Strategie ze stajni Dragona

Wszelkie inne gry.
Raleen
Necromancer
Necromancer
Necromancer
Kontakt:

Post autor: Raleen »

Gieferg pisze:
A co tam takiego popapranego? Szarża?
Ogień obronny i modyfikatory ruchu, które zsumowane (las+zbocze+coś tam) sprawiały że jednostki przemieszczały się czasami o 1 heks na rundę. No i określenie dokładnego położenia KAŻDEJ jednostki przy początkowym rozstawieniu to naprawdę chora rzecz. Zanim się to rozłoży już się dawno odechciało grać. W sumie to już nie pamiętam dokłądnie co tam jeszcze takiego popapranego było, grałem w to jakieś 15 lat temu albo i więcej, grunt że rozegrałem tylko kilka tur i dałem sobie spokój.
Teren był trudny, a co do rozmieszczenia, fakt było to męczące, ale to były czasy, gdy wszyscy mieliśmy jakoś więcej czasu ;) . Ogień obronny nie był złym pomysłem.

Awatar użytkownika
Miszon
Astropata
Astropata
Astropata

Post autor: Miszon »

Raleen pisze:to były czasy, gdy wszyscy mieliśmy jakoś więcej czasu
Bo nie było netu i komórek ;-) . I łatwiej się było umówić na mieście niż teraz, mimo że trzeba było to uczynić bardzo dokładnie, żeby na siebie potem natrafić... :roll:

http://www.radio-orbit.pl - proszę słuchać najbardziej alternatywnej listy przebojów w Polsce :-)
Awatar użytkownika
Misiek
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Dawna Administracja
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Arena
Bestia
Pakiety Rozszerzające

Post autor: Misiek »

Kretę miałem w dawnych czasach w pudełku.

Awatar użytkownika
Valdi
#Administrator: Valdi
Właściciel portalu magiaimiecz.eu
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Handel
Księżycowy Kamień
ZP i LK

Post autor: Valdi »

Przejrzałem jeszcze BGG, i uzupełniłem informacje o wersjach pudełkowych, także jak ktoś wie jaka gra wyszła w wersji zeszytowej to prosiłbym o taką informacje

Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Filozof
Filozof
Filozof
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Likantropia
Kontakt:

Post autor: SPIDIvonMARDER »

A Hannibal wyszedł w ogóle? Bo mam jego zapowiedź na pudełku od Arden.

Obrazek
Awatar użytkownika
Kaktus+
Królewski Champion
Królewski Champion
Królewski Champion
Dawna Administracja
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Apteka
Kraina Snów
Lodowa Kraina

Post autor: Kaktus+ »

Na bank Bzura wyszła w zeszycie, bo ją posiadam, podobnie z Mławą.

Awatar użytkownika
Valdi
Właściciel portalu magiaimiecz.eu
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Handel
Księżycowy Kamień
ZP i LK

Post autor: Valdi »

Kaktus+, Ok naniosłem na spis.
SPIDIvonMARDER, Nigdy nie słyszałem o Hannibalu Dragona także to chyba nigdy nie wyszło.

Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
wiecha
Żołnierz
Żołnierz
Żołnierz
Post autor: wiecha »

Witam wszystkich :)

od dzieciństwa zagrywałem się w gry Dragona i do dzisiaj darzę je ogromną sympatią, niestety brak czasu i przeciwnika uniemożliwia rozgrywkę :( , z tego co się orientuję posiadam chyba wszystkie te gierki (oprócz pierwszego wydania Wojen Napoleońskich)- DRAGONA i większość pózniejszych z DRAGON HOBBY, MIRAGE, Taktyka i strategia,
w tym momencie gdzieś się kurzą zakopane po remoncie mieszkania :), ale zawsze mogę pomóc w razie jakichś pytań (na tyle na ile pamięć pozwoli),

w temacie Szczurów Pustyni to widzę że jest to ta starsza pierwsza wersja, w późniejszym czasie wydano wersję poprawioną, która znacznie różniła się pod względem graficznym oraz troszkę poprawili błędy - w tej starszej wersji było mnóstwo błędow i niedopowiedzeń zwłaszcza na żetonach - to był taki dość szalony okres DRAGONA - co nie zmienia faktu ze w gre grało sie znakomicie :)

moje uwagi :) odnośnie listy Valdiego:

ARDENY 1944 - pierwsza gra Dragona w która grałem - na 100% wersja foliowana (zeszytowa), dopiero później ukazała się w pudełku

Mława 1939 - nie kojarzę wersji zeszytowej - być moze chodzi tu o wersję w pismie Taktyka i strategia

Szczury Pustyni - jak pisałem wcześniej dwie wersje pudełkowe - starsza (żółte pudło) i nowsza (pomarańczowe)

Tannenberg 1914 - posiadam wersję pudełkową jak i zeszytową :)

Wiedeń 1683 - podobnie - mam wersję zeszytową

Jeśli chodzi o grę Hannibal to była ona zapowiadana przez Dragona ale nigdy się nie ukazała, natomiast w późniejszym czasie wyszła gra Hannibal Ante Portas jakiejś innej polskiej firmy.

jak sobie coś przypomne jeszcze to napiszę :)

pozdrawiam wszystkich miłośników

aha jeszcze do Arkona - odnośnie systemu BATTLE z Magii i Miecza - mam wszystkie żetony i cała mape sklejoną tyle ze aktualnie gdzies to wszystko spakowane leży i nie mam dostępu, ale służę pamięcią :)

Raleen
Necromancer
Necromancer
Necromancer
Kontakt:

Post autor: Raleen »

Witam

Ponieważ parę osób się mnie dopytywało o nasze forum, informuję, że już jesteśmy. Ogarniamy się jeszcze po przenosinach na nowy serwer, ale generalnie wszystko już działa:

http://www.strategie.net.pl/

Niedługo zajmiemy się m.in. grą "Szczury Pustyni" i materiałami jej dotyczącymi. Kto z Was będzie zainteresowany tymi tematami zapraszam. Bywają też u nas osoby z dawnej redakcji "Dragona", które postaram się zainteresować tematem.

ODPOWIEDZ