Neuroshima - wolna dyskusja na temat gry
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów
• Lodowa Kraina - Posty: 3416
- Astropata
-
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów
- HunteR
-
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów
Czy ja wiem? Generalnie to śmiało Portal mógłby zaczerpnąć z fanowskiej twórczości. Powstały na prawdę świetne armie jak Salt Lake City, Federacja itp. Wystarczyłoby podzielić się zyskiem z autorem, dopracować armię i gotowe. Zrobienie samej armii to nie jest wielkie halo, tym bardziej, że robisz to w godzinach pracyHunteR pisze:Fajnie że jest potwierdzenie, szkoda że wciąż brak konkretów no i tym bardziej szkoda że dopiero w przyszłym roku ale fakt, niełatwo wymyślić armie które będą oryginalne a jednocześnie zbalansowane co pokazuje przykład większości armii fanowskich.
Problemem za to może być "wymyślenie" czegoś nowego jak miało to miejsce do tej pory. Każdy dodatek niósł ze sobą jakieś novum: Babel możliwość gry dla 1 gracza, Duel dodatkową planszę z energią.
Poza tym, Portal powinien wprowadzić do obiegu Mephisto i Doomsday tak aby każdy mógł nabyć te armie, a nie jako wyróżnienie dla Portalowych prymusów. :roll:
- HunteR
-
Mephisto faktycznie by się nadawał na dodatek z tą kampanią w pakiecie A oprócz nowych armii w dodatkach mogliby też dać coś co rozszerzałoby dotychczasowe zestawy, np. nowe elementy terenu wraz z pomysłami na kampanie, nowe karty energii, nowe jednostki do już wydanych armii (ten fanowski pomysł z generałami mi się podobał) itd.
[tu był obrazek, ale zepsuli forum]
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13324
A możesz coś tutaj przepisać? Nie wszyscy mają konto na FB czy biegają po całym internecieKaktus+ pisze:Więcej poczytać można na profilu Wyd. Portal
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów
Mówisz, masz Oto fragment "rozmowy" Portalu z fanami poprzez komentarze na Facebooku. Dużo konkretów nie ma, grunt że potwierdzona została data (przynajmniej ogólnie) nowego dodatku do HEXA. A to już progres po prawie półtorarocznym obsychu
\:D/ 2001 pościk \:D/ \:D/ \:D/
Kod: Zaznacz cały
Michał Poręcki: To jak bedzie z tym nowym dodatkiem do HEXa?
Portal: Potwierdzam, ze Michał pracuje nad III dodatkiem do NS HEX. Mam nadzieję, że w tym roku dodatek zostanie skończony (wytestowanie tego by było zbalansowane z 8 dostępnymi armiami to nie bułka z masłem) i w 2012 dodatek będzie w sklepach.
Andrzej Mazur: Jakie armie pojawią się w trzecim dodatku do NS Hex? ;>
Portal: jak będzie wyglądał dodatek do NS HEX jeszcze nie wiem - na razie Michał pracuje nad nim w chacie i go nie pokazuje. Za wczesny etap.
\:D/ 2001 pościk \:D/ \:D/ \:D/
- Misiek
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Arena
• Bestia
• Pakiety Rozszerzające - Posty: 3374
Wpadłem sobie na taką rozkminę, że przeglądając Hexa mogę wywnioskować plan wydawniczy Tacticsa. W hexie jest 8 armii, w tacticsie 4 (moloch, borgo, posterunek, hegemonia). Czego się na tej podstawie spodziewać? Raz to Neodżungla, dwa Nowy Jork, trzy i cztery ?, ?
Z punktu widzenia najbardziej interesującego mnie Molocha. Dostałem Obrońców, Łowcę, Pająki, Hybrydy i Annihilatora, do tego Mózg, Mózg Kasparov i Mechanik. Jak to pokrywa się z żetonami dostępnymi w Hexie? Są tam te same jednostki, podobne, czy całkiem co innego?
Z punktu widzenia najbardziej interesującego mnie Molocha. Dostałem Obrońców, Łowcę, Pająki, Hybrydy i Annihilatora, do tego Mózg, Mózg Kasparov i Mechanik. Jak to pokrywa się z żetonami dostępnymi w Hexie? Są tam te same jednostki, podobne, czy całkiem co innego?
- HunteR
-
Smart i Vegas? Takie założenie wydaje się dość sensowne w sumie. Mnie się to ogólnie nie podoba bo według wstępnych założeń NST to miały być wojny gangów a tymczasem dostaliśmy wojny mikro armii i to właśnie jeszcze tych znanych z HEXa, poszli trochę na łatwiznę :-"Wpadłem sobie na taką rozkminę, że przeglądając Hexa mogę wywnioskować plan wydawniczy Tacticsa. W hexie jest 8 armii, w tacticsie 4 (moloch, borgo, posterunek, hegemonia). Czego się na tej podstawie spodziewać? Raz to Neodżungla, dwa Nowy Jork, trzy i cztery ?, ?
O ile pamiętam, w HEXie na pewno są Obrońcy, Łowcy, Pająki i Mózgi, pozostałych chyba nie ma :-kZ punktu widzenia najbardziej interesującego mnie Molocha. Dostałem Obrońców, Łowcę, Pająki, Hybrydy i Annihilatora, do tego Mózg, Mózg Kasparov i Mechanik. Jak to pokrywa się z żetonami dostępnymi w Hexie? Są tam te same jednostki, podobne, czy całkiem co innego?
- Misiek
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Arena
• Bestia
Narazie się uczę, zresztą chyba nikt jeszcze nie może nazwać się zaawansowanym graczem. Skirmishowa strzelanka gdzie trzeba się dobrze ustawić bo mało ammo. Jak rozegram 50 starć, to będę wiedział z czym to jeść. Mało klarowne zasady, ale Faq szybko się buduje. W Krakowie jest grupa graczy, gorzej u mnie, grałem jedynie ze znajomym, w klubie nikt w to nie gra.
- Misiek
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Arena
• Bestia
- HunteR
-
- Misiek
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Arena
• Bestia
Zasady wraz z kartami itp druknąłem sobie u Stava za jakieś 20zł więc to nie wydatek.
Modele zakupiłem te, które podobały mi się. Mogę być nieobiektywny, bo mam schorzenie na punkcie DooMa, a te modele są inspirowane nim. Wystarczy popatrzeć na najemnika, który wygląda jak doom marine, albo mózg molocha jako spider mastermind.
Graczy z Krakowa znajdziesz na forum Tacticsa w grupie Kraków
http://nstactics.ning.com/groups
Secjalnie daję link nie do samej grupy, bo macie tam całe zagłębie graczy od Tarnowa przez Katowice, Gliwice, Rybnik do Bielska-Białej.
Żałuję jedynie tego, że nie mam zbytnio z kim grać. Na zawiłość zasad się nie nastawiałem, na Tacticsa padł wybór jako "ten drugi" system, dla odpoczynku od Warhammera, wielogodzinnych potyczek, wielomiesięcznego malowania i magicznych klimatów.
Modele zakupiłem te, które podobały mi się. Mogę być nieobiektywny, bo mam schorzenie na punkcie DooMa, a te modele są inspirowane nim. Wystarczy popatrzeć na najemnika, który wygląda jak doom marine, albo mózg molocha jako spider mastermind.
Graczy z Krakowa znajdziesz na forum Tacticsa w grupie Kraków
http://nstactics.ning.com/groups
Secjalnie daję link nie do samej grupy, bo macie tam całe zagłębie graczy od Tarnowa przez Katowice, Gliwice, Rybnik do Bielska-Białej.
Żałuję jedynie tego, że nie mam zbytnio z kim grać. Na zawiłość zasad się nie nastawiałem, na Tacticsa padł wybór jako "ten drugi" system, dla odpoczynku od Warhammera, wielogodzinnych potyczek, wielomiesięcznego malowania i magicznych klimatów.
- Misiek
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Arena
• Bestia
O. Chyba najlepszy sposób na zobaczenie gry w akcji. Macie turniej w sobotę, na podstawowe figurki ze starterów.
http://nstactics.ning.com/group/krakw?c ... e=activity
http://nstactics.ning.com/group/krakw?c ... e=activity
- HunteR
-
Wracając do HEXa...
http://www.wydawnictwoportal.pl/2012/01 ... shimy-hex/
Wychodzi na to że następne dodatki będą mniejsze, prawdopodobnie złożone tylko z pojedynczych armii. Z jednej strony to dobrze, dodatki będą o wiele tańsze poza tym niektóre pomysły serwowane w dwóch poprzednich były trochę zbyt przekombinowane moim zdaniem i ciężko coś nowego będzie wymyślić. Z drugiej jednak trochę szkoda że braknie innowacji, jakieś nowe elementy terenu, nowe reguły czy scenariusze by nie zaszkodziły. No ale zobaczymy co z tego wyjdzie.
http://www.wydawnictwoportal.pl/2012/01 ... shimy-hex/
Wychodzi na to że następne dodatki będą mniejsze, prawdopodobnie złożone tylko z pojedynczych armii. Z jednej strony to dobrze, dodatki będą o wiele tańsze poza tym niektóre pomysły serwowane w dwóch poprzednich były trochę zbyt przekombinowane moim zdaniem i ciężko coś nowego będzie wymyślić. Z drugiej jednak trochę szkoda że braknie innowacji, jakieś nowe elementy terenu, nowe reguły czy scenariusze by nie zaszkodziły. No ale zobaczymy co z tego wyjdzie.
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów
- HunteR
-
Teraz do mnie dotarło że Stalowa Policja to fanowski dodatek :-s Czyli zapowiada się taka sama sytuacja jak z Neodżunglą i Mephisto - Portal wykorzysta pomysły fanów, dopracuje, zrobi nową szatę graficzną i wyda w formie dodatku Nie żebym uważał to za minus bo skoro fani coś ciekawego wymyślili to czemu by nie skorzystać?
Warto też dodać że w komentarzach pod newsem twórcy uchylili rąbka tajemnicy co do planu wydawniczego i prezentuje się to ciekawie. W skrócie:
- dodatków wprowadzających pojedyncze armie będzie kilka;
- ich ceny nie przekroczą 30zł;
- oprócz małych dodatków, szykowane jest też duże rozszerzenie na wzór Babel 13 i Duela;
- wszystko powinno się ukazać już w tym roku;
Warto też dodać że w komentarzach pod newsem twórcy uchylili rąbka tajemnicy co do planu wydawniczego i prezentuje się to ciekawie. W skrócie:
- dodatków wprowadzających pojedyncze armie będzie kilka;
- ich ceny nie przekroczą 30zł;
- oprócz małych dodatków, szykowane jest też duże rozszerzenie na wzór Babel 13 i Duela;
- wszystko powinno się ukazać już w tym roku;
- SPIDIvonMARDER
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Likantropia - Posty: 661
- Kontakt:
- HunteR
-
Kolejne doniesienia które wcześniej trochę przeoczyłem #-o
Otóż Stalowa Policja we wstępnej wersji została zaprezentowana na konwencie Pionek który z tego co mi wiadomo odbył się parę tygodni temu. Oprócz niej zaprezentowano tam również Lodowych Troglodytów, kolejną armię która prawdopodobnie zostanie wydana jako osobna paczka tak jak Stalowa Policja. Ponadto z wywiadu z głównym pomysłodawcą gry, Michałem Oraczem wynika że w przygotowaniu również dwie kolejne armie: Gas Drinkers i Sharrash. Ponadto oprócz nowych armii tworzonych bezpośrednio przez ekipę z Portala, w formie oficjalnej mają do sprzedaży trafić także wybrane armie fanowskie, te najlepsze i najbardziej dopracowane. Była mowa o Mephisto (wcześniej już chyba wydrukowanym oficjalnie ale dostępnym tylko dla wybrańców) i Dancer (w życiu o tym nie słyszałem :-s ). Jeśli chodzi o duży dodatek ma on zawierać dwie nowe armie (jedną klasyczną, drugą mniej standardową w stylu Neodżungli czy Vegas) oraz jakąś niespodziankę znacznie bardziej rewolucyjną niż to co oferowały dodatki Babel 13 i Duel. Jeśli wszystko wyjdzie tak jak zostało zaplanowane, powyższe rozszerzenia ujrzą światło dzienne już w tym roku.
Także podsumowując, niewykluczone że w 2012 roku otrzymamy co najmniej cztery pojedyncze armie oraz duży dodatek wprowadzający dwie kolejne, a oprócz tego być może kilka armii fanowskich. Zapowiada się nieźle, a to jeszcze nie wszystko :-"
Otóż cały czas rozwija się projekt wersji cyfrowej. Na iOS i Androida ma zostać wprowadzony tryb multiplayer oraz stopniowo dodane kolejne armie, ruszyło też coś w sprawie oficjalnej wersji na PC co w sytuacji kiedy fanowska Neuroshima HEX Online upadła jest świetną wiadomością.
Powyższe informacje pochodzą po części z nowego numeru Gwiezdnego Pirata, po części zaś ze strony http://neuroshimahex.pl/
Otóż Stalowa Policja we wstępnej wersji została zaprezentowana na konwencie Pionek który z tego co mi wiadomo odbył się parę tygodni temu. Oprócz niej zaprezentowano tam również Lodowych Troglodytów, kolejną armię która prawdopodobnie zostanie wydana jako osobna paczka tak jak Stalowa Policja. Ponadto z wywiadu z głównym pomysłodawcą gry, Michałem Oraczem wynika że w przygotowaniu również dwie kolejne armie: Gas Drinkers i Sharrash. Ponadto oprócz nowych armii tworzonych bezpośrednio przez ekipę z Portala, w formie oficjalnej mają do sprzedaży trafić także wybrane armie fanowskie, te najlepsze i najbardziej dopracowane. Była mowa o Mephisto (wcześniej już chyba wydrukowanym oficjalnie ale dostępnym tylko dla wybrańców) i Dancer (w życiu o tym nie słyszałem :-s ). Jeśli chodzi o duży dodatek ma on zawierać dwie nowe armie (jedną klasyczną, drugą mniej standardową w stylu Neodżungli czy Vegas) oraz jakąś niespodziankę znacznie bardziej rewolucyjną niż to co oferowały dodatki Babel 13 i Duel. Jeśli wszystko wyjdzie tak jak zostało zaplanowane, powyższe rozszerzenia ujrzą światło dzienne już w tym roku.
Także podsumowując, niewykluczone że w 2012 roku otrzymamy co najmniej cztery pojedyncze armie oraz duży dodatek wprowadzający dwie kolejne, a oprócz tego być może kilka armii fanowskich. Zapowiada się nieźle, a to jeszcze nie wszystko :-"
Otóż cały czas rozwija się projekt wersji cyfrowej. Na iOS i Androida ma zostać wprowadzony tryb multiplayer oraz stopniowo dodane kolejne armie, ruszyło też coś w sprawie oficjalnej wersji na PC co w sytuacji kiedy fanowska Neuroshima HEX Online upadła jest świetną wiadomością.
Powyższe informacje pochodzą po części z nowego numeru Gwiezdnego Pirata, po części zaś ze strony http://neuroshimahex.pl/
- Michael
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Poszukiwacze z Talismana
• Zbrojownia Szalonego Gnoma - Posty: 613
Armia Dancer/Tancerz pojawiła się na BoardGameGeek
http://boardgamegeek.com/filepage/70629 ... the-dancer
http://boardgamegeek.com/filepage/70629 ... the-dancer
Given the choice - whether to rule a corrupt and failing empire, or to challenge the Fates for another throw, a better throw against one's destiny - what was to do?