A masz oryginał?HunteR pisze:Standardem jest że co jakiś czas gra wywala na pulpit, zaczyna przycinać, znikają jakieś statystyki czy informacje o reputacji itd. Zwykle pomaga ponowne uruchomienie gry (czasem wystarczy wczytać sejwa) jednak jest to nieco frustrujące zwłaszcza jak dużo się nałazimy i nagle wywali nam gra zanim zdążyliśmy zapisać...
gry konsolowe/komputerowe
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Krypta Upiorów (pomagier)
• Labirynt Magów (pomagier)
• Poszukiwacze - Posty: 6145
Top Secret Ninja Off Topic Creators Internatinal Organization Member
- Kufir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Groźniejsze Podziemia
• Nowe PP
• Zadania Czarownika - Posty: 2174
Czytałem już o tym na http://www.ps3site.pl/Ajwer pisze:Obadajcie edycje kolekcjonerską KZ3:)
http://www.ps3site.pl/zawartosc-kolekcj ... ona/55966/
Fajna sprawa ale ja grałem tylko w Killzone 1 na PS2. Dwójkę miałem kupić ale zrezygnowałem. Warto kupić za te 90 zł aby sobie pograć w singlu?

- Kufir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Groźniejsze Podziemia
• Nowe PP
Zapoznałem się z licznymi recenzjami i się skusze, kupiłem jakąś używkę na allegro za niecałe 60 zł.
Problem z grami mam taki że ... nie mam czasu kiedy w nie grać!
W Uncharted 2 chce zrobić platynę, w GOW III chce przejść na najwyższym stopniu trudności.
Gram też w wolnej chwili w rewelacyjną fife 11, niebawem wyjdzie Need For Speed którego muszę obowiązkowo kupić. Teraz wzieła mnie ochota na Killzone 2. Kiedy w to wszystko grać?
Rzucam prace i narzeczoną!
:badgrin:
Problem z grami mam taki że ... nie mam czasu kiedy w nie grać!
W Uncharted 2 chce zrobić platynę, w GOW III chce przejść na najwyższym stopniu trudności.
Gram też w wolnej chwili w rewelacyjną fife 11, niebawem wyjdzie Need For Speed którego muszę obowiązkowo kupić. Teraz wzieła mnie ochota na Killzone 2. Kiedy w to wszystko grać?
Rzucam prace i narzeczoną!
:badgrin:

- Ajwer
-
Platyna w uncharted 2 jest jedną z łatwiejszych.
Chyba każdy cierpi na brak czasu, ale jak już znajdzie się wolna chwila to miło popykać:) Niektórzy narzekają na sterowanie w KZ2 jednak mi odpowiada. Swego czasu grałem w klanie w KZ2 i zajęliśmy 4 miejsce w Polsce:) aaa była szansa na 2!
W multiplayerze KZ3 będą mechy i jet packi, z bety wynika,że taki sprzęt ma swoje plusy jak i minusy...dzięki Bogu!
Chyba każdy cierpi na brak czasu, ale jak już znajdzie się wolna chwila to miło popykać:) Niektórzy narzekają na sterowanie w KZ2 jednak mi odpowiada. Swego czasu grałem w klanie w KZ2 i zajęliśmy 4 miejsce w Polsce:) aaa była szansa na 2!
W multiplayerze KZ3 będą mechy i jet packi, z bety wynika,że taki sprzęt ma swoje plusy jak i minusy...dzięki Bogu!
- Kufir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Groźniejsze Podziemia
• Nowe PP
-
Tyś jest piratA masz oryginał?Może to przez pirata
Z innej beczki, od jakiegoś czasu ogarniam X360 (nie, nie kupiłem, zwyczajnie pożyczyłem konsolę od kumpla na jakiś czas
Na drugi ogień poszedł Modern Warfare 2 i gra jest naprawdę niesamowita. Fabuła (tak, to strzelanka z fabułą!), klimat, intensywność akcji, bohaterowie (w tym przekozacki Soap MacTavish grany przez Kevina McKidda czyli niezapomnianego Luciusa Vorenusa z serialu Rzym) - wszystko na najwyższym poziomie. Co prawda sterowanie padem wciąż dla mnie jest nieco problematyczne (szczególnie w strzelance) więc nie było mowy o graniu na wyższym poziomie trudności ale po kilku dniach treningu już mi się przynajmniej przyciski i gałki na padzie nie mylą
Teraz prawdopodobnie siądę do Halo: ODST.
A co do samej konsoli, zabawka fajna ale jednak mimo wszystko pozostanę wierny starej dobrej kombinacji mysz + klawiatura
[tu był obrazek, ale zepsuli forum]
- the MackaN
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Karty
• Pająki - Posty: 1134
To, że jakaś gra jest piekłem na klawiaturze, świadczy tylko o leniwych programistach, którzy implementowali na PC sterowanie, tak aby było... i jakoś tam imputa czytało z klawiatury i myszy. Jak dla mnie pad, który ma mniej przycisków niż klawiatura + mysz nie może się sprawdzać. Nie akceptuję grania bez tony jedno-przyciskowych skrótów, które mogą sobie sam zdefiniować lub ostatecznie mam możliwość ich wykorzystania bez wachlowania kombinacjami klawiszy i tracenia na to cennego czasu... ponadto nic nie będzie czulsze, żadna gałka, niźli myszka... Jedyne co może konkurować pod względem sterowania z PC to WII i teraz niedawno wydany kontroler do PS3...
Ok, jest jedna sytuacja w której pad mi odpowiada... ale lepszy od niego w tej sytuacji jest DŻOJSTIK... mowa o symulatorach kosmicznych... starych nieśmietelnych... jak np. X-WING...
Ok, jest jedna sytuacja w której pad mi odpowiada... ale lepszy od niego w tej sytuacji jest DŻOJSTIK... mowa o symulatorach kosmicznych... starych nieśmietelnych... jak np. X-WING...
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów
• Lodowa Kraina - Posty: 3416
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
- HunteR
-
Mam pytanko do posiadaczy PSP, znacie może jakieś dobre strony z opisami gier na tą platformę? Głównie chodzi mi tutaj o szczegółowe informacje na temat wersji językowych w grach japońskich. Zwykle na stronach typu gram.pl czy GOL jeśli gra jest po polsku pojawia się o tym informacja, w przypadku gier japońskich praktycznie zawsze jest napisane 'gra w całości po angielsku' a tymczasem ostatnio przekonałem się że część tytułów oferuje jednak możliwość zmiany dubbingu na oryginalny (przy zachowaniu napisów po angielsku oczywiście), niestety nie wszystkie. Chciałbym móc sprawdzać takie rzeczy przed dokonaniem zakupu.
PS. Tak, złamałem się i zainwestowałem w PSP
No dobra, nie zainwestowałem a przeniosłem się do Play'a i dostałem konsolę za frajer (w sumie i tak od jakiegoś czasu myślałem nad zmianą operatora a tutaj doszedł jeszcze wabik w postaci PSP więc nie mogłem się oprzeć
).
PS. Tak, złamałem się i zainwestowałem w PSP
- Kufir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Groźniejsze Podziemia
• Nowe PP
-
- HunteR
-
Przeszedłem właśnie The Force Unleashed 2. Jedynka miała ogromny potencjał ale nie był do końca wykorzystany więc liczyłem że dwójka będzie dwa razy lepsza jako że twórcy poduczą się na błędach, posłuchają fanów itd. Niestety przeliczyłem się i gra pod każdym względem jest gorsza od pierwowzoru, no dobra może graficznie jest ładniejsza ale tylko tyle. Konwersja kuleje (grałem na PC) jeszcze bardziej niż w jedynce, fabuła jest niedorobiona i denna a w dodatku urywa się w połowie oO Jeszcze bym zrozumiał ten chamski skok na kasę gdyby od razu zapowiedzieli że robią część trzecią i zakończenie historii Starkillera poznamy za niedługo ale jakiś czas temu któryś z twórców mówił że powstanie trójki jest mało prawdopodobne, przynajmniej w najbliższym czasie także kompletnie nie czaję. Czas ich aż tak bardzo gonił czy jak?
Owszem, gra jest pełna świetnych akcji, walka z Vaderem na Kamino, 'popchnięcie' statku tak żeby spowodował kolizję z planetą po czym skok i lot w przestrzeni, walka z ogromnym (OGROMNYM!!!) zmutowanym Rancorem (znaczy tak sądzę że to był Rancor :-" ) i masa innych efekciarskich rzeczy ale niestety nie ratują one gry.
Z innej beczki, niedawno przeszedłem też God of War: Duch Sparty na PSP. Bardzo przyjemna gra, świetna grafika (oczywiście jak na przenośną konsolkę), masa akcji, świetny klimat, naprawdę niezły dubbing (nie tylko w wykonaniu Lindy
). Do tego kosztuje ok 90zł a to dość mało jak na grę która dopiero niedawno wyszła. Na minus zaliczyłbym chyba tylko straszną liniowość, nie ma szans nigdzie zboczyć z drogi no chyba że po jakąś ukrytą znajdźkę. Gra mi się bardzo podobała i chętnie zagrał bym jeszcze w coś podobnego. Kojarzy ktoś podobne gry na PSP? Po braku odzewu poprzednim razem zakładam że nikt z forumowiczów nie ma PSP ale część gier z dużych konsol wychodzi też na przenośne więc może wam się coś obiło o uszy? Mnie osobiście do głowy przychodzą tylko poprzedni God of War na PSP, Force Unleashed i Dante's Inferno (ku temu ostatniemu się najbardziej skłaniam bo widziałem anime na podstawie tejże gry i było świetne).
Owszem, gra jest pełna świetnych akcji, walka z Vaderem na Kamino, 'popchnięcie' statku tak żeby spowodował kolizję z planetą po czym skok i lot w przestrzeni, walka z ogromnym (OGROMNYM!!!) zmutowanym Rancorem (znaczy tak sądzę że to był Rancor :-" ) i masa innych efekciarskich rzeczy ale niestety nie ratują one gry.
Z innej beczki, niedawno przeszedłem też God of War: Duch Sparty na PSP. Bardzo przyjemna gra, świetna grafika (oczywiście jak na przenośną konsolkę), masa akcji, świetny klimat, naprawdę niezły dubbing (nie tylko w wykonaniu Lindy
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
Tak jakby w jedynce była głęboka niczym rów mariański z podwójnym dnemHunteR pisze: fabuła jest niedorobiona i denna
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
- Rogo
-
SeSim pisze:Po Force Unleasched marsz do sklepu! MIGIEM!Rogo pisze:A mój bracki kupił sobie Wii ^^ Już mnie mama w kilka gierek ograła, a ja ją w kilka innych :mrgreen:
No super, że namawiałeś mnie do kupowania gry, którą byłeś rozczarowany. I co ja mam sobie teraz myśleć? :?SeSim pisze:Tak jakby w jedynce była głęboka niczym rów mariański z podwójnym dnemGeneralnie pod tym względem byłem rozczarowany. Niemniej nie kupiłem tej gry dla fabuły ino dla krojenia szturmowców wiilotem i duszenia ich nunchuckiem
- to zastępuje braki w fabule ]:->
Ja nawet nie mam Talismana.
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
Bo gra się zajebiście
Poza tym nigdzie nie napisałem że byłem rozczarowany grą tylko jednym aspektem gry, a to jest zasadnicza różnica. Nie żałuję absolutnie żadnej złotówki wydanej na Force Unleashed. Dostałem więcej niż się spodziewałem. Nie interesowała mnie w tym przypadku za bardzo fabuła, chciałem ciachać mieczem i ciskać szturmowców na ściany Mocą. To naprawdę balansuje wszelkie niedostatki w fabule 
- HunteR
-
Właśnie ukończyłem Resident Evil 4 grając tylko na klawiaturze i to był istny hardcore :mrgreen: Wyobraźcie sobie wlepianie headshotów kiedy celuje się kursorami na klawiaturze :-" Pod względem fabuły i klimatu gra bardzo mi się podobała dlatego zacisnąłem zęby i grałem ale nigdy więcej
Grę mam z ostatniego numeru CD Action i na krążku znalazł się również stosowny patch umożliwiający korzystanie z myszki ale nie wiem czy płytka była zawirusowana czy co ale mój antywir świrował i automatycznie blokował dostęp do pliku. Co ciekawe poszperałem w necie za innymi wersjami owego patcha i też wyskakiwały alerty oO
Kojarzy może ktoś o co biega? Na forum CDA parę osób też narzekało na jakieś błędy i problemy z wirusami ale poza radami typu 'usuń antywira' nic sensownego nie znalazłem a wolę nie ryzykować bo a nuż jakieś syfy się tam faktycznie zalęgły. Pytam tak zapobiegawczo bo pewnie jeszcze kiedyś chciałbym w to zagrać ale drugi raz na taką jazdę bez myszki się nie piszę
Kojarzy może ktoś o co biega? Na forum CDA parę osób też narzekało na jakieś błędy i problemy z wirusami ale poza radami typu 'usuń antywira' nic sensownego nie znalazłem a wolę nie ryzykować bo a nuż jakieś syfy się tam faktycznie zalęgły. Pytam tak zapobiegawczo bo pewnie jeszcze kiedyś chciałbym w to zagrać ale drugi raz na taką jazdę bez myszki się nie piszę
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
- HunteR
-
- SeSim