Aktualnie, jak zresztą DW wyjaśniał, to nie jest wina Galakty, że premiera się przesunęła. Może to wydawać się dziwne, w szczególności paru użytkownikom, ale to naprawdę jest wina Chińczyków, a nie nas.Freeasy pisze:Dla mnie nie zdążyć z premierą przed Świętami to kompromitacja wydawnictwa. Ja i tak kupię, ale sprzedaż po świętach będzie dużo niższa. Jak ktoś nie chce zarabiać nie moja sprawa. Nie chce się nawet komentowaćAjwer pisze:no to Podziemia w styczniu:/ http://www.forum.galakta.pl/viewtopic.php?t=1854
Droga dodatków w T4,5PL
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24490
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Magiczne Kamienie - Posty: 1227
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13672
Chińczyki mają za małe rączki ni nie zdążyły popakował pudełek do kontenerów.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- stave
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Projekt Wielka Magia I Miecz - Posty: 3086
- Kontakt:
Niekoniecznie Valdi, ja bym obstawiał że robia nazłość chca wywołać drobną wojenke wszystkich wkurzając - może to jaki eksperyment -sprawdzenie wytrzymałości innych Krajów??
Stagraf Studio - Łódzki Sklep Figurkowy :: Forum :: Facebook :: Cennik :: Wargamesmat
Wielka Magia i Miecz - Gigantyczny dodatek autorski
- Artownik
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Wiedźmińskie Kobiety
• Worek Przygód - Posty: 3542
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
- Melańczuk
-
A kto podpisał umowę z Chińczykami??Nemomon pisze:Aktualnie, jak zresztą DW wyjaśniał, to nie jest wina Galakty, że premiera się przesunęła. Może to wydawać się dziwne, w szczególności paru użytkownikom, ale to naprawdę jest wina Chińczyków, a nie nas.Freeasy pisze:Dla mnie nie zdążyć z premierą przed Świętami to kompromitacja wydawnictwa. Ja i tak kupię, ale sprzedaż po świętach będzie dużo niższa. Jak ktoś nie chce zarabiać nie moja sprawa. Nie chce się nawet komentowaćAjwer pisze:no to Podziemia w styczniu:/ http://www.forum.galakta.pl/viewtopic.php?t=1854
Koleś git pierd!@# wszystkie zasady i nie jest frajerem
- Mały Nemo
-
Ale, sorry, że spytam, co ma piernik do wiatraka? Mogę podpisać umowę z kimkolwiek chcę i tak samo obrabiać tej osobie tyłek jakbym obrabiał nie mając umowy. Chińczycy mają nie tylko naszego Dungeona czy Faraona na głowie, ale i gry z całej reszty świata, więc się zdarza, że mogą coś pomylić lub zapomnieć. A co ma do tego Galakta, że jakiś Chińczyk na drugiej stronie świata --CENZURA-- (filtr anty-SeSimowy - gdyby nie on, to bym użył mocniejszego wyrazu) sprawę? Może sobie jedynie tą umową pomachać, wysmarkać nos &c, ale jak będzie opóźnienie z winy Chińczyków, to ono będzie. Nie z powodu Galakty. Zaprawdę, czasami się zdarza, że wina nie leży po stronie wydawcy, tylko po jakiejś innej stronie. Np. u Stavea, powiesz mu, że to jego wina, że nie wyrabia wizytówek, dlatego, że kupił fabrycznie popsuty sprzęt? Znaczy, że mógł sprawdzić i odkręcić każdą śrubkę? To nie jego wina, że ma opóźnienia, bo nie jego wina, że dostał zły sprzęt. Tak samo, nie jest to Galakty wina, że ktoś inny pokpił sprawę i najpierw nie wysłał wcale tego co miał, a jak już wysłał po raz drugi, to nie wysłał to, co powinien wysłać. Powiedz mi, gdzie tu jest Galakty wina?Melańczuk pisze:A kto podpisał umowę z Chińczykami??Nemomon pisze:Aktualnie, jak zresztą DW wyjaśniał, to nie jest wina Galakty, że premiera się przesunęła. Może to wydawać się dziwne, w szczególności paru użytkownikom, ale to naprawdę jest wina Chińczyków, a nie nas.Freeasy pisze:Dla mnie nie zdążyć z premierą przed Świętami to kompromitacja wydawnictwa. Ja i tak kupię, ale sprzedaż po świętach będzie dużo niższa. Jak ktoś nie chce zarabiać nie moja sprawa. Nie chce się nawet komentowaćAjwer pisze:no to Podziemia w styczniu:/ http://www.forum.galakta.pl/viewtopic.php?t=1854
- Astropata
-
Generalnie to sądzę, że niektórzy z was trochę przesadzają z nienawiścią do polskiego wydawcy. Mam wrażenie czasem, że jakby piraci somalijscy porwali statek z TMiMem na pokładzie to by też było larum, że Galakta źle wytyczyła kurs statku ;p
Nie jesteśmy może zachwyceni tymi opóźnieniami jako gracze, ale nie ma co wpadać w pieniactwo i szukać dziury w całym
Nie jesteśmy może zachwyceni tymi opóźnieniami jako gracze, ale nie ma co wpadać w pieniactwo i szukać dziury w całym
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
To fani TMiMa by go odbili. Ja już ćwiczę strzelanie z Kałasznikowa od jakiegoś czasu (poważnie) :DAstropata pisze:Generalnie to sądzę, że niektórzy z was trochę przesadzają z nienawiścią do polskiego wydawcy. Mam wrażenie czasem, że jakby piraci somalijscy porwali statek z TMiMem na pokładzie to by też było larum, że Galakta źle wytyczyła kurs statku
- Mały Nemo
-
Mi się wydaje, że parę(naście ?) osób chciałoby, aby Galakta w ogóle nie spała, tylko harowała 25 godzin na dobę 8 dni w tygodniu na te gry. Aby, co każda wydawana gra, jechała do chińskich drukarni i osobiście wszystko nadzorowała, broń Boże nie pozwoliła innym pakować do kontenera (bo jeszcze mogą okantować i wsadził zły albo popsuty towar), więc osobiście to robiła, następnie na kontenerach siedziała przez całą podróż statkiem i ogrem i miechem broniła przed wszelkimi intruzami. Następnie ocliła, wypakowała, dalej wyszła z siebie i stanęła obok, aby tylko jedna połówka mogła pilnować pozostałego towaru, podczas, gdy druga połówka by rozwoziła towar do hurtowni. Ale myślę, że nawet wtedy tych parę zawsze niezadowolonych osób by znalazło coś, o co mogliby ponarzekać (sic!). Gdybym ja miał tak pracować, jak przedstawiłem wyżej, to bym wam wszystkim powiedział, byście się udławili i se sami wydawali gry.Astropata pisze:Generalnie to sądzę, że niektórzy z was trochę przesadzają z nienawiścią do polskiego wydawcy. Mam wrażenie czasem, że jakby piraci somalijscy porwali statek z TMiMem na pokładzie to by też było larum, że Galakta źle wytyczyła kurs statku ;p
Wydawanie gier, jak i wiele innych rzeczy, które opierają się na kontaktach z innymi ludźmi, opierają się na ograniczonym zaufaniu. Znaczy, osobiście niczego nie nadzoruję, ale skoro płacę, to wierzę, iż otrzymam jak najlepszą pracę. Na tym to polega. Podobnie i w tym przypadku, skoro płacę za drukowanie &c, to wierzę, że otrzymam jak najlepszy towar. Ale też mam świadomość, że w międzyczasie coś się może zdarzyć. Jakiś "random encounter". Nie jest kasjerki wina, że ktoś napadł na bank i obrabował wszystkie pieniądze. Właściciel banku nie będzie obwiniał tej kasjerki ani też nie będzie sugerował, że źle wykonała swoją pracę. Tak samo, nie jest Galakty wina, że coś się zdarzyło gdzieśtam, w jakimś innym zakątku świata. Trudno więc, aby oczekiwać, a wielu wręcz wymaga, przeprosin od Galakty za coś, na co nie ma wpływu.
Ludzie, stańcie w Galakcie sytuacji przez chwilę. Czy wy też byście się bili w pierś i co 5 minut przepraszali każdego gracza, jeżeli jakiś Chińczyk, którego nie znacie i znać nie będziecie coś popsuł? Przecie to jest nierealne. Gra będzie wydana, ale na całym świecie zdarzają się różne wpadki, przesuwają się terminy i to jest standardowa rzecz. Ludzie są tylko ludźmi, każdemu zdarza się popełnić jakiś błąd, ale nie oczekujmy, że bogu ducha winna osoba będzie przepraszać za czyjeś błędy. Opanujmy się trochę..
- 8janek8
-
Jak ta pani na początku? we love russiaHellhound pisze:To fani TMiMa by go odbili. Ja już ćwiczę strzelanie z Kałasznikowa od jakiegoś czasu (poważnie)
Sorry za ot, ale musiałem
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
Hehe, dobry filmik znam go :)8janek8 pisze:Jak ta pani na początku? we love russiaHellhound pisze:To fani TMiMa by go odbili. Ja już ćwiczę strzelanie z Kałasznikowa od jakiegoś czasu (poważnie) :D
Sorry za ot, ale musiałem ;)
Nemo Edit: Więc prosiłbym o zakończenie Off topu i przejście do on topu :).
Ostatnio zmieniony czwartek 06 maja 2010, 22:40 przez Hellhound, łącznie zmieniany 2 razy.
- stave
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Projekt Wielka Magia I Miecz - Posty: 3086
- Kontakt:
Dobra... słowo ode mnie - pisząc posta swego trochę żartobliwie do tego podszedłem....... czemu?? po prostu widziałem tych chińczyków...... :biggrin:
A tak całkowicie poważnie, nie pałam nienawiści do wydawcy chociaż tak, bym z przyjemnością parę osób wywalił z ar.52 za to co zrobili z tłumaczeniami np AH..... z tego względu mnie się nie pali i jeśli czekanie ma oznaczać rzetelnie wykonaną pracę no problem -- zobaczymy co to będzie z dodatkiem do AH jak znowu tak skopią to wyślę do nich specjalny list aby oddali mi kasę. Mam nadzieję, że wyciągną wnioski w końcu.....
Z tego względu też wam radzę uzbroić się w cierpliwość.
A tak całkowicie poważnie, nie pałam nienawiści do wydawcy chociaż tak, bym z przyjemnością parę osób wywalił z ar.52 za to co zrobili z tłumaczeniami np AH..... z tego względu mnie się nie pali i jeśli czekanie ma oznaczać rzetelnie wykonaną pracę no problem -- zobaczymy co to będzie z dodatkiem do AH jak znowu tak skopią to wyślę do nich specjalny list aby oddali mi kasę. Mam nadzieję, że wyciągną wnioski w końcu.....
Z tego względu też wam radzę uzbroić się w cierpliwość.
Stagraf Studio - Łódzki Sklep Figurkowy :: Forum :: Facebook :: Cennik :: Wargamesmat
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
No dobrze, a teraz wracając do TOPU to co według Was czeka nas dalej? Bez wątpienia dodatek planszowy. Z II edycji już tylko "Miasto" zostaje (zakładam że WKO nie będzie) i mam nadzieje że tak będzie bo właśnie tego dodatku w nowej szacie nie mogę się doczekać. No chyba, że coś z III edycji bo w sumie chyba sporo TMiM z tej wersji czerpie. W takim wypadku "Góry" albo "Las". Ja jednak w 90% stawiam na "Miasto". No chyba, że w ogóle coś nowego wymyślą, ale wątpię. Wszystko okaże się pewnie niebawem.
- Artownik
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Wiedźmińskie Kobiety
- Kufir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Groźniejsze Podziemia
• Nowe PP
• Zadania Czarownika - Posty: 2174
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
- Artownik
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Wiedźmińskie Kobiety
Przy okazji chciałbym jeszcze napomknąć odnośnie tego Miasta, iż pomijając już jego wpadki i niedociągnięcia, to warto też zauważyć, że będzie musiało być w formacie Podziemi, a więc sporo większe od oryginału.
Ciekawi mnie co tam wymyślą z tym Miastem, bo jakoś będą musieli wypełnić puste miejsca...
Ciekawi mnie co tam wymyślą z tym Miastem, bo jakoś będą musieli wypełnić puste miejsca...
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
- Mały Nemo
-
Obszary były podzielone "na pół", znaczy były ulice i z każdej jednej ulicy można było wejść do jakiegoś miejsca. Z kolei miejsca były oddzielone grubą czerwoną linią znaczącą, iż przejścia nie ma.Hellhound pisze:Hmm. A jak wyglądało poruszanie się po mieście (plansza - róg) w III edycji?
[ Dodano: Wto Lis 24, 2009 10:58 pm ]
Na Rebelu jest już Frost za 70 zł. Dostarczenie do 48 godzin.
- Ajwer
-
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów
• Lodowa Kraina - Posty: 3416
a ja nadal czekam...
mam jedynie nadzieję, że się nie rozczaruję. Bardzo ciekawi mnie ta narożna plansza, dla mnie jest to mega novum, gdyż nie miałem styczności z poprzednią edycją Talizmana, a tam chyba się to ukazało. Zobaczymy, niby miesiąc ale zleci jak z bicza strzelił. I tak dobrze, że przynajmniej ukazały się dodatki do Runebounda a to zawsze coś...
mam jedynie nadzieję, że się nie rozczaruję. Bardzo ciekawi mnie ta narożna plansza, dla mnie jest to mega novum, gdyż nie miałem styczności z poprzednią edycją Talizmana, a tam chyba się to ukazało. Zobaczymy, niby miesiąc ale zleci jak z bicza strzelił. I tak dobrze, że przynajmniej ukazały się dodatki do Runebounda a to zawsze coś...