Termin Wydania
- husar
-
Termin Wydania
Dziwi mnie taki termin wydania a jednocześnie tylko okładka jest pokazana
- Bludgeon
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Great Talisman
• Powrót Skavenów
• Udręka Czarownika - Posty: 6315
A co tu ma dziwić, im bliżej premiery tym bardziej będą podsycać zainteresowanie pokazywaniem kolejnych elementów.
What a view.
- Pablo
-
-
Spis dodatków autora:
• Dyniowy Król - Dyniokruk
• Kraina Innowacji
• Nowe Przygody
• Paczka Przygód
• Smocze Dary
• Ukryta Dolina
• Ulice Miasta
• Zaklęcia - Posty: 3201
Re: Termin Wydania
Dokładnie. Budują napięcie.
- Xan
-
Spokojnie. Z pewnością nie są to jedyne informacje, które otrzymaliśmy do czasu premiery. Wszak ta w wersji angielskiej zaplanowana jest na lipiec 2024 r.
Talisman: Digital Edition!
Wszystko ma swój początek i koniec.
Aby zobaczyć moje konto na Steam, kliknij: TUTAJ.
- jerek95
-
O ile rozumiem post to wydania angielskie i tłumaczenia mają być wydane w okolicy lipca, więc chyba nie będziemy musieli długo czekać na wersję polską.
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13402
A ja wiem dlaczego Cię dziwi. to przez Gamefoundy i Kikstartery które przyzwyczaiły graczy do terminów na dwa lata w przód (o ile przyjdą czyt. Robinson od Portala
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- Xan
-
Różnie z tym bywa. Nikt prawdopodobnie nie będzie tłumaczył nieprzygotowanej w 100% gry, bo wymagałoby to wykonania przez tłumacza/y dodatkowych poprawek i ponownej weryfikacji naniesionych zmian. Zakładając, że produkt jest gotowy w 100% od dawna, należy wziąć pod uwagę czas potrzebny na przetłumaczenie gry, poprawki do tłumaczeń, umowy licencyjne, logistykę wydrukowania gry i wreszcie sprowadzenie jej zza granicy (często z uwagi na koszty, druk wykonuje się w chińskich fabrykach). Z innej beczki, mamy jeszcze czasami chęć maksymalizowania zysków poprzez celowe umieszczanie na rynku wyłącznie angielskiej wersji, a dopiero później pozostałych wersji językowych.jerek95 pisze: ↑niedziela 25 lut 2024, 11:54O ile rozumiem post to wydania angielskie i tłumaczenia mają być wydane w okolicy lipca, więc chyba nie będziemy musieli długo czekać na wersję polską.
Biorąc pod uwagę powyższe, gra w polskiej wersji językowej, może ukazać się równocześnie z wersją angielską lub kilka miesięcy po jej debiucie. Z tym będzie trzeba poczekać na oficjalną wiadomość od polskiego wydawcy, którym jak obstawiam będzie kiełbasa krakowska Galakta.
Talisman: Digital Edition!
- husar
-
Nie kupuję gier na tych wspieraczkach. Znaczy ostatnio kupiłem pliki do pnp, ale to late pledge
- abubu
-
Ja to rozumiem, że premiera około lipca 2024, z tym, że może się różnić w zależności od języka wydania oraz docelowego rynku (np. stany zjednoczone, europa wschodnia/środkowa/zachodnia, azja, itp.). Tak więc, polska edycja może wyjść w lipcu, ale nie musi ... to zależy od umowy z polskim wydawcą (czy już jest, kiedy wydawca dostanie pliki do tłumaczenia, kiedy je przetłumaczy, czy zdąży je przygotować tak aby druk poszedł razem z innymi wersjami, itp). Osobiście mam nadzieję, że będzie to lipiec. Ale jak będzie to wrzesień-grudzień, to też będzie ok. Byle nie rok-dwa.avalonhillgames pisze:Launching in or around July 2024 (timing varies by language and market)
PS. Lipiec mi się kojarzy z "sezonem ogórkowym", w którym raczej nic wielkiego nie ma premiery. Chyba, że są jakieś targi gier planszowych wówczas (nie orientuję się w nich).
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
- husar
-
...i znowu zostałem autorem tematu bez własnej ingerencji