Labirynt czarnoksiężnika
- HRABIA GENERAŁ LORD
-
Zdziwiło mnie, że na całym forum nie ma wzmianki o tej grze.
Zna ktoś z was tą grę?
Ja ją posiadam, grałem w nią wiele razy i ją lubię. Moim zdaniem to dobra gra.
Zna ktoś z was tą grę?
Ja ją posiadam, grałem w nią wiele razy i ją lubię. Moim zdaniem to dobra gra.
Tyle miałem do powiedzenia.
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów
• Lodowa Kraina - Posty: 3416
- HRABIA GENERAŁ LORD
-
Rzecz wydana kilka lat temu. 2004 jeśli dobrze pamiętam. Gra dla 2-4 graczy. Losuje się (lub wybiera) jedną z drużyn - elfy, krasnoludy, nieumarli, szczurołaki. Każda drużyna ma 3 postacie jednak w danym momencie gra się zawsze dwoma. Gra się na 3-4 planszach (ilośc zalezna od ilości graczy) przedstawiających labirynt. Na każdej z nich losuje się runę, którą na innej planszy zamienia się na kryształ. Kryształ zaniesiony do własnego obozu zamienia się w 5 klejnotów, które służą do różnych celów.
Grę wygywa się na dwa sposoby:
- gdy uzbiera się 18 klejnotów
- gdy stworzy się magiczną rękawicę i za jej pomocą zabije się wszystkich rywali.
Gra ma miłą dla oka oprawę graficzną. jest stosunkowo prosta i grywalna. Gra się średnio od godziny do dwóch (zależy ile graczy i jakie sposoby na zakończenie gry wybiorą [z rękawicą jest dłużej ale ciekawiej]).
To tak w skrócie.
Zdjęcia i opis: http://www.planszowki.gildia.pl/gry/lab ... oksieznika
Rzecz wydana kilka lat temu. 2004 jeśli dobrze pamiętam. Gra dla 2-4 graczy. Losuje się (lub wybiera) jedną z drużyn - elfy, krasnoludy, nieumarli, szczurołaki. Każda drużyna ma 3 postacie jednak w danym momencie gra się zawsze dwoma. Gra się na 3-4 planszach (ilośc zalezna od ilości graczy) przedstawiających labirynt. Na każdej z nich losuje się runę, którą na innej planszy zamienia się na kryształ. Kryształ zaniesiony do własnego obozu zamienia się w 5 klejnotów, które służą do różnych celów.
Grę wygywa się na dwa sposoby:
- gdy uzbiera się 18 klejnotów
- gdy stworzy się magiczną rękawicę i za jej pomocą zabije się wszystkich rywali.
Gra ma miłą dla oka oprawę graficzną. jest stosunkowo prosta i grywalna. Gra się średnio od godziny do dwóch (zależy ile graczy i jakie sposoby na zakończenie gry wybiorą [z rękawicą jest dłużej ale ciekawiej]).
To tak w skrócie.
Zdjęcia i opis: http://www.planszowki.gildia.pl/gry/lab ... oksieznika
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów
- HRABIA GENERAŁ LORD
-
Postacie z przeciwnej drużyny można atakować. Do tego dochodzą Czary i Zaklęcia (traktowane osobno). Ponadto każda z drużyn ma jedna postać, która posiada specjalną zdolność (jak na przykład budowanie pułapki u krasnoludów, czy tworzenie zombie u nieumarłych). Postacie będące w jednej drużynie mogą wymieniać się przedmiotami. Mogą także wspólnie się bronić.
Postać zabita nie ginie bezpowrotnie. Może się odrodzić później (w grze muszą być zawsze 2 postacie z trzech, w każdej drużynie). Wyjątkiem jest sytuacja gdy postać zostaje zabita Magiczną Rękawicą wtedy ginie na amen i nie może już wrócić do gry.
Zdziwiłem się, że nikt nie napisał nic o tej grze, bo w momencie wydania była mocno promowana w kilku miejscach. Sam kupiłem ją po zobaczeniu reklamy w miesięczniku "Science-Fiction"
Postać zabita nie ginie bezpowrotnie. Może się odrodzić później (w grze muszą być zawsze 2 postacie z trzech, w każdej drużynie). Wyjątkiem jest sytuacja gdy postać zostaje zabita Magiczną Rękawicą wtedy ginie na amen i nie może już wrócić do gry.
Zdziwiłem się, że nikt nie napisał nic o tej grze, bo w momencie wydania była mocno promowana w kilku miejscach. Sam kupiłem ją po zobaczeniu reklamy w miesięczniku "Science-Fiction"
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów
Zachęciłeś wystarczająco do zakupu 
Jest nawet 1 sztuka na Allegro, cena 60 zł. Szkoda, że jestem spłukany
Coś mi tu jednak nie gra. Sprzedający zdrowo przepłacił za ten tytuł, gdyż na stronie wydawcy (Kuźnia Gier) sugerowana cena detaliczna wynosi poniżej 60 zł, podczas gdy sprzedawca egzemplarza z Allegro ma na pudełku cenę 110 zł lub 140 zł (nie widać dokładnie). :mrgreen:
Link: http://www.kuzniagier.pl/szczegoly.php? ... sortuj=kod
Jest nawet 1 sztuka na Allegro, cena 60 zł. Szkoda, że jestem spłukany
Coś mi tu jednak nie gra. Sprzedający zdrowo przepłacił za ten tytuł, gdyż na stronie wydawcy (Kuźnia Gier) sugerowana cena detaliczna wynosi poniżej 60 zł, podczas gdy sprzedawca egzemplarza z Allegro ma na pudełku cenę 110 zł lub 140 zł (nie widać dokładnie). :mrgreen:
Link: http://www.kuzniagier.pl/szczegoly.php? ... sortuj=kod
- HRABIA GENERAŁ LORD
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Krypta Upiorów (pomagier)
• Labirynt Magów (pomagier)
• Poszukiwacze - Posty: 6145
A tak, słyszałem o tej grze. Zastanawiałem się czy czasem jej nie kupić jak kupowałem Legendę: Czas Bohaterów... W sumie żałuję, że nie kupiłem. Dlaczego? Tutaj moja obszerna wypowiedź na ten temat.
Top Secret Ninja Off Topic Creators Internatinal Organization Member