Biorąc pod uwagę bardzo małe prawdopodobieństwo ich wypadnięcia można przyjąć opcję powtórzenia rzutu w takim przypadku. Podobnie z zawiśnięciem monety w powietrzu.
Ja nawet nie mam Talismana.
Biorąc pod uwagę bardzo małe prawdopodobieństwo ich wypadnięcia można przyjąć opcję powtórzenia rzutu w takim przypadku. Podobnie z zawiśnięciem monety w powietrzu. :)
@aduko: obadaj blog Hammstera (adres podany tutaj). Prezentuje tam zdjęcia z procesu malowania (różne etapy).
[b]@Candyman86[/b]: Mag rewelacja :)
[b]@aduko[/b]: obadaj blog Hammstera (adres podany [url=http://forum.magiaimiecz.eu/viewtopic.php?p=102227#102227]tutaj[/url]). Prezentuje tam zdjęcia z procesu malowania (różne etapy).
Hah, muszę się pochwalić moją pierwszą ropuchą pierwszy raz w życiu styczność z malowaniem, podstawka jeszcze nie tknięta. Dzięki Staszkowi (?) za naukę na warsztatach
Hah, muszę się pochwalić moją pierwszą ropuchą ;) pierwszy raz w życiu styczność z malowaniem, podstawka jeszcze nie tknięta. Dzięki Staszkowi (?) za naukę na warsztatach ;)
Arrrrggghhhh... Teraz wszyscy wiedzą jak mam na imię!!! Aaaaaa..... Nie no żartuję...
Jeszcze do TMiMa robię podstawki (trawka, kamyczki, itp. duperele) Jeżeli chodzi o DV to chyba będę musiał uzupełnić swoją paletę. Chaosiaków to nie problem, tylko do Aniołków chyba braknie czegoś... No i muszkę kiedyś poćwiczyć ten areograf... Leży w szafie prawie nie tknięty.
Ps. Jeżeli chodzi o podstawki i trawkę, to lakieruje się przed jej przyklejeniem czy można na samym końcu jak wsio gotowe? Jak co to jak na razie lakierowałem przed...
Ps2. A tak w ogóle to kupe czasu Ciebie tu nie było!
Arrrrggghhhh... Teraz wszyscy wiedzą jak mam na imię!!! Aaaaaa..... Nie no żartuję...
Jeszcze do TMiMa robię podstawki (trawka, kamyczki, itp. duperele) :) Jeżeli chodzi o DV to chyba będę musiał uzupełnić swoją paletę. Chaosiaków to nie problem, tylko do Aniołków chyba braknie czegoś... No i muszkę kiedyś poćwiczyć ten areograf... Leży w szafie prawie nie tknięty.
Ps. Jeżeli chodzi o podstawki i trawkę, to lakieruje się przed jej przyklejeniem czy można na samym końcu jak wsio gotowe? Jak co to jak na razie lakierowałem przed...
Ps2. A tak w ogóle to kupe czasu Ciebie tu nie było! :)
Zależy jaki podkład użyjesz (czarny / biały). Gdzieś tam wcześniej pisałem, akurat na przykładzie Czarnoksiężnika. Była to jedna z pierwszych moich figurek, dałem czarny podkład i też się męczyłem z tymi warstwami czerwonej farmy. Jedak widzę że Ty dałeś biały i nadal kiepskie krycie? Jakich farbek uzywasz?
Zależy jaki podkład użyjesz (czarny / biały). Gdzieś tam wcześniej pisałem, akurat na przykładzie Czarnoksiężnika. Była to jedna z pierwszych moich figurek, dałem czarny podkład i też się męczyłem z tymi warstwami czerwonej farmy. Jedak widzę że Ty dałeś biały i nadal kiepskie krycie? Jakich farbek uzywasz?
ok, ze względu, że to moje pierwsze w życiu malowanie, zbyt się martwię o szczegóły wyczytałem/wyglądałem, że jak nie kryje od razu, to się pokryje za drugim razem, ale lepiej rozcieńczona farbą (jeden do jeden) niż prosto z pojemnika
Podkład & farbki citadel.
// edit
ok, ze względu, że to moje pierwsze w życiu malowanie, zbyt się martwię o szczegóły :) wyczytałem/wyglądałem, że jak nie kryje od razu, to się pokryje za drugim razem, ale lepiej rozcieńczona farbą (jeden do jeden) niż prosto z pojemnika :)
Czy warto urzynać zwykłych farbek akrylowych dostępnych w sklepach plastycznych koszt ok 30zł ? czy lepiej dołożyć i kupić jakiś zestaw farbek modelarskich z citadel ? jest duża różnica w efekcie końcowym w trwałości i jakości malowania ?
Witam chciałbym tylko ponowić pytanie.
Czy warto urzynać zwykłych farbek akrylowych dostępnych w sklepach plastycznych koszt ok 30zł ? czy lepiej dołożyć i kupić jakiś zestaw farbek modelarskich z citadel ? jest duża różnica w efekcie końcowym w trwałości i jakości malowania ?
Zwykłymi się da.. Tak zaczynałem i w sumie nie było źle.. Pomalowałem nimi zabójcę, trolla, mnicha i że dwie ropuchy. Jednak porównując polecę citadel. Są gotowe do użycia.
Zwykłymi się da.. Tak zaczynałem i w sumie nie było źle.. Pomalowałem nimi zabójcę, trolla, mnicha i że dwie ropuchy. Jednak porównując polecę citadel. Są gotowe do użycia.