Nemomon pisze:
Value oznacza bazową
Hmm... na anglojęzycznej karcie Mnicha napisane jest w sumie analogicznie, a zdolność wedle zasad działa, jak działa, więc pewnie to i racja
Nemomon pisze:
Well, zbroja płytowa, miecz oburęczny, czy topór obosieczny.
Ach, racja, zapomniałem, że w MiM'ie jeszcze takie karty były. w TMiM'owej szacie graficznej prezentować się to może ciekawie (bo taki topór obosieczny nie będzie chyba, wzorem owego starego MiM'a, zwykłą siekierą z doklejonym drugim żeleźcem po drugiej stronie trzonka?

), choć myśl o kolejnych dodatkowych stosach kart na stole powoli zaczyna napawać mnie zgrozą...
guciomir pisze:
Jeśli będzie można gdzieś kupić Muła, to można go wziąć z kart ekwipunku, nie ma sensu, aby były Muły w 2 taliach (chyba że Karty Stajni są zakryte i kupując wierzchowca losuje się go, wtedy Muł miałby rację bytu).
Tyle że, jak mówiłem, tych okazji do kupienia Muła aż tak wielu znowu nie ma, a Przyjaciel jest to wielce przydatny i nie taki znowu unikatowy, jak być powinien ten Rumak choćby.
A losowe wybieranie kupowanej karty Stajni już w ogóle możliwe mi się nie wydaje. Ma to działać jak karty Ekwipunku, a z nimi mieliśmy przecież czysty handel, nie loterię