Ghost Stories
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów
• Lodowa Kraina - Posty: 3416
Ghost Stories
Uszanowanie
Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie zakup tej gry. Niestety póki co, przegrał on batalię o mój portfel ze Small Worldem, Draculą czy Chaosem.
O ile sama otoczka gry w postaci pseduo mangowej oprawy i tematyki wioski nękanej przez duchy uważam za bzdetną, to słyszałem wiele dobrych opinii na temat mechaniki gry.
Jestem ciekaw Waszych uwag na temat gry, interesuje mnie jak gra się skaluje i co ciekawego wnoszą do gry rozszerzenia.
Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie zakup tej gry. Niestety póki co, przegrał on batalię o mój portfel ze Small Worldem, Draculą czy Chaosem.
O ile sama otoczka gry w postaci pseduo mangowej oprawy i tematyki wioski nękanej przez duchy uważam za bzdetną, to słyszałem wiele dobrych opinii na temat mechaniki gry.
Jestem ciekaw Waszych uwag na temat gry, interesuje mnie jak gra się skaluje i co ciekawego wnoszą do gry rozszerzenia.
- Terk
-
Ja bardzo lubię Ghost Stories, mimo że kupując byłem do tej gry wyjątkowo negatywnie nastawiony. Jak każda gra kooperacyjna posiada element losowy. Rozgrywka jest znacznie krótsza niż np. w Arkham Horror, a poza tym znacznie trudniejsza. Dodatkowo masz 4 poziomy trudności, więc żywotność gry jest naprawdę spora. Wydanie jest bardzo ładne i solidne. Wszystko w rzeczywistości prezentuje się znacznie lepiej niż na zdjęciach. Jeśli chodzi o dodatek (White Moon, bo o małych dodatkach mówił nie będę), to jest on uważany za jeden z najlepszych dodatków do gier kooperacyjnych, sam osobiście nie grałem, ale spotkałem się raczej z pozytywnymi opiniami, podobno znacznie zmienia i odświeża grę. Jeśli o mnie chodzi, to jeśli nie irytuje Cię losowość, to polecam. Jeśli irytuje Cię losowość i szukasz gry kooperacyjnej, to lepiej rozwiązuj razem ze znajomymi sudoku we 2.
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24490
Kiedyś sobie żartowałem, że w DungeonQueście śmiertelność jest tak wysoka, że dojście do środka planszy to już sukces sam w sobie (a potem trzeba wrócić). Nawet w instrukcji do DQ jest napisane kilka razy, iż umrzeć w "tej" grze można na bardzo wiele sposobów. Ktoś mnie potem uświadamiał, iż w GS śmiertelność jest jeszcze wyższa.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Little bit of fun is all I'm after!
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów
- poooq
-
Uważam, że im więcej jest graczy tym łatwiej wygrać, przy założeniu, że każdy kieruje jednym fat-si. Gra ekstra, po kilku partiach ociera się o stan umysłu pokrewny szachowej partii.
W najnowszym dodatku "Black Secrets", zapowiadanym na ten rok, pojawia się dodatkowy gracz (czyli GS zaczyna chodzić na 2-5) wchodzący w skórę Wu-Fenga!
Polecam gorąco.
W najnowszym dodatku "Black Secrets", zapowiadanym na ten rok, pojawia się dodatkowy gracz (czyli GS zaczyna chodzić na 2-5) wchodzący w skórę Wu-Fenga!
Polecam gorąco.
- Gamekeeper
-
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów