?
No ja to tak rozumiem jak napisałeś. Zresztą opisy tych dwóch Czarów co powyżej zapodałem właśnie odnoszą się centralnie do Poszukiwacza.
Swoją drogą Zniszczenie hm i co? rzucając cos na Przedmiot czy Przyjaciela Poszukiwacza oddziałujesz na niego. To wszystko jest jego własnością.
No ja to tak rozumiem jak napisałeś. Zresztą opisy tych dwóch Czarów co powyżej zapodałem właśnie odnoszą się centralnie do Poszukiwacza. Swoją drogą Zniszczenie hm i co? rzucając cos na Przedmiot czy Przyjaciela Poszukiwacza oddziałujesz na niego. To wszystko jest jego własnością.
"Nie można mu się wymknąć przy pomocy czaru niewidzialność"
Jak dla mnie ten zapis sugeruje ewidentnie, że to w pobliżu właściciela amuletu nie działają żadne wymienione czary.
W sensie kto komu się nie może wymknąć?
Dla mnie jedną z zalet amuletu było, że jak go mam, to mi się nie może nikt wymknąć i uciec za pomocą niewidzialności.
Skoro więc niewidzialność w pobliżu nie działa, to i przyjaciele są bezpieczni od zawładnięcia itp... Bo też są w pobliżu amuletu.
"Nie można mu się wymknąć przy pomocy czaru niewidzialność" Jak dla mnie ten zapis sugeruje ewidentnie, że to w pobliżu właściciela amuletu nie działają żadne wymienione czary.
W sensie kto komu się nie może wymknąć?
Dla mnie jedną z zalet amuletu było, że jak go mam, to mi się nie może nikt wymknąć i uciec za pomocą niewidzialności. Skoro więc niewidzialność w pobliżu nie działa, to i przyjaciele są bezpieczni od zawładnięcia itp... Bo też są w pobliżu amuletu.