Ulubiony Przyjaciel
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24371
Ulubiony Przyjaciel
C&P z działu o MiMie. Podaj swojego ulubionego Przyjaciela z Talisman: Magii i Miecza i uzasadnij, co ciekawego w nim jest, że go tak lubisz!
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24371
Niet, jest ze Żniwiarzasekol pisze:Jednym z lepszych przyjaciół jest Kolos (o ile się nie mylę to z Podziemi on jest) dodaje aż 2 pkt siły i dodatkowo zamiast badać kartę miejsca możemy ją zburzyć i wylosować następną kartę. :mrgreen:
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
- Roland
-
Karte musisz zbadać, zburzyc miejsce mozesz tylko na poczatku tury kiedy opuszczasz obszar.sekol pisze:Jednym z lepszych przyjaciół jest Kolos (o ile się nie mylę to z Podziemi on jest) dodaje aż 2 pkt siły i dodatkowo zamiast badać kartę miejsca możemy ją zburzyć i wylosować następną kartę. :mrgreen:
Rzeczywiście Kolos to jeden z fajniejszych Przyjaciół.
Gdy gram postacią typowo magiczną to moim ulubionym jest Rumak bo daje potęznego bonusa do siły w walce. Świetny jest tez Homunkulus - wiadomo +2 do Mocy i dodatkowo mozna zamieniać zaklęcia kiedy wylosuje sie jakies marne.
"Człowiek oszukuje siebie tak często, ze gdyby mu za to płacili, to mógłby sie spokojnie utrzymać."
- guciomir
-
homonkulus chyba dodaje tylko sile i moc dla niedobrych (a 2 do mocy i przesiew zaklęć robi chowaniec, o ile mnie pamięć nie myli)
ja mam dwóch ulubionych przyjaciół. Chowaniec jeśli gram postacią o zdolnościach zaklęciowych, bo trudniej o sytuację żeby się zaklęcia blokowały. No i zabójca demonów, bo po kilkunastu turach bez porażki jest się baaardzo do przodu.
ja mam dwóch ulubionych przyjaciół. Chowaniec jeśli gram postacią o zdolnościach zaklęciowych, bo trudniej o sytuację żeby się zaklęcia blokowały. No i zabójca demonów, bo po kilkunastu turach bez porażki jest się baaardzo do przodu.
- Roland
-
- Arbaal
-
1. Rumak - Wiadomo za co. Może dodać dużo siły w zależności od karty postaci i jest małe ryzyko na utratę go
2. Chowaniec - Opcja z wymianą czarów jest spoko i do tego dwa do mocy.
3. Dziewica - Ją po prostu lubię za to że jest dziewicą bo drugiej takiej nie ma w grze :mrgreen: i taka słabsza wersja chowańca
Nie pamiętam poszukiwaczy z Gór a nie mam gry pod ręką.
2. Chowaniec - Opcja z wymianą czarów jest spoko i do tego dwa do mocy.
3. Dziewica - Ją po prostu lubię za to że jest dziewicą bo drugiej takiej nie ma w grze :mrgreen: i taka słabsza wersja chowańca
Nie pamiętam poszukiwaczy z Gór a nie mam gry pod ręką.
-
-