Magia i Miecz Online
- Juri
-
- Kontakt:
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Krypta Upiorów (pomagier)
• Labirynt Magów (pomagier)
• Poszukiwacze - Posty: 6145
Prawie
Do 3 punktu się zgadza. Po naciśnięciu "Start" w kółko pojawia mi się ta strona zaraz po zalogowaniu. Czyli z tym textem: "Witamy SeSim" no i poprawiej to co napisałem wcześniej. Aha i na górze czerwonymi literkami jest: "3 lutego odbył się planowany reset kont oraz rozpoczętych gier. Związane było to z pojawiającymi się błędami w systemie. Zachęcam do ponownej rejestracji.
Mistrz Dzwonów"
Do 3 punktu się zgadza. Po naciśnięciu "Start" w kółko pojawia mi się ta strona zaraz po zalogowaniu. Czyli z tym textem: "Witamy SeSim" no i poprawiej to co napisałem wcześniej. Aha i na górze czerwonymi literkami jest: "3 lutego odbył się planowany reset kont oraz rozpoczętych gier. Związane było to z pojawiającymi się błędami w systemie. Zachęcam do ponownej rejestracji.
Mistrz Dzwonów"
Top Secret Ninja Off Topic Creators Internatinal Organization Member
- MistrzDzwonow
-
- Kontakt:
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
O kuźwa.... idiot... kretyn... to ja
Fuck.. zapomniałem, że był restart kont i nie zachowana jest poprzednia rozgrywka
Przepraszam za zamieszanie ale na głupotę nie ma rady... 8) Muszę chyba częściej robić przerwy w pisaniu inżynierki bo mi się rzuca na mózg... 
Top Secret Ninja Off Topic Creators Internatinal Organization Member
- Elemele
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13527
No to może nielepiej by było wypisac jaka karta i gdzie jaki błąd zamiast wypisywać że są i nic więcej??
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- Elemele
-
Swego czasu miałem "umowę" z Panem L.
na robienie korekty MiM'a.
Niestety od długiego już czasu się do mnie nie odzywa, więc uważam współpracę za zerwaną. Mam na kompie zrobioną korektę ok. połowy kart (głównie nieoficjalne dodatki), więc jeśli Twórca MiM OnLine jest zainteresowany to proszę o kontakt. Zaznaczam, że jest to korekta kart przesłanych mi przez L.
A tak swoją drogą to jeszcze uwaga do grania OnLine, bardzo często napis na karcie nie jest całkowicie wyświetlany.
Swego czasu miałem "umowę" z Panem L.
Niestety od długiego już czasu się do mnie nie odzywa, więc uważam współpracę za zerwaną. Mam na kompie zrobioną korektę ok. połowy kart (głównie nieoficjalne dodatki), więc jeśli Twórca MiM OnLine jest zainteresowany to proszę o kontakt. Zaznaczam, że jest to korekta kart przesłanych mi przez L.
A tak swoją drogą to jeszcze uwaga do grania OnLine, bardzo często napis na karcie nie jest całkowicie wyświetlany.
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
- HunteR
-
Właśnie sobie pykam i mam już kilka uwag:
1. Kupiłem miecz i po kilku turach zauważyłem że nie mam go ani w miejsu miecza ani w ekwipunku wogóle pomimo że nadal miałem ten dodatkowy punkt za miecz.
2. To dobrze że tratwa już "gnije" jak się ją porzuci ale szkoda że nie można z niej skorzystać.
3. Wylosowałem że Wędrujacy Pustelnik zamieszka na skałach i kiedy tam trafiłem miałem tylko opcję "skał", nie mogłem wybrać że chcę odwiedzić Pustelnika.
4. Gigant (albo Olbrzym zapomnaiłęm nazwy) nie zabrał mi przedmiotu pomimo że pojawiła mi sie opcja że zabrał.
5. Kiedy trafiłem do Czarnego Rycerza pomimo że nie miałem złota nie zabrał mi zdrówka.
To chyba narazie tyle.
1. Kupiłem miecz i po kilku turach zauważyłem że nie mam go ani w miejsu miecza ani w ekwipunku wogóle pomimo że nadal miałem ten dodatkowy punkt za miecz.
2. To dobrze że tratwa już "gnije" jak się ją porzuci ale szkoda że nie można z niej skorzystać.
3. Wylosowałem że Wędrujacy Pustelnik zamieszka na skałach i kiedy tam trafiłem miałem tylko opcję "skał", nie mogłem wybrać że chcę odwiedzić Pustelnika.
4. Gigant (albo Olbrzym zapomnaiłęm nazwy) nie zabrał mi przedmiotu pomimo że pojawiła mi sie opcja że zabrał.
5. Kiedy trafiłem do Czarnego Rycerza pomimo że nie miałem złota nie zabrał mi zdrówka.
To chyba narazie tyle.
[tu był obrazek, ale zepsuli forum]
- Kosmiczny Pirat
-
- MistrzDzwonow
-
- Kontakt:
1. Tym mnie rozwałiłeśTo co jest w poście HunteR'a
2. Można tylko najpierw trzeba ją wziąść do ekwipunku i dopiero stamtąd jej użyć (wiem że trochę pokrętne)
3. Najpierw musisz przebrnąc przez skały. Wydawało mi się że tak to działa, najpierw przechodzimy przez skały i dopiero jeśli nam się uda możemy skorzystać z karty Pustelnika (jeśli się myle to dajcie znak
4. Cyklop
5. Naprawione
Najprawdopodobniej twoja przeglądarka nie akceptuje ciastek. Sprawdź czy ich obsługa jest włączona a jeśli tak, to mamy problem.To co napisał Kosmiczny Pirat
Już wkrótce planuje dodać nowych poszukiwaczy, cierpliwości
I na koniec, przyznaje się że zwaliłem pewną funkcję przy zakładaniu gry. Z tego powodu Yuri wszedł w grę plazmonika. Błąd już naprawiłem ale plazmonik musi założyć swoją sesje na nowo, Yuri może grać dalej.
Psychopata niszczący oczy żeby stworzyć coś kompletnie nieprzydatnego to ja 
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13527
Ad. 3 Hmm ja zawsze grałem że można wybrać Czy Pustelnik czy Skały bo wsumie czemu by niespotkać pustelnika na samym początku przeprawy przez skały? Ja uważam że powinno sie wybrać kogo sie narpiew "bada".
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
- MistrzDzwonow
-
- Kontakt:
Jest drobny przestuj ale to właściwie tylko i wyłącznie dlatego że całkowicie przebudowywuje system przechowywania danych przez program. Obecnie na jednym polu może być 5 kart kiedy skończe kart będzie mogło być nieskończenie wiele (niezbędne do wykonania karty "Zbójcy"). Ponadto dorzuciłem 4 sloty kart aktywnych (bez tego nie mogłem rozpocząć prac nad "Zamiecią"). Dwie karty ale problemów z nimi jest całkiem sporo :?. Zmiany te mogą spowodować nieprawidłowe działanie niektórych kart które już były poprawiane (staram się tego za wszelką cenę uniknąć). Oprócz tego możliwe będzie pozostawienie kart w Krainie Wewnętrznej. Cały czas staram się usówać drobne błędy w kodzie które irytują. Już wkrótce wypuszcze zaktualizowaną wersje kodu, jeszcze bez obsługi kart ale ze znacznie więkrzymi możliwościami 
UPDATE:
Nowy system został już zaimplantowany, a przy okazji wprowadziłem nową kartę. Zbójcy już zabierają przedmioty. Jeszcze apropo postu Elemele wszystkie teksty w grze były przepisywane przezemie i nie przechodziły żadnej korekty
(2 dni mi to zajeło i troszkę mi się spieszyło 8)). Na koniec ciekawostka techniczna, kart przygód w podstawce (wg. skanów Ambera bodaj, nie pomne skąd to ściągałem) jest 108. W pełni zaimplantowanych jest 89, częściowo (to znaczy tak w 60%) 4 a nie ukończonych jest 15. Dla ciekawskich: link do katalogu z grafikami kart przygód http://members.lycos.co.uk/mimonline/karty_GIF/
Rozpoczynam prace nad kartami: Zamieć, Koniunkcja, Dzień Duchów.[/url]
UPDATE 2:
Zamieć i Koniunkcja ukończone. Naprawiłem błędy pojawiające się podczas dochodzenia do sesji dla 2 graczy (podziękowania dla ludzi których upór zmusił mnie wczoraj do ponownego przeanalizowania tej częsci kodu)
UPDATE:
Nowy system został już zaimplantowany, a przy okazji wprowadziłem nową kartę. Zbójcy już zabierają przedmioty. Jeszcze apropo postu Elemele wszystkie teksty w grze były przepisywane przezemie i nie przechodziły żadnej korekty
Rozpoczynam prace nad kartami: Zamieć, Koniunkcja, Dzień Duchów.[/url]
UPDATE 2:
Zamieć i Koniunkcja ukończone. Naprawiłem błędy pojawiające się podczas dochodzenia do sesji dla 2 graczy (podziękowania dla ludzi których upór zmusił mnie wczoraj do ponownego przeanalizowania tej częsci kodu)
-
-
Mam problem z zalozeniem sesji i ogolnie z zagraniem
1. logowanie - OK
2. gry -> zakladanie sesji - wypelnianie pol (nazwa/ilosc/dolacz)
3. klikam [zaloz/dolacz]
4. ponownie jestem na stronie z lista gier, mojej gry nie ma wsrod wypisanych, jestem caly czas zalogowany (tzn. caly czas mam po lewej "Witamy moonman")
ps. z dolaczaniem jest OK
tzn probowalem dolaczac i mialem wtedy monit, ze czekam na akceptacje, oczywiscie go anulowalem.
Mam problem z zalozeniem sesji i ogolnie z zagraniem
1. logowanie - OK
2. gry -> zakladanie sesji - wypelnianie pol (nazwa/ilosc/dolacz)
3. klikam [zaloz/dolacz]
4. ponownie jestem na stronie z lista gier, mojej gry nie ma wsrod wypisanych, jestem caly czas zalogowany (tzn. caly czas mam po lewej "Witamy moonman")
ps. z dolaczaniem jest OK
tzn probowalem dolaczac i mialem wtedy monit, ze czekam na akceptacje, oczywiscie go anulowalem.
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
- Juri
-
- Kontakt:
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
- HunteR
-
- MistrzDzwonow
-
- Kontakt:
Miałem tydzień przerwy - wyjazdy feriowe
. Prace nie posuneły się więc w jakąkolwiek stronę. Kiedy jest się na pustyni zanim kliknie się ikonkę pustyni trzeba wejść do Ekwipunku i tam kliknąć na "WYPIJ" pod ikonką Grala. i jest po sprawie
- MistrzDzwonow
-
- Kontakt:
Narazie maksymalna liczba graczy to 2. Kiedy skończe już prace nad kartami i krainami zaczne pracować nad umiejętnościami specjalnymi poszukiwaczy, a później nad czarami, wtedy dopiero powiękrze zakres osób w grze (i tak jest sporo kłopotów "tylko" z 2).
Do HunteR'a widze że strasznie cię dręczy ta Kraina Wewnętrzna
W takim razie zaczne nad nią pracę już niebawem
. Tylko co ma się dziać gdy dojdzie się do Korony Władzy :?:
Do HunteR'a widze że strasznie cię dręczy ta Kraina Wewnętrzna
W takim razie zaczne nad nią pracę już niebawem
- HunteR
-
Może nie tyle męczy ale jak ostatnio grałem (już nie pamiętam kiedy to było :shock: ) to byłem już nieźle dopakowany, miałem chyba nawet talizman ale nie dało się otworzyć wrót więc znudziło mnie ciągłe łażenie kiedy każdego przeciwnika rozwalałem bez porblemu i nie było już praktycznie co robić...Do HunteR'a widze że strasznie cię dręczy ta Kraina Wewnętrzna
Jak to co? Pojawia się napis że jesteś władcą świata :lol: No w każdym razie jakieś info że wygrałeś czy coś i wtedy można zacząć od nowa. Mówimy narazie o grze dla jednego gracza, choć jeśli grałoby dwóch to myślę że jakby jden doszedł do końca to też by zwyciężył i po sprawie.Tylko co ma się dziać gdy dojdzie się do Korony Władzy
Aha, mam jeszcze pytanko co do umiejętności. Wiem że nie zacząłeś jeszcze nad nimi pracować ale czy masz już jakiś wstępny szkic jakby to miało wyglądać? Tzn. grając choćby Złodziejem kiedy spotykam innego gracza wybieram oporstu międy opcją walcz/okradnij?
I jeszcze jedno. Czy jak gram na dwóch (jeszcze nie miałem okazji) to czy gracze mogą już ze sobą walczyć i czy widzą nawzajem sowje ruchy, wyciągnięte karty itd?
W takim razie czekamW takim razie zaczne nad nią pracę już niebawem
[tu był obrazek, ale zepsuli forum]