I niby wygląda on ładnie &c, tylko, że nie wiem, czy moja wrodzona nienawiść do 3D pozwoli mi w GSDS grać
gry konsolowe/komputerowe
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24374
na E3 taki trailer pokazali:
I niby wygląda on ładnie &c, tylko, że nie wiem, czy moja wrodzona nienawiść do 3D pozwoli mi w GSDS grać
Ruskie wieki się czekało na kolejną część Golden Sun (oryginalnie tworzyły one bardzo ciekawy wątek Golden Sun oraz Golden Sun The Lost Age (gdzie zaczynaliśmy dokładnie tam, gdzie kończyliśmy część pierwszą) na GameBoy Advance), więc chciałoby się w niego zagrać
. Nota Bene, Golden Sun, obie części, także należały do gier dosyć denerwujących gracza, w szczególności zebranie komplet Djinnów).
Ostatnio zmieniony wtorek 15 cze 2010, 19:45 przez Mały Nemo, łącznie zmieniany 1 raz.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Little bit of fun is all I'm after!
- Ajwer
-
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Krypta Upiorów (pomagier)
• Labirynt Magów (pomagier)
• Poszukiwacze - Posty: 6145
Przypomniały mi się stare dobre czasy Duka jak to obejrzałemHunteR pisze:Pokazówka gameplaya wywraca mosznę na plecy że posłużę się terminologią Miłosza Brzezińskiego :mrgreen: -> CLICK
Top Secret Ninja Off Topic Creators Internatinal Organization Member
- HunteR
-
- Mały Nemo
-
- Draugnimir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• The Gauntlet PL
• The Wildland PL
• Umiejętności - Posty: 2089
-
A mnie wogóle nie ciągną nowe gry choc kiedys byłem maniakiem gier video jeszcze za czasów COMMODORE, AMIGI, PEGASUSA i pierwszego Playstation i całe noce zarywałem grając, nawet jedna klase w technikum musiałem powtarzac tak nauke zawaliłem wtedy :mrgreen:
Za to uwielbiam stare dobre oldschoolowe gry arkadowe. Połowe dziecinstwa spędziłem w salonach gier tłukąc na automatach i przepuszczając tam wszystkie pieniadze. Ech to były czasy...
Teraz przy pomocy emulatora do gier MAME znowu męcze na moim kompie stare arkadowe hity, w nic innego nie grywam własciwie bo do nowych gier nie mam cierpliwości, wole posiedziec przy TMiM
Wogóle uwielbiam stare gry z automatów, szczególnie te 2D, głównie bijatyki i zrecznościówki, poprostu kocham pierwsze czesci MORTAL KOMBAT, stare STREET FIGHTER'y itp. Te gry miały swój niepowtazalny urok i klimat. Czy ktoś pamieta jeszcze tamte dobre czasy?
Moje hity to: MORTAL KOMBAT 1,2,3; MORTAL KOMBAT TRILOGY, STREET FIGHTER (wszystkie w 2D), SAMURAI SHADOW, ALIEN VS PREDATOR, CADILLACS AND DINOSAURS, DUNGEONS & DRAGONS: SHADOW OVER MYSTARA; DUNGEONS & DRAGONS: TOWER OF DOOM; FINAL FIGHT; METAL SLUG (wszystkie), THE PUNISHER, VIOLENT STORM, WARRIORS OF FATE, WILD WEST C.O.W., B-RAP BOYS, RIOT CITY, KING OF DRAGONS, KNIGHTS OF VALOUR, GUNBIRD 1 i 2, ASTERIX, TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES....
Była tego cała masa nie sposób wymienic teraz wszystkich. Głównie rządziły gry firmy CAPCOM. Czy ktos w to jeszcze gra???
Nie były to gry skomplikowane ale niezwykle grywalne. A poza tym to czesto grywam jeszcze w jednego starocia jakim jest WORMS ARMAGEDDON, ta gra sie nigdy nie nudzi jesli gra sie w przynajmniej 2 osoby, poprostu kupa dobrej zabawy ze znajomymi
Za to uwielbiam stare dobre oldschoolowe gry arkadowe. Połowe dziecinstwa spędziłem w salonach gier tłukąc na automatach i przepuszczając tam wszystkie pieniadze. Ech to były czasy...
Teraz przy pomocy emulatora do gier MAME znowu męcze na moim kompie stare arkadowe hity, w nic innego nie grywam własciwie bo do nowych gier nie mam cierpliwości, wole posiedziec przy TMiM
Wogóle uwielbiam stare gry z automatów, szczególnie te 2D, głównie bijatyki i zrecznościówki, poprostu kocham pierwsze czesci MORTAL KOMBAT, stare STREET FIGHTER'y itp. Te gry miały swój niepowtazalny urok i klimat. Czy ktoś pamieta jeszcze tamte dobre czasy?
Moje hity to: MORTAL KOMBAT 1,2,3; MORTAL KOMBAT TRILOGY, STREET FIGHTER (wszystkie w 2D), SAMURAI SHADOW, ALIEN VS PREDATOR, CADILLACS AND DINOSAURS, DUNGEONS & DRAGONS: SHADOW OVER MYSTARA; DUNGEONS & DRAGONS: TOWER OF DOOM; FINAL FIGHT; METAL SLUG (wszystkie), THE PUNISHER, VIOLENT STORM, WARRIORS OF FATE, WILD WEST C.O.W., B-RAP BOYS, RIOT CITY, KING OF DRAGONS, KNIGHTS OF VALOUR, GUNBIRD 1 i 2, ASTERIX, TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES....
Była tego cała masa nie sposób wymienic teraz wszystkich. Głównie rządziły gry firmy CAPCOM. Czy ktos w to jeszcze gra???
Nie były to gry skomplikowane ale niezwykle grywalne. A poza tym to czesto grywam jeszcze w jednego starocia jakim jest WORMS ARMAGEDDON, ta gra sie nigdy nie nudzi jesli gra sie w przynajmniej 2 osoby, poprostu kupa dobrej zabawy ze znajomymi
"Człowiek oszukuje siebie tak często, ze gdyby mu za to płacili, to mógłby sie spokojnie utrzymać."
- Ajwer
-
Zapowiedzieli nowego Mortala...ma być coś a'la Street Fighter 4 czyli rozgrywka w 2D ale grafika 3D...no i klimat, postacie oraz lokacje prezentują się jak te z MK3, UMK3 i MKT...póki co śmignął mi przed oczami: Ryden, Johnny Cage, Nightwolf, Sektor, Reptile, Shao Khan, Millena, Sub-Zero, Kung Lao... zapowiada się odrodzenie serii FATALITY:)
- Rogo
-
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów
• Lodowa Kraina - Posty: 3416
Oj Roguś, Roland pojechał Ci po starych starych gierkach, a Ty mu Diablo 2 trącnąłeś...
Ostatnio ostro mlócę w Dune 1 i 2, natchniony kolejnymi tomami książki, X-Com 3, Red Alert, Command & Conquer, Redneck Rampage, Death Race 2000... oj sporo tego mam, nie jestem nawet w stanie spamiętać tytułów.
W grudniu wypaliłem wszystko na płytki, wszyło mi 2 DVD samych staroci, które w większości przypadków zajmują po kilka/naście mega.
Zabawne jest to, że te kilka/naście mega potrafi zapewnić Ci więcej frajdy niż niejedno DVD 8,5 i wymagane połączenie z internetem w celu uruchomienia gry... :roll:
Doskonale je pamiętam, tyle że mnie nigdy nie rajcowały gry "video". Uwielbiam i nadal zagrywam się ostro w całą komputerową klasykę. Regularnie odpalam Duke'a Nukem 3d, sporadycznie Doomy.Roland pisze:"]Czy ktoś pamieta jeszcze tamte dobre czasy?
Ostatnio ostro mlócę w Dune 1 i 2, natchniony kolejnymi tomami książki, X-Com 3, Red Alert, Command & Conquer, Redneck Rampage, Death Race 2000... oj sporo tego mam, nie jestem nawet w stanie spamiętać tytułów.
W grudniu wypaliłem wszystko na płytki, wszyło mi 2 DVD samych staroci, które w większości przypadków zajmują po kilka/naście mega.
Zabawne jest to, że te kilka/naście mega potrafi zapewnić Ci więcej frajdy niż niejedno DVD 8,5 i wymagane połączenie z internetem w celu uruchomienia gry... :roll:
- the MackaN
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Karty
• Pająki - Posty: 1134
- Draugnimir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• The Gauntlet PL
• The Wildland PL
Ja jeszcze kilka lat temu namiętnie zagrywałem się w Carmageddona 2 - niby to aż 13 lat temu wyszło, a fizyką jazdy (i płynącej z niej miodności) nie ustępuje niejednej dzisiejszej produkcji. Swego czasu pogrywałem też w Duke Nukem 3D, ale to już dawne dzieje.
Dziś natomiast grywam z przyjaciółką w Heroesy II i Baldur's Gate II (multiplayer), wciąż noszę się z zamiarem dokończenia leżakującego na dysku od kilkunastu tygodni Icewind Dale (ale chwilowo jestem tam w rzyci i mi się nie chce do tego wracać - wolę raczyć się widoczkami w Titan Quest
), a bodaj gdzieś w niezbadanych otchłaniach partycji C: zalega jeszcze TES2 Daggerfall (którą to serię uważam notabene za jedne z najlepszych RPG'ów ever) 
Dziś natomiast grywam z przyjaciółką w Heroesy II i Baldur's Gate II (multiplayer), wciąż noszę się z zamiarem dokończenia leżakującego na dysku od kilkunastu tygodni Icewind Dale (ale chwilowo jestem tam w rzyci i mi się nie chce do tego wracać - wolę raczyć się widoczkami w Titan Quest
- the MackaN
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Karty
A tam, Carmaggedon 2... Dla mnie on już słaby był. Wielkie rozczarowanie, rzec mogę... Dla mnie klimatem nic nie dorówna nigdy pierwszej części. Była dużo bardziej krwista i humorystyczna. Też się kapitalnie w to grało zawsze.
Ponadto z nieśmiertelnych gier, to jeszcze o HEROES III muszę wspomnieć. Nigdy tego nie odinstalowuję.
A jak już grzebiemy w śmieciach, to ze staroci, ostatnio zakupiłem sobie SETLERS II tyle że edycję rocznicową, więc ładnie pachnie jeszcze, taka relaksująca gierka. Niby strategia ekonomiczna ale lekka i odprężająca.
.
Z tego gatunku, czy tam nurtu ekonomiczno-strategicznego, na długie godziny wciągał mnie jeszcze zawsze DUNGEON KEEPER. Pierwsza jak i druga część.
Ponadto z nieśmiertelnych gier, to jeszcze o HEROES III muszę wspomnieć. Nigdy tego nie odinstalowuję.
A jak już grzebiemy w śmieciach, to ze staroci, ostatnio zakupiłem sobie SETLERS II tyle że edycję rocznicową, więc ładnie pachnie jeszcze, taka relaksująca gierka. Niby strategia ekonomiczna ale lekka i odprężająca.
Z tego gatunku, czy tam nurtu ekonomiczno-strategicznego, na długie godziny wciągał mnie jeszcze zawsze DUNGEON KEEPER. Pierwsza jak i druga część.
- Draugnimir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• The Gauntlet PL
• The Wildland PL
Mam jakieś przebłyski wspomnień związane z jedynką, ale młode pokolenie jestem i aż tak wiele nie grałem, więc nie będę polemizował ze stwierdzeniem, że była lepsza... ale dwójka na pewno lepsza była od późniejszego TDR2000 z takim jakby niedorobionym systemem uszkodzeń - nic niedające uderzenia boczne, za to tylne puknięcia działające cuda itd.the MackaN pisze: A tam, Carmaggedon 2... Dla mnie on już słaby był. Wielkie rozczarowanie, rzec mogę... Dla mnie klimatem nic nie dorówna nigdy pierwszej części. Była dużo bardziej krwista i humorystyczna. Też się kapitalnie w to grało zawsze.
Nie no, ja sam też trzymam to nadal na dysku, tyle że nie wspominałem, bo wydawało mi się rzeczą oczywistą mieć Heroesy IIIthe MackaN pisze: Ponadto z nieśmiertelnych gier, to jeszcze o HEROES III muszę wspomnieć. Nigdy tego nie odinstalowuję.
Ale o innych strategiach już się nie wypowiem, bo mnie do tego gatunku akurat nie ciągnie, za wyjątkiem sporej ilości miłych doświadczeń z Warlords: Battlecry II sprzed kilku lat.
- Erestor
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Czas Żniw
• Duchy Pradawnych Smoków
• Smoki - Posty: 1312
- Kontakt:
A propos HOMM III to pewnie wiecie, że jest fanowski patch, który pozwala zmieniać rozdzielczość gry. Ja gram w herosów na Full HD 1920/1200 
Dla mnie nieśmiertelne tytuły to:
Diablo 2
Dungeon Siege (jedynka, dwójka tak średnio mi sie podobała)
Settlers 2 (ale w nowej odświeżonej edycji)
Starcraft
Flatout
Carmagedon 2
Quake III Arena
Serious Sam (Multiplayer w Cooperacji na poziomie Serious daje max zabawę
)
Eufloria
Majesty oraz ostatnio Majesty 2
Total Anihilation i w odnowionej wersji jako Supreme Commander
Etherlords - obie części - moim zdaniem mistrzowskie przeniesienie karcianki na PC
To tak na szybko tytuły, do których często wracam.
Dla mnie nieśmiertelne tytuły to:
Diablo 2
Dungeon Siege (jedynka, dwójka tak średnio mi sie podobała)
Settlers 2 (ale w nowej odświeżonej edycji)
Starcraft
Flatout
Carmagedon 2
Quake III Arena
Serious Sam (Multiplayer w Cooperacji na poziomie Serious daje max zabawę
Eufloria
Majesty oraz ostatnio Majesty 2
Total Anihilation i w odnowionej wersji jako Supreme Commander
Etherlords - obie części - moim zdaniem mistrzowskie przeniesienie karcianki na PC
To tak na szybko tytuły, do których często wracam.
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
- the MackaN
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Karty
- Mały Nemo
-
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów
• Lodowa Kraina - Posty: 3416
Pamiętam te niekończące się Combo Bonusy, Splater Bonusy, ah, aż się znowu chce zasiąść za sterami czerwonej strzały i wyruszyć na poszukiwanie staruszek z ortopedycznymi wózkami 8-the MackaN pisze:A tam, Carmaggedon 2... Dla mnie on już słaby był. Wielkie rozczarowanie, rzec mogę... Dla mnie klimatem nic nie dorówna nigdy pierwszej części. Była dużo bardziej krwista i humorystyczna. Też się kapitalnie w to grało zawsze.
Uwielbiałem Blooda 1...do momentu ukazania się II, która zmiażdżyła cały mój dziecięcy świat i splugawiła psychikę na zawsze...
Dobrze, że theMackaN wspomniał o Settlersach II, bo to na prawdę fenomenalna gra. Obecne części mają tyle wspólnego z pierwowzorem, co Space Marine po kontakcie ze spaczenią... Dodać należy, że Edycja na II - lecie jest na prawdę świetna, znakomicie oddaje ducha i założenia części II (powiedzmy sobie szczerze, najlepszej), jednocześnie przenosząc grę w dzisiejsze standardy. Brawo dla twórców za ten pomysł, szkoda że nie widać na horyzoncie więcej takich remaków, gdyż uciąłbym sobie palca np. za Dune 2 w nowym wydaniu, byle tylko oddawała klimat pierwowzoru.
Przedwczoraj ukończyłem ostatnią część Commander Kid 3d, pamięta to ktoś? Dla niewtajemniczonych, jest to kultowa platformówka ze stajni...tak, Blizzarda, który dopiero później nauczył się robić Warcrafty i Starcrafty
Z nieco nowszych produkcji pozycję kultowych w moim rankingu zajął Dawn Of War (wraz z dodatkami), który moim zdaniem jest o niebo lepszy od Starcrafta, pod każdym względem, natomiast jest po prostu niedoceniony przez fanatyków Starcrafta. Dalej, Fallout 3, miazga!!! Przez niego oblałem sesję, nie przespałem kilkanaście nocy...(o 1 i 2 nie wspominam, bo kto choćby przez moment nie grał, ten ciota :twisted: ).
W Cywilizacje zagrywam się od części 1, ewolułując razem z grą. Stosunek do tej serii mam taki, że po każdorazowej premierze następnej części, do poprzednich już nie wracam, gdyż każda następna tak znacząco podnosi poziom rozgrywki, że poprzednicy wyglądają po prsotu prymitywnie. Nie oznacza to, że są słabi, to następne części są coraz lepsze. Generalnie uwielbiam Cywilizacje.the MackaN pisze:Jednak teraz wróciła mi chęć na Civilization 4 i głównie w to pogrywam w wolnej chwili.
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
- the MackaN
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Karty
- HunteR
-
DoW jest bardzo dobry, dwójka też (choć tutaj misje single są wtórne tak że się pociąć można) ale lepszy od SC? OszalałeśZ nieco nowszych produkcji pozycję kultowych w moim rankingu zajął Dawn Of War (wraz z dodatkami), który moim zdaniem jest o niebo lepszy od Starcrafta, pod każdym względem, natomiast jest po prostu niedoceniony przez fanatyków Starcrafta.
btw. można by się kiedyś umówić na jakieś granie online, nie tylko w strategie czy strzelanki bo w takiego Baldura też bym chętnie pograł
A'propo grania online, gameplay z trybu multiplayer nowego Asasyna -> CLICK
Ponadto edycja kolekcjonerska prezentuje się bardzo zacnie choć kosztuje 70 funtów a więc sporo.

PS. Ciekawostka: Wiedźmin 2 został uznany za najlepszą grę zaprezentowaną na E3
[tu był obrazek, ale zepsuli forum]
- Roland
-
Wormsy w 3D to masakra, zagrałem raz i wywaliłem. W 3D to zupełnie inna gra, nie przekonała mnie ani troche. Dziwnie jakos poruszanie tymi robakami w trójwymiarze, cięzko wyczuc i ocenic odległość. Wormsy w 2D rządzą. Najlepsze bitwy to te rozgrywane na zrobionych samemu planszach. My stworzyliśmy specjalnie pod siebie tak pokombinowane, ze możliwości jest masa a kazda partyjka to mega miód. Trzeba tez troche pozmieniac w opcjach broni, zeby grało sie ciekawiej. Przewaznie wieczorami pykamy z kumplem przez neta kilka partyjek przed snem, do tego piwko i jest gitRogo pisze:A co sądzicie o Robaczkach w trójwymiarze?
Mnie Worms 3D początkowo odrzuciło, ale teraz spróbowałbym w to zagrać jeszcze raz.
"Człowiek oszukuje siebie tak często, ze gdyby mu za to płacili, to mógłby sie spokojnie utrzymać."
- arai
-
A grał ktoś w Portal?;)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Portal_%28 ... uterowa%29
Fajna gra logiczna, mogę polecić z czystym sumieniem mimo, że nie przeszłam jej do końca.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Portal_%28 ... uterowa%29
Fajna gra logiczna, mogę polecić z czystym sumieniem mimo, że nie przeszłam jej do końca.
"Podczas srogiej zimy zrozumiałem, że we mnie jest niezwyciężone lato."