Należało zatem zmniejszyć też karty. Zwłaszcza, że te grafiki z generatora nie zasługują na ekspozycję.
Ponarzekajmy na Talisman 5ed
- DzieX
-
- Kontakt:
Re: Ponarzekajmy na Talisman 5ed
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13246
Wskaż mi jaki to generator tworzył te grafiki?
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- Lostbastard
-
Jeśli ktoś ma inne zdanie niż Ty to przesadza?Rogo pisze: ↑niedziela 29 wrz 2024, 13:57Ja nie kupiłem, choć wyczekiwałem tej edycji. Kwestia silnej woliLostbastard pisze: ↑niedziela 29 wrz 2024, 13:01 Tymczasem wydawca wiedział że poprzez dłuższy czas w którym produkt nie będzie dostępny wytworzy się popyt i ludzie kupią cokolwiek stworzy
Myślisz, że wytrzymaszInflacja.
Słaby argument, to akurat myślę, że nie wynika z inflacjiJak się patrzy na całość, to nie taka znowu tragedia, choć fakt, że zbyt piękne to nie jestPlansza zajmuje mniej miejsca na stole (ukłon w stronę graczy z małymi stołami), na kartach więcej się zmieści (np. większe grafiki). Logika, jak widzisz, jest.Lostbastard pisze: ↑niedziela 29 wrz 2024, 13:01 Karty są większe plansza mniejsza, gdzie tu logika.Są brzydkie, tu się zgadzam.Lostbastard pisze: ↑niedziela 29 wrz 2024, 13:01 Pola na planszy są mniejsze, więc jak będzie trzeba położyć na nich kilka kart, które są większe zrobi się dość ciasno
Nie wspominając o czcionce i grafikach.Troszkę przesadzasz, ale nie Ty pierwszy .Lostbastard pisze: ↑niedziela 29 wrz 2024, 13:01 Nie można udawać że pada deszcz jak ktoś na ciebie pluje.
Rozumiem, że T4,5 nie powróci. FFG połączone z GW wysoko ustawiły poprzeczkę, ale to nie znaczy, że nie da się utrzymać tego poziomu lub go podnieść. Kwestia ambicji, podejścia i polityki firmy. Wiele innych gier także można wziąć z Empikowej półki rozłożyć i grać.Valdi pisze: ↑niedziela 29 wrz 2024, 15:29
Owszem ale w Talismanie, od 1 Edycji się nie wiele zmieniło, każda edycja była inna od poprzedniej, na tyle że fani tej poprzedniej mówili że nowa to błąd, że poprzednia była lepsza.
Jeżeli masz 4,5 ed to T5 nie był kierowany do Ciebie, w Twoim Talismanie powstało tak wiele że Każda edycja nie była by lepsza. Czy była by ona od Hasbro, Asmodee, Awaken Realms, GW, FFG, OP, czy od Portalu, podstawka nie była by wstanie prześcignąć tego co zrobiło FFG połączone z GW. Niestety te dwie firmy się rozeszły i T4,5 nie powróci.
Pomijając fakt że należę do tych zachwalających zawsze gry. To akurat fakt że plansza jest mniejsza uważam że to duży plus i że nowe dodatki pójdą w zupełnie nową stronę, zgodną z trendem rynkowym, to też duży plus. I nadal pamiętaj że Talismana można wziąć z Empikowej półki rozłożyć i grać.
- Rogo
-
Nie, ja się w niejednym aspekcie z Tobą zgadzam, mi też się ta edycja nie podoba.
Ale nazywanie tego pluciem w twarz, to co najmniej przesada.
Po prostu poszli w inną stronę niż tego oczekiwałeś. Wydali niezbyt ładną grę z dobrymi acz nie najlepiej zrealizowanymi pomysłami na zmiany.
Ja nawet nie mam Talismana.
- Lostbastard
-
Myślisz że wytrzymasz ?Rogo pisze: ↑niedziela 29 wrz 2024, 13:57Ja nie kupiłem, choć wyczekiwałem tej edycji. Kwestia silnej woliLostbastard pisze: ↑niedziela 29 wrz 2024, 13:01 Tymczasem wydawca wiedział że poprzez dłuższy czas w którym produkt nie będzie dostępny wytworzy się popyt i ludzie kupią cokolwiek stworzy
Nie tłumaczyłbym tego inflacją, słaby argument
Pola na planszy są mniejsze, więc jak będzie trzeba położyć na nich kilka kart, które są większe zrobi się dość ciasno. Ukłon z potknięciemLostbastard pisze: ↑niedziela 29 wrz 2024, 13:01Plansza zajmuje mniej miejsca na stole (ukłon w stronę graczy z małymi stołami), na kartach więcej się zmieści (np. większe grafiki). Logika, jak widzisz, jest.
Czy jak ktoś ma inne zdanie, niż Ty to przesadzaLostbastard pisze: ↑niedziela 29 wrz 2024, 13:01 Nie można udawać że pada deszcz jak ktoś na ciebie pluje.Troszkę przesadzasz, ale nie Ty pierwszy .
Rozumiem, że T4,5 nie powróci. FFG połączone z GW wysoko ustawiły poprzeczkę, ale to nie znaczy, że nie da się utrzymać tego poziomu lub go podnieść. Kwestia ambicji, podejścia i polityki firmy. Wiele innych gier także można wziąć z Empikowej półki rozłożyć i grać.Valdi pisze: ↑niedziela 29 wrz 2024, 15:29 Owszem ale w Talismanie, od 1 Edycji się nie wiele zmieniło, każda edycja była inna od poprzedniej, na tyle że fani tej poprzedniej mówili że nowa to błąd, że poprzednia była lepsza.
Jeżeli masz 4,5 ed to T5 nie był kierowany do Ciebie, w Twoim Talismanie powstało tak wiele że Każda edycja nie była by lepsza. Czy była by ona od Hasbro, Asmodee, Awaken Realms, GW, FFG, OP, czy od Portalu, podstawka nie była by wstanie prześcignąć tego co zrobiło FFG połączone z GW. Niestety te dwie firmy się rozeszły i T4,5 nie powróci.
Pomijając fakt że należę do tych zachwalających zawsze gry. To akurat fakt że plansza jest mniejsza uważam że to duży plus i że nowe dodatki pójdą w zupełnie nową stronę, zgodną z trendem rynkowym, to też duży plus. I nadal pamiętaj że Talismana można wziąć z Empikowej półki rozłożyć i grać.
- the MackaN
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Karty
• Pająki - Posty: 979
Dla mnie T4,5 tylko obniżyło poprzeczkę.Lostbastard pisze: ↑poniedziałek 30 wrz 2024, 14:42 Rozumiem, że T4,5 nie powróci. FFG połączone z GW wysoko ustawiły poprzeczkę, ale to nie znaczy, że nie da się utrzymać tego poziomu lub go podnieść. Kwestia ambicji, podejścia i polityki firmy. Wiele innych gier także można wziąć z Empikowej półki rozłożyć i grać.
Wysoko ustawiona poprzeczka to była w czarnobiałej Magii i Miecz Teraz to jest równia pochyła od dziesięcioleci...
- DzieX
-
- Kontakt:
Nie ma znaczenia jaki. Ważne co z tego wyszło.
- Lostbastard
-
To prawda czarnobiała Magia i Miecz jest nie do pobicia, to inny wymiar, miała jakąś taką emocjonalną głębie, Poza kategoriami .the MackaN pisze: ↑poniedziałek 30 wrz 2024, 15:36Dla mnie T4,5 tylko obniżyło poprzeczkę.Lostbastard pisze: ↑poniedziałek 30 wrz 2024, 14:42 Rozumiem, że T4,5 nie powróci. FFG połączone z GW wysoko ustawiły poprzeczkę, ale to nie znaczy, że nie da się utrzymać tego poziomu lub go podnieść. Kwestia ambicji, podejścia i polityki firmy. Wiele innych gier także można wziąć z Empikowej półki rozłożyć i grać.
Wysoko ustawiona poprzeczka to była w czarnobiałej Magii i Miecz Teraz to jest równia pochyła od dziesięcioleci...
Te czarno białe grafiki miały swój niepowtarzalny, tajemniczy, trochę mroczny klimat.
Człowiek mógł się w tym zatracić, nie potrzebował wiele do szczęścia. Wszystko prosto wykonane i tyle radochy