Talisman: Digital Edition

Dyskusje na temat gier komputerowych.
ODPOWIEDZ
gronek31
Niziołek
Niziołek
Niziołek

Post autor: gronek31 »

Ano faktycznie, nie wiedziałem a już zacząłem wyzywać na tę super grę że błędy ma, mój błąd #-o i moje nie dopatrzenie. Dzięki wielkie Nemomon za udzielenie wskazówki.

Talisman MiM & Talisman DE
gronek31
Niziołek
Niziołek
Niziołek

Witam. Zauważyłem grając z SI, że dosyć oszukują np. jest jakiś poszukiwacz w świątyni i wyrzuca 6 i 3 a tu nagle bum zamiast 3, 4 się pojawia pewnie to jakieś zaklęcie :mrgreen:.
Oczywiście nie traci przy tym punktu losu.
Zauważyłem też grając parę błędów nie wiem czy coś będą naprawiać patchami, nie będę też do nich pisać może ktoś napisze z was bo ja nie wiem co i jak. Zauważyłem np:
1. Jak mam topór i jestem w puszczy to i tak tratwy nie mogę zrobić
2. Jest walka jeden ma 9 za całość ataku drugi ma 8 a jest remis ](*,)
3. Mędrzec ma umiejętność ponownego rzutu kostką za ruch, ale tak wariuje, że rzuca za każdym razem aż 3 razy czyli już za los i za każdym razem robi to samo.
Nie wiem, może wy już wiecie o tym, więc to tylko tak dla pewności. ;-)

Awatar użytkownika
Mały Nemo [Autor tematu]
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.

Post autor: Mały Nemo »

gronek31 pisze:Witam. Zauważyłem grając z SI, że dosyć oszukują np. jest jakiś poszukiwacz w świątyni i wyrzuca 6 i 3 a tu nagle bum zamiast 3, 4 się pojawia pewnie to jakieś zaklęcie :mrgreen: .
Zdolność. Rycerz, czy Kapłan mają zdolność dodawania 1 (lub 2 w przypadku Rycerza) podczas modlitw. Modlić się można m.in. w Świątyni, czy Kapliczce, Kaplicy czy na Cmentarzu.
gronek31 pisze:1. Jak mam topór i jestem w puszczy to i tak tratwy nie mogę zrobić
Znaczy? Na dole ekranu pojawi Ci się topór. Musisz na niego kliknąc dwa razy i będziesz mógł zbudować tratwę.
gronek31 pisze:2. Jest walka jeden ma 9 za całość ataku drugi ma 8 a jest remis ](*,)
Hmm.. to może być bug... aczkolwiek ja myślę, iż raczej to wina sekretnych modyfikatorów np. od Błazna czy Haunta (nie gram w wersję PL, więc nie pamiętam tłumaczenia).
gronek31 pisze:3. Mędrzec ma umiejętność ponownego rzutu kostką za ruch, ale tak wariuje, że rzuca za każdym razem aż 3 razy czyli już za los i za każdym razem robi to samo.
Już zgłaszałem Nomadom, iż Mędrzec SI często przerzuca rzuty kością, nawet jeżeli jego obecne rzuty są dosyć ciekawe. Może naprawią, może nie. Co do identycznych wyników... Nomadzi zapewniali i dawali swe ramiona pod siekierę, iż są losowe... Ale ja sam zauważyłem, iż ta losowość jest dosyć słaba... Ale możliwe, iż dlatego, iż wyników do wyboru nie ma za dużo.

Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
gronek31
Niziołek
Niziołek
Niziołek

Dzęki za odpowiedź.
Znaczy? Na dole ekranu pojawi Ci się topór. Musisz na niego kliknąc dwa razy i będziesz mógł zbudować tratwę.
No właśnie on nawet się nie podświetla i jak na niego kliknę to nic nie mogę zrobić nie mam żadnych opcji.

Przy okazji zauważyłem kolejny błąd to już na pewno.
Jak mam laskę władzy to mogę nią zniewolić jakiegoś wroga a on przyłącza się jako przyjaciel i mogę go użyć później, żeby dodał mi swoją siłę.

Jak go zniewoliłem to on(smok siła 7) wgl został tam na tym obszarze. Postanowiłem tam pójść znowu i walczyłem z tym samym w sumie smokiem i wykorzystałem tamtego zniewolonego(choć ciekawe jest też to że jak kliknąłem na niego raz to się wyświetlili wszyscy przyjaciele i jego tam nie było więc trzeba było kliknąć 2krotnie i wtedy się uaktywnił) dodał mi swoje punkty siły.

Okey wiadomo wygrałem, tamten zniewolony z laską zniknął a ten drugi smok jako trofeum został, tylko, że nie mogę go teraz wymienić na pkt siły, wgl jest tak jakby nieaktywny inne karty się wymieniają a on nie.

ps. Przepraszam, że tak ciągle o coś pytam ale ta gra jest mega fajna.

petryko6
Niziołek
Niziołek
Niziołek
Post autor: petryko6 »

Może mnie ktoś oświeci co to za "cel" pod nazwą "mistrz zaklęć"? Rozegrałem już sporo gier a nie dostałem nawet złamanego punktu doświadczenia za ten cel

Awatar użytkownika
Mały Nemo [Autor tematu]
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków

petryko6 pisze:Może mnie ktoś oświeci co to za "cel" pod nazwą "mistrz zaklęć"? Rozegrałem już sporo gier a nie dostałem nawet złamanego punktu doświadczenia za ten cel
O ile się nie mylę, musisz w 1 turze rzucić 3 Zaklęcia, by otrzymać ten achievement.

petryko6
Niziołek
Niziołek
Niziołek

Ok. Dzięki za odpowiedź. Już myślałem, że z grą coś nie tak.

Wiadomo może kiedy ma pojawić się dodatek Królowa Lodu? Nigdzie w sieci nie mogę znaleźć jakiejś konkretnej daty

Awatar użytkownika
Mały Nemo [Autor tematu]
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków

O ile mi wiadomo ma się pojawić "kiedyś" w maju. Konkretnej daty nie ma, bo i Nomadzi sami z siebie dat nie podają wcale, a wydają dodatki, kiedy mają je gotowe. Aczkolwiek, jeżeli masz season pass lub Gold version, jest wysoko możliwe, iż będziesz mógł zagrać w Królową Lodu wcześniej aniżeli będzie ona dostępna do kupienia.

petryko6
Niziołek
Niziołek
Niziołek

Mam wersję z książeczką kupioną w Empiku.

Awatar użytkownika
Mały Nemo [Autor tematu]
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków

Więc najprawdopodobniej będziesz musiał czekać, aż Frostmarch będzie normalnie dostępny w sprzedaży. Nomadzi czasami udostępniają wcześniej nowe dodatki dla posiadaczy season pass/gold pack zanim te dodatki będą normalnie w sprzedaży (jako że posiadacze w/w otrzymują wszystkie dodatki które kiedykolwiek wyjdą bez potrzeby ich kupowania).

petryko6
Niziołek
Niziołek
Niziołek

A ile może kosztować ten dodatek?

Awatar użytkownika
Mały Nemo [Autor tematu]
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków

Tyle samo, co Żniwiarz - 5 euro.

petryko6
Niziołek
Niziołek
Niziołek

Mam jeszcze pytanko czy ten ranking w grze to jest ranking Europejski czy swiatowy ? Gra w ogole zostala wydana poza Europą?

Awatar użytkownika
Mały Nemo [Autor tematu]
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków

petryko6 pisze:Mam jeszcze pytanko czy ten ranking w grze to jest ranking Europejski czy swiatowy ? Gra w ogole zostala wydana poza Europą?
Światowy. Jako że gra jest na Steam, to jest ona dostępna wszędzie na świecie. Z tego też powodu trudno jest stwierdzić, gdzie konkretnie została ona wydana. Aczkolwiek tak, Nomad Games swoją siedzibę mają w Wielkiej Brytanii.

Awatar użytkownika
Erestor
Rycerz
Rycerz
Rycerz
Autor Dodatków
Spis dodatków autora:
#Lista dodatków
Czas Żniw
Duchy Pradawnych Smoków
Smoki
Kontakt:

Post autor: Erestor »

Jak ktoś jeszcze nie ma to jest dobra okazja:
https://cdp.pl/t/grupy/talisman-digital ... n=talisman

Blog o nauce języka angielskiego: MeetEnglish
Wszystkie moje dodatki tutaj: OneDrive
system83
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
Post autor: system83 »

Może ktoś wie o co chodzi w Celu "Egzorcysta"? Nie dostałem za niego jeszcze ani 1 pkt.

Awatar użytkownika
Mały Nemo [Autor tematu]
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków

system83 pisze:Może ktoś wie o co chodzi w Celu "Egzorcysta"? Nie dostałem za niego jeszcze ani 1 pkt.
Na zakończenie gry musisz być tym graczem, który podczas gry zabił najwięcej Wrogów Duchów.

Neesty
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Post autor: Neesty »

Hej! Dawno nie logowałam sie na forum ale czasem odwiedzam i czytam posty : ) szczególnie dotyczące nowych dodatków.
Mam problem gdyż zakupiłam wersję elektroniczną- Talisman Prologue i Talisman Digital Edition z dodatkami żniwiarz i egzorcysta. Grę Talisman prologue zainstalowalam bez problemu- gra jednoosobowa PL z misjami jednak mam problem z Talisman D.E. Mam konto na steamie i jak po instalacji wchodze to nie wiem gdzie mam wpisac kody ktore sa z tyłu opakowania podane by miec dostep do dodatkow, po drugie jest napisane ze Talisman D.E jest w wersji jezykowej polskiej a mi sie otwiera ENG. Nie umiem sobie poradzic - prosze o pomoc.
Marta

Awatar użytkownika
Mały Nemo [Autor tematu]
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków

Neesty pisze:Hej! Dawno nie logowałam sie na forum ale czasem odwiedzam i czytam posty : ) szczególnie dotyczące nowych dodatków.
Mam problem gdyż zakupiłam wersję elektroniczną- Talisman Prologue i Talisman Digital Edition z dodatkami żniwiarz i egzorcysta. Grę Talisman prologue zainstalowalam bez problemu- gra jednoosobowa PL z misjami jednak mam problem z Talisman D.E. Mam konto na steamie i jak po instalacji wchodze to nie wiem gdzie mam wpisac kody ktore sa z tyłu opakowania podane by miec dostep do dodatkow, po drugie jest napisane ze Talisman D.E jest w wersji jezykowej polskiej a mi sie otwiera ENG. Nie umiem sobie poradzic - prosze o pomoc.
Marta
Cześć,

Żeby wstukać kody, musisz kliknąć dwa razy na ikonkę steam w trayu lub w inny sposób dostać się do tego okna, który symuluje przeglądarkę internetową. Tam na dole po lewej stronie masz "aktywu produkt steam" czy coś takiego. Kliknij na to, wybierz właściwą opcję (bodaj środkową) i wtedy będziesz mogła wstukać kody.

Żeby otrzymać wersję PL, musisz wstukać kod na wersję PL. Gdy już to zrobisz, to wejdź w opcje gry (przycisk po lewej stronie) i tam poszukaj "Language", a następnie zmień na polski.

Neesty
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Rzezimieszek

Dziękuję za szybkie odpisanie i pomoc gdyż bez problemu po przeczytaniu posta sobie poradziłam. Mam jeszcze 2 pytania gdyż na steamie się słabo orientuję.
1- czy istnieją na steamie inne dodatki do talizmana które można kupic w zł i są PL?
2- co dokładniej wnosi dodatek egzorcysta?

Awatar użytkownika
Mały Nemo [Autor tematu]
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków

Neesty pisze:Dziękuję za szybkie odpisanie i pomoc gdyż bez problemu po przeczytaniu posta sobie poradziłam. Mam jeszcze 2 pytania gdyż na steamie się słabo orientuję.
1- czy istnieją na steamie inne dodatki do talizmana które można kupic w zł i są PL?
2- co dokładniej wnosi dodatek egzorcysta?
1. W tej chwili dostępny jest jedynie dodatek Żniwiarz (Królowa Lodu planowana jest na Maj) i kilku Poszukiwaczy Mephisto. Dodatki możesz kupować osobno, ale możesz też zakupić season pass, który automatycznie będzie Ci odblokowywał wszystkie dodatki za darmo, gdy te zostaną wydane. Innymi słowy, kupując season pass kupujesz jakby wszystkie przyszłe dodatki do Talismana naraz.

Season pass na steam:
Season pass na CDP.pl: https://cdp.pl/gry/talisman-digital-edition-season-pass

(nie mam pojęcia, czy kupując season pass na steam będziesz mogła używać kart w języku polskim, ale chyba będziesz mogła (ja sam mam nakładkę PL i season pass ze steam i mam wszystko po polsku)).

2. Egzorcysta to dodatkowy Poszukiwacz do kolekcji, którym możesz grać lub przeciwko komu możesz grać. Pochodzi on z niemieckiego magazynu Mephisto. Póki co prócz Egzorcysty wydani zostali również: Kurtyzana, Sługa Diabła, Męczenniczka i Dżinn.

Neesty
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Rzezimieszek

Hej! Dzięki za informację. Jak bedą wychodzić dodatki do talismana digital edition PL to będzie je można kupowac tylko na steamie czy beda rowniez dostepne np. w empiku, media markt i innych podobnych sklepach. Ja swoja gre z dodatkiem kupilam na allegro ale tam sie placi za przesylke wiec wolalabym kupic w sklepie : ))

Awatar użytkownika
Mały Nemo [Autor tematu]
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków

Neesty pisze:Hej! Dzięki za informację. Jak bedą wychodzić dodatki do talismana digital edition PL to będzie je można kupowac tylko na steamie czy beda rowniez dostepne np. w empiku, media markt i innych podobnych sklepach. Ja swoja gre z dodatkiem kupilam na allegro ale tam sie placi za przesylke wiec wolalabym kupic w sklepie : ))
Cześć,

Prawie na pewno dodatki nie będą dostępne w empikach, media marktach &c. Tylko podstawka była tam dostępna, która nota bene zawierała jedynie cyfrowe klucze.

Wszystkie dodatki dostępne są na steam:
(poniżej: "Zawartość do pobrania dla tej gry")

lub na CDP.pl: https://cdp.pl/t/grupy/talisman-digital-edition

Neesty
Rzezimieszek
Rzezimieszek
Rzezimieszek

To już wiem, że trzeba będzie lookać na steama : )).
Pogrywam sobie na komputerze ale na razie z SI. Uważam, że gra prezentuje się bardzo dobrze, jak dojdą dodatki i bedzie wiecej kart oraz mozliwosci to bedzie jeszcz ciekawiej. Mam natomiast problem z rzucaniem zakleć na innych poszukiwaczy np.- mam podswietlone zaklecie ze je moge je uzyc na poczatku tury innego poszukiwacza wiec klikam zaklecie ono sie powieksza ale nie moge jego uzyc bo jest tylko opcja WROĆ tak jest prawie za kazdym razem. Czy ja robie cos zle? czy jest to blad w grze?

petryko6
Niziołek
Niziołek
Niziołek

Zaklęcie, którego możesz użyć na innym poszukiwaczu na początku jego tury spróbuj aktywować tuż przed zakończeniem swojej. Aby to zrobić wejdź w zakładkę kart, których możesz użyć znajdującą się na dole ekranu gry i dwa razy kliknij wybrany czar. Karta wysunie się w górę. Po kliknięciu "zakończ turę" czar powinien się bez problemu rzucić.
Aha i pamiętaj też, że przeciwnik może mieć w ekwipunku Amulet, który uniemożliwi rzucenie jakiegokolwiek czaru na niego.
W razie pytań czy wątpliwości śmiało pisz. Pomożemy :)

ODPOWIEDZ