Teren był trudny, a co do rozmieszczenia, fakt było to męczące, ale to były czasy, gdy wszyscy mieliśmy jakoś więcej czasuGieferg pisze:Ogień obronny i modyfikatory ruchu, które zsumowane (las+zbocze+coś tam) sprawiały że jednostki przemieszczały się czasami o 1 heks na rundę. No i określenie dokładnego położenia KAŻDEJ jednostki przy początkowym rozstawieniu to naprawdę chora rzecz. Zanim się to rozłoży już się dawno odechciało grać. W sumie to już nie pamiętam dokłądnie co tam jeszcze takiego popapranego było, grałem w to jakieś 15 lat temu albo i więcej, grunt że rozegrałem tylko kilka tur i dałem sobie spokój.A co tam takiego popapranego? Szarża?
Strategie ze stajni Dragona
-
-
- Kontakt:
- Miszon
-
Bo nie było netu i komórekRaleen pisze:to były czasy, gdy wszyscy mieliśmy jakoś więcej czasu
http://www.radio-orbit.pl - proszę słuchać najbardziej alternatywnej listy przebojów w Polsce 
- Misiek
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Arena
• Bestia
• Pakiety Rozszerzające - Posty: 3374
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13672
Przejrzałem jeszcze BGG, i uzupełniłem informacje o wersjach pudełkowych, także jak ktoś wie jaka gra wyszła w wersji zeszytowej to prosiłbym o taką informacje
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- SPIDIvonMARDER
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Likantropia - Posty: 661
- Kontakt:
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów
• Lodowa Kraina - Posty: 3416
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13672
Kaktus+, Ok naniosłem na spis.
SPIDIvonMARDER, Nigdy nie słyszałem o Hannibalu Dragona także to chyba nigdy nie wyszło.
SPIDIvonMARDER, Nigdy nie słyszałem o Hannibalu Dragona także to chyba nigdy nie wyszło.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
-
-
od dzieciństwa zagrywałem się w gry Dragona i do dzisiaj darzę je ogromną sympatią, niestety brak czasu i przeciwnika uniemożliwia rozgrywkę
, z tego co się orientuję posiadam chyba wszystkie te gierki (oprócz pierwszego wydania Wojen Napoleońskich)- DRAGONA i większość pózniejszych z DRAGON HOBBY, MIRAGE, Taktyka i strategia,
w tym momencie gdzieś się kurzą zakopane po remoncie mieszkania
, ale zawsze mogę pomóc w razie jakichś pytań (na tyle na ile pamięć pozwoli),
w temacie Szczurów Pustyni to widzę że jest to ta starsza pierwsza wersja, w późniejszym czasie wydano wersję poprawioną, która znacznie różniła się pod względem graficznym oraz troszkę poprawili błędy - w tej starszej wersji było mnóstwo błędow i niedopowiedzeń zwłaszcza na żetonach - to był taki dość szalony okres DRAGONA - co nie zmienia faktu ze w gre grało sie znakomicie
moje uwagi
odnośnie listy Valdiego:
ARDENY 1944 - pierwsza gra Dragona w która grałem - na 100% wersja foliowana (zeszytowa), dopiero później ukazała się w pudełku
Mława 1939 - nie kojarzę wersji zeszytowej - być moze chodzi tu o wersję w pismie Taktyka i strategia
Szczury Pustyni - jak pisałem wcześniej dwie wersje pudełkowe - starsza (żółte pudło) i nowsza (pomarańczowe)
Tannenberg 1914 - posiadam wersję pudełkową jak i zeszytową
Wiedeń 1683 - podobnie - mam wersję zeszytową
Jeśli chodzi o grę Hannibal to była ona zapowiadana przez Dragona ale nigdy się nie ukazała, natomiast w późniejszym czasie wyszła gra Hannibal Ante Portas jakiejś innej polskiej firmy.
jak sobie coś przypomne jeszcze to napiszę
pozdrawiam wszystkich miłośników
aha jeszcze do Arkona - odnośnie systemu BATTLE z Magii i Miecza - mam wszystkie żetony i cała mape sklejoną tyle ze aktualnie gdzies to wszystko spakowane leży i nie mam dostępu, ale służę pamięcią
od dzieciństwa zagrywałem się w gry Dragona i do dzisiaj darzę je ogromną sympatią, niestety brak czasu i przeciwnika uniemożliwia rozgrywkę
w tym momencie gdzieś się kurzą zakopane po remoncie mieszkania
w temacie Szczurów Pustyni to widzę że jest to ta starsza pierwsza wersja, w późniejszym czasie wydano wersję poprawioną, która znacznie różniła się pod względem graficznym oraz troszkę poprawili błędy - w tej starszej wersji było mnóstwo błędow i niedopowiedzeń zwłaszcza na żetonach - to był taki dość szalony okres DRAGONA - co nie zmienia faktu ze w gre grało sie znakomicie
moje uwagi
ARDENY 1944 - pierwsza gra Dragona w która grałem - na 100% wersja foliowana (zeszytowa), dopiero później ukazała się w pudełku
Mława 1939 - nie kojarzę wersji zeszytowej - być moze chodzi tu o wersję w pismie Taktyka i strategia
Szczury Pustyni - jak pisałem wcześniej dwie wersje pudełkowe - starsza (żółte pudło) i nowsza (pomarańczowe)
Tannenberg 1914 - posiadam wersję pudełkową jak i zeszytową
Wiedeń 1683 - podobnie - mam wersję zeszytową
Jeśli chodzi o grę Hannibal to była ona zapowiadana przez Dragona ale nigdy się nie ukazała, natomiast w późniejszym czasie wyszła gra Hannibal Ante Portas jakiejś innej polskiej firmy.
jak sobie coś przypomne jeszcze to napiszę
pozdrawiam wszystkich miłośników
aha jeszcze do Arkona - odnośnie systemu BATTLE z Magii i Miecza - mam wszystkie żetony i cała mape sklejoną tyle ze aktualnie gdzies to wszystko spakowane leży i nie mam dostępu, ale służę pamięcią
-
-
- Kontakt:
Witam
Ponieważ parę osób się mnie dopytywało o nasze forum, informuję, że już jesteśmy. Ogarniamy się jeszcze po przenosinach na nowy serwer, ale generalnie wszystko już działa:
http://www.strategie.net.pl/
Niedługo zajmiemy się m.in. grą "Szczury Pustyni" i materiałami jej dotyczącymi. Kto z Was będzie zainteresowany tymi tematami zapraszam. Bywają też u nas osoby z dawnej redakcji "Dragona", które postaram się zainteresować tematem.
Ponieważ parę osób się mnie dopytywało o nasze forum, informuję, że już jesteśmy. Ogarniamy się jeszcze po przenosinach na nowy serwer, ale generalnie wszystko już działa:
http://www.strategie.net.pl/
Niedługo zajmiemy się m.in. grą "Szczury Pustyni" i materiałami jej dotyczącymi. Kto z Was będzie zainteresowany tymi tematami zapraszam. Bywają też u nas osoby z dawnej redakcji "Dragona", które postaram się zainteresować tematem.