husar pisze: ↑piątek 17 maja 2024, 18:44
Heh, będzie trzeba bardzo uważać przy pasowaniu awersu i rewersu. Napisy są bardzo blisko krawędzi. Ciekawe czy zdarzą się egzemplarze z takim errorem
Też na to zwróciłem uwagę. Opis wygląda jakby nie był częścią karty. Dziwny design. Nie jestem fanem.
[quote=husar post_id=201240 time=1715964259 user_id=12909] Heh, będzie trzeba bardzo uważać przy pasowaniu awersu i rewersu. Napisy są bardzo blisko krawędzi. Ciekawe czy zdarzą się egzemplarze z takim errorem [/quote]
Też na to zwróciłem uwagę. Opis wygląda jakby nie był częścią karty. Dziwny design. Nie jestem fanem.
Felis1977 pisze: ↑piątek 17 maja 2024, 19:08
Dokładnie. Tekst znajduje się w miejscu gdzie w innych grach umieszcza się nie związane z rozgrywką rzeczy np. nazwisko rysownika. To może by nie wyglądało najgorzej gdyby grafiki nie zajmowały 70-90% karty, ale kombinacja tych 2 efektów jest tragiczna.
What a view.
[quote=Felis1977 post_id=201241 time=1715965685 user_id=15356] Też na to zwróciłem uwagę. Opis wygląda jakby nie był częścią karty. Dziwny design. Nie jestem fanem. [/quote]
Dokładnie. Tekst znajduje się w miejscu gdzie w innych grach umieszcza się nie związane z rozgrywką rzeczy np. nazwisko rysownika. To może by nie wyglądało najgorzej gdyby grafiki nie zajmowały 70-90% karty, ale kombinacja tych 2 efektów jest tragiczna.
Szkoda bo grafiki nawet ładne, ale szablon wszystko psuje. Po co te łuki po bokach? Jak to było w 1670... "Z dobrych rzeczy to jest miejsce na poprawę."
Szkoda bo grafiki nawet ładne, ale szablon wszystko psuje. Po co te łuki po bokach? Jak to było w 1670... "Z dobrych rzeczy to jest miejsce na poprawę."
Pablo pisze: ↑piątek 17 maja 2024, 21:39
Szkoda bo grafiki nawet ładne, ale szablon wszystko psuje. Po co te łuki po bokach?
Po to żeby zepchnąć grafiki na dół i żeby one ścisnęły tekst na samym dole
What a view.
[quote=Pablo post_id=201259 time=1715974772 user_id=12302] Szkoda bo grafiki nawet ładne, ale szablon wszystko psuje. Po co te łuki po bokach? [/quote]Po to żeby zepchnąć grafiki na dół i żeby one ścisnęły tekst na samym dole :face_with_rolling_eyes:
A ja mam inne pytanie. Patrząc na to jak mały jest ten tekst, nasuwa się pytanie: Czy te karty będą większe? Rozmiarowo podobne do standardowych kart, np ze Wsiąść do pociągu? Nie sądzę żeby zachowali rozmiary z 4 edycji.
I od razu drugie pytanie: Gdzie @Mały Nemo zmieści swoje długie opisy?
Edit: Na pierwsze pytanie znalazłam odpowiedz w innym wątku. Porażka, jeszcze brakuje żetonów tak jak w Talisman Batman. Zamiast karty umieszczasz na obszarze żeton, a kartę z drugim żetonem umieszczasz poza planszą...
A ja mam inne pytanie. Patrząc na to jak mały jest ten tekst, nasuwa się pytanie: Czy te karty będą większe? Rozmiarowo podobne do standardowych kart, np ze Wsiąść do pociągu? Nie sądzę żeby zachowali rozmiary z 4 edycji. I od razu drugie pytanie: Gdzie [usermention2=704 color=#BF0000]Mały Nemo[/usermention2] zmieści swoje długie opisy? ':)
Edit: Na pierwsze pytanie znalazłam odpowiedz w innym wątku. Porażka, jeszcze brakuje żetonów tak jak w Talisman Batman. Zamiast karty umieszczasz na obszarze żeton, a kartę z drugim żetonem umieszczasz poza planszą...
MCSilvia pisze: ↑piątek 17 maja 2024, 23:46
A ja mam inne pytanie. Patrząc na to jak mały jest ten tekst, nasuwa się pytanie: Czy te karty będą większe?
Tak, będą rozmiaru standard american.
What a view.
[quote=MCSilvia post_id=201265 time=1715982362 user_id=11789] A ja mam inne pytanie. Patrząc na to jak mały jest ten tekst, nasuwa się pytanie: Czy te karty będą większe? [/quote]
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
Gdzie @Mały Nemo zmieści swoje długie opisy?
Będą bez grafik
Nah, jak wiesz moje karty dlatego miały mały text, bo lubiłem duże grafiki. Jeśli już, to karty byłyby z dużą instrukcją i opisem "Patrz instrukcja/arkusz kart dodatku XXX" .
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
[quote=husar post_id=201281 time=1716031912 user_id=12909] [quote=MCSilvia post_id=201265 time=1715982362 user_id=11789] Gdzie @Mały Nemo zmieści swoje długie opisy? [/quote] Będą bez grafik😂 [/quote]
Nah, jak wiesz moje karty dlatego miały mały text, bo lubiłem duże grafiki. Jeśli już, to karty byłyby z dużą instrukcją i opisem "Patrz instrukcja/arkusz kart dodatku XXX" ;).
I od razu drugie pytanie: Gdzie Mały Nemo zmieści swoje długie opisy?
Cóż, jedyne sensowne rozwiązanie tego problemu, to przestać tworzyć karty .
Albo ukręcić własny szablon i problem z głowy
Dodano po 1 minucie 38 sekundach:
A teraz się przyjrzałem szablonom. Gdy czytałem wpisy, myślę, "malkontenci" Gdy się przyjrzałem, stwierdzam – masakra to jest. W sensie braku równowagi między ilustracją i opisem. I te łuki dodatkowo spychają wszystko w dół. Dziwny pomysł.
[quote="Mały Nemo" post_id=201279 time=1716029432 user_id=704] [quote=MCSilvia post_id=201265 time=1715982362 user_id=11789] I od razu drugie pytanie: Gdzie Mały Nemo zmieści swoje długie opisy? ':) [/quote]
Cóż, jedyne sensowne rozwiązanie tego problemu, to przestać tworzyć karty ;). [/quote] Albo ukręcić własny szablon i problem z głowy :)
[size=85][color=green]Dodano po 1 minucie 38 sekundach: [/color][/size] A teraz się przyjrzałem szablonom. Gdy czytałem wpisy, myślę, "malkontenci" ;) Gdy się przyjrzałem, stwierdzam – masakra to jest. W sensie braku równowagi między ilustracją i opisem. I te łuki dodatkowo spychają wszystko w dół. Dziwny pomysł.
Valdi pisze: ↑sobota 18 maja 2024, 21:30
Wyglądają trochę jak karty np. tarota
Koszulki tak. Koszulki są bardzo ładne. Też mi się tak skojarzyły.
Między innymi kolekcjonuję też karty tarota (bo ładne obrazki) ale tak fatalnie zaprojektowanych awersów jeszcze nie widziałem. Ktokolwiek je wymyślił, albo nie miał bladego pojęcia o kompozycji albo specjalnie pojechał pod prąd, żeby być "innym".
Mam szczerą nadzieję, że ta edycja podzieli los czwartej z Black Industries i ktoś bardziej kompetentny przejmie licencję.
[quote=Valdi post_id=201289 time=1716060616 user_id=226] Wyglądają trochę jak karty np. tarota [/quote]
Koszulki tak. Koszulki są bardzo ładne. Też mi się tak skojarzyły. Między innymi kolekcjonuję też karty tarota (bo ładne obrazki) ale tak fatalnie zaprojektowanych awersów jeszcze nie widziałem. Ktokolwiek je wymyślił, albo nie miał bladego pojęcia o kompozycji albo specjalnie pojechał pod prąd, żeby być "innym".
Mam szczerą nadzieję, że ta edycja podzieli los czwartej z Black Industries i ktoś bardziej kompetentny przejmie licencję.
Hej, czy ktoś ma może projekt rewersów kart do 5ed? Chciałbym zrobić customowe karty bohatera do 5ed i o ile z przodem można sobie bezproblemowo poradzić to ciężko przerysować rewers jakoś bardzo dokładnie
Hej, czy ktoś ma może projekt rewersów kart do 5ed? Chciałbym zrobić customowe karty bohatera do 5ed i o ile z przodem można sobie bezproblemowo poradzić to ciężko przerysować rewers jakoś bardzo dokładnie
Dodano po 41 sekundach: @Lejto podzielisz się dodatkiem jak skończysz?
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
prawie zdążyłem... https://www.dropbox.com/scl/fi/2sfi7vz365hfr783w204y/rewersy-t5.rar?rlkey=prko3a52v16qrt0qug3vo5jcs&dl=1
[size=85][color=green]Dodano po 41 sekundach: [/color][/size] [usermention2=12424 color=#000000]Lejto[/usermention2] podzielisz się dodatkiem jak skończysz?